Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ1 Review : Ένα μεγάλο βήμα μπροστά

Sony Xperia XZ1 Review : Ένα μεγάλο βήμα μπροστά

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Το XZ1 χρησιμοποιεί τον νεότερο και καλύτερο επεξεργαστή της Quaclomm, τον Snapdragon 835. Οι συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας, χωρίζονται σε δύο ομάδες των 4, με βάση την αρχιτεκτονική και την απόδοση τους. Στο σύνολο τους είναι σχεδιασμένοι από την Qualcomm, σαν μια διαφορετική έκδοση των Α-73 της ARM, με την ονομασία Kryo 280.

Οι 4 από αυτούς έχουν σαν μέγιστη ταχύτητα τα 2.3 GHz, με τους «μικρότερους» να τρέχουν στο 1.9 GHz. Εκτός της μικρής διαφοράς στην ταχύτητα, οι 4 με τη χαμηλότερη ταχύτητα έχουν μικρές αλλαγές στον σχεδιασμό τους προκειμένου να καταναλώνουν λιγότερη ενέργεια και να αναλαμβάνουν τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες.

Ο Snapdragon 835 είναι κατασκευασμένος στα 10nm, με σημαντικές βελτιώσεις σε κατανάλωση ενέργειας αλλά και παραγωγή θερμότητας. Το δεύτερο του επιτρέπει να λειτουργεί για μεγάλα χρονικά διαστήματα, χωρίς ο χρήστης του XZ1 να νιώθει ενοχλητικά ζεστή τη συσκευή στα χέρια του.

Σε συνδυασμό με τα 4 GB μνήμης RAM που διαθέτει το XZ1, ο Snapdragon 835 χαρίζει στη συσκευή εντυπωσιακά γρήγορη απόδοση, σε σημείο που η χρήση του γίνεται… απολαυστική. Το σωστά σχεδιασμένο και ελαφρύ γραφικό περιβάλλον της Sony συμβάλει ιδιαίτερα σε αυτό, με την εναλλαγή μεταξυ εφαρμογών να γίνεται πολύ γρηγορα και άμεσα.

 

Στον τομέα των γραφικών, η Adreno 540 είναι από τις ισχυρότερες κάρτες γραφικών που μπορεί να βρει κανείς σε Android Smartphone αυτή τη στιγμή. Στο XZ1 έχει και το επιπλέον «ελαφρυντικό» της χαμηλότερης 1080p ανάλυσης στην οθόνη, σε σύγκριση με πολλές από τις συσκευές του ανταγωνισμού με το ίδιο hardware.

Αυτό σημαίνει ότι η απόδοση είναι κοντά στο μέγιστο δυνατό για κάθε είδους Smartphone σε αυτή τη κατηγορία. Όλα τα διαθέσιμα παιχνίδια και κάθε είδους απαιτητική σε γραφικά εφαρμογή που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store είναι πολύ κάτω από τα όρια της Adreno 540.

Τέλος, για τον αποθηκευτικό χώρο, η Sony ακολουθεί την τάση της εποχής και πλέον η βασική έκδοση του XZ1 έρχεται με 64 GB ονομαστικά, από τα οποία περίπου 54 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του.

Η επέκταση μέσω καρτών μνήμης microSD είναι δυνατή για όσους θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις ενδιαφέρουσες δυνατότητες της καμερας του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights