Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ1 Review : Ένα μεγάλο βήμα μπροστά

Sony Xperia XZ1 Review : Ένα μεγάλο βήμα μπροστά

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Για όλες τις «παραξενιές» και την επιμονή της σε συγκεκριμένους τομείς, η Sony έχει πάντα να προσφέρει σαν… αντάλλαγμα ίσως το καλύτερο σε σχεδίαση και εμφάνιση γραφικό περιβάλλον σε Android συσκευή.

Στο XZ1, κάτω από το γραφικό αυτό περιβάλλον κρύβεται και η νεότερη έκδοση Android 8.0 Oreo του λειτουργικού της Google. Προς τιμήν της, η Sony είναι η πρώτη εταιρεία που διαθέτει συσκευή με αυτή προ-εγκατεστημένη, εκτός φυσικά από την ίδια τη Google.

Οι αλλαγές που κάνει η Sony εστιάζουν στην ευκολότερη χρήση του XZ1,την πιο άμεση πρόσβαση στις δυνατότητες του, αλλά και την πολύ πιο σοβαρή αλλά και εντυπωσιακή εμφάνιση του μενού και των γραφικών γενικότερα.

Για πολλές εφαρμογές, η εταιρεία έχει επανασχεδιάσει ριζικά την εμφάνιση και έχει προσθέσει τις δικές της δυνατότητες. Ο Music Player δεν έχει πλέον την ονομασία Walkman εδώ και χρόνια, έχει όμως εντυπωσιακό γραφικό περιβάλλον, με ευχάριστα χρώματα και εύκολη χρήση.

Ταυτόχρονα η Sony δίνει παραδοσιακά μεγάλη σημασία στον τομέα του ήχου και έτσι το XZ1 έχει ένα εντυπωσιακό πλήθος ρυθμίσεων για την προσαρμογή της ηχητικής απόδοσης στα μέτρα και το…γούστο του χρήστη του.

Αντίστοιχα και η εφαρμογή προβολής φωτογραφιών και βίντεο διατηρεί την πολύ καλή σχεδίαση που έτσι και αλλιώς είχε και προσθέτει μερικές επιπλέον δυνατότητες όπως η δυνατότητα προβολής φωτογραφιών από κοινωνικά δίκτυα όπως το Facebook.

Σε κάποιους άλλους τομείς, η Sony δείχνει να έχει αρκεστεί στη δουλειά που κάνει η Google, και πλέον η εφαρμογή των μηνυμάτων για παράδειγμα είναι αυτή του Stock Android.

Τέλος, το γραφικό περιβάλλον της Sony επιτρέπει την εναλλαγή του θέματος εμφάνισης. Ο τρόπος και οι δυνατότητες που προσφέρονται διαφέρει ελάχιστα από την αντίστοιχη δυνατότητα σε συσκευές του ανταγωνισμού. Το “πρόβλημα” είναι ότι η λίστα με τα διαθέσιμα θέματα περιλαμβάνει κυρίως κάποια που παρότι προσεγμένα σε εμφάνιση και λεπτομέρεια, είναι επί πληρωμή.

Η εταιρεία δεν έχει τις πωλήσεις που είχε πριν μερικά χρόνια, και αναμενόμενα έχει περιοριστεί και το διαθέσιμο budget για την ανάπτυξη εφαρμογών και υπηρεσιών. Η κατανομή έχει γίνει πολύ σωστά στις εφαρμογές που το XZ1 μπορεί πραγματικά να ξεχωρίζει από τον ανταγωνισμό του και να προσφέρει επιπλεον δυνατότητες στον χρήστη του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights