Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Sony Xperia XZ1 Review : Ένα μεγάλο βήμα μπροστά

Sony Xperia XZ1 Review : Ένα μεγάλο βήμα μπροστά

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Για όλες τις βελτιώσεις που έχει φέρει η Sony με το XZ1, κατάφερε ταυτόχρονα να φέρει και μια αλλαγή προς το «χειρότερο» με την μπαταρία του. Η μικρή χωρητικότητα των 2.700 mAh είναι κάτω από τον μέσο όρο στην κατηγορία, και μάλιστα σε ένα Smartphone με διαστάσεις που προφανώς επέτρεπαν την χρήση μιας μεγαλύτερης.

Ακόμα και με τις πολύ αποδοτικές στην πράξη επιλογές για εξοικονόμηση ενέργειας που προσφέρει η Sony στις συσκευές της και το XZ1 πιο συγκεκριμένα, η μπαταρια αυτή δεν μπορεί να προσφέρει κάτι περισσότερο από απλά αποδεκτούς χρόνους λειτουργίας.

Σε εντατική χρήση, είναι πολύ εύκολο να αφήσει κανείς το XZ1 από μπαταρία, ακόμα και μέσα στην ίδια μέρα, και μάλιστα αρκετά πριν το τέλος αυτής. Ο μέσος χρόνος που μπορούσε να πετύχει η συσκευή ήταν κοντά στις 11 ώρες, σχεδόν όσο και το κομμάτι της ημέρας που το χρειάζεται ο χρήστης του.

Χρόνοι πιο κοντά στις δύο ημέρες είναι δυνατοί μόνο όταν κάποιος είναι πολύ προσεκτικός στην χρήση του, και περιορίζεται στα βασικά, που μπορεί να κάνει και με ένα πολύ πιο απλό (και οικονομικό) Smartphone από το XZ1.

Συμπέρασμα.

Ακόμα και με τις πολύ συγκεκριμένες ατέλειες και «παραξενιές» του, το XZ1 είναι μια συνολικά εντυπωσιακή συσκευή. Ο σχεδιασμός του, η εντυπωσιακή ποιότητα κατασκευής με προσοχή στην λεπτομέρεια, και ο πολυτελής του χαρακτήρας ταιριάζουν απόλυτα στην εικόνα που θέλει να δώσει η Sony με το νεότερο και καλύτερο Smartphone της.

Η αναπόφευκτη σύγκριση με τις συσκευές του ανταγωνισμού, ακόμα και όταν αυτός δεν είναι η Samsung, δείχνει κάποιους τομείς που η Sony ανεξήγητα επιμένει να διαφέρει με όχι καλό τρόπο. Σε αυτούς περιλαμβάνεται η κάμερα με την απουσία ενός καλύτερου διαφράγματος και του OIS, και μέχρι ένα σημείο η χαμηλής ανάλυσης LCD οθόνη.

Το XZ1 προσφέρει όμως ένα εντυπωσιακά καλά σχεδιασμένο γραφικό περιβάλλον, κορυφαία απόδοση και ποιότητα που σίγουρα θα εκτιμηθούν από όσους το επιλέξουν. Το «πρόβλημα» είναι ότι τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας, για να κερδίσει μέρος του αγοραστικού κοινού και πάλι, η Sony θα πρέπει να προσφέρει περισσότερα από ότι ο ανταγωνισμός, στους τομείς που καλώς ή κακώς (πολλές φορές κακώς) ενδιαφέρουν τους καταναλωτές, και όχι σε αυτούς που η ίδια θεωρεί σημαντικούς.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights