Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Huawei Mate 10 και Mate 10 Pro επίσημα, μαζι με έκδοση Porsche Design

Huawei Mate 10 και Mate 10 Pro επίσημα, μαζι με έκδοση Porsche Design

απο Kostas Gliatiotis

Η Huawei παρουσίασε και επίσημα τα Mate 10 και Mate 10 Pro και μαζί με αυτά και μια Porsche Design έκδοση όπως και πριν ένα χρόνο με το Mate 9.

Οι διαφορές μεταξύ των 3 συσκευών είναι θεωρητικά “σημαντικές”, οι ομοιότητες τους όμως είναι περισσότερες. Ξεκινώντας από το εσωτερικό τους, τα Mate 10 σε όλες τις… εκδόσεις, κρύβουν τον νεότερο και ισχυρό Kirin 970 κατασκευασμένο από την ίδια τη Huawei. Από τους 8 συνολικά πυρήνες επεξεργασίας, οι 4 είναι Α-73 και χρονισμένοι υψηλά στα 2.4 GHz ενώ οι 4 “μικροί” Α-53 φτάνουν το 1.8 GHz. Βελτιώση αποτελεί η Mali G72 κάρτα γραφικών, η νεότερη που έχει διαθέσιμη η ARM για φορητές συσκευές, και μάλιστα σε έκδοση με 12 πυρήνες παραγωγής γραφικών. Το Mate 10 έρχεται με 4 GB RAM και 64 GB αποθηκευτικού χώρου στην βασική του έκδοση, ενώ το Mate 10 Pro με 128 ή 256 GB και 6 GB RAM. Στην περίπτωση του Mate 10 Porsche Design, τα 256 GB είναι η μοναδική διαθέσιμη έκδοση.

Oι δύο κάμερες στο πίσω μέρος και των 3 συσκευών έχουν δεχθεί σημαντικές βελτιώσεις και αυτές με την σειρά τους. Αρχικά, προφανώς και συνεχίζεται η επιτυχημένη συνεργασία με την Leica, και η μια κάμερα παραμένει ασπρόμαυρη στα 20 Mpixels με την “βασική” έγχρωμη στα 12 Mpixels. Οι διαφορές ξεκινούν με την ύπαρξη OIS και στην ασπρόμαυρη κάμερα, αλλά κυρίως το σημαντικά μεγαλύτερο / φωτεινότερο F/1.6 διάφραγμα του φακού και στις δύο κάμερες. 

Στις διαφορές τώρα, η βασικότερη αφορά την οθόνη που έχει η κάθε μια από τις εκδόσεις του Mate 10. Η “βασική” έκδοση έρχεται με μια … συμβατική LCD οθόνη με QHD ανάλυση 2560 x 1440 pixels. Στο Mate 10 Pro ομως, η Huawei έχει επιλέξει μια AMOLED οθόνη, που μάλιστα έχει αναλογία 18:9 και καλύπτει το μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής επιφάνειας της συσκευής. Παραδόξως, σε αυτή την περίπτωση η ανάλυση είνα σημαντικά μειωμένη σε 1080p, Που λόγω της διαφορετικής αναλογίας, μεταφράζεται σε 2160 x 1080 pixels. H Porsche Design έκδοση του Mate 10 μοιράζεται την ίδια AMOLED οθόνη και διατηρεί την ίδια αναλογία αλλά και ανάλυση.

Μια ακόμα σημαντική διαφορά είναι η πιστοποίηση IP67 για πρώτη φορά σε συσκευές της Huawei, που και πάλι όμως είναι “αποκλειστικότητα” των Mate 10 Pro και Porsche Design, και όχι της “βασικής” έκδοσης. Ταυτόχρονα, ακολουθώντας δυστυχώς την “τάση” της εποχής, η Huawei έχει αφαιρέσει την θύρα των ακουστικών και απο τις 3 εκδόσεις του Mate 10.

Το EMUI της εταιρείας πλέον φτάνει στην έκδοση 8.0 , με την αλλαγή να γίνεται προκειμένου να συμβαδίζει με την 8.0 Oreo έκδοση του Android της Google, στην οποία και βασίζεται. Η βασική έκδοση του Mate 10 θα έρθει πρώτη στην αγορά (και λογικά και στη χώρα μας) με τιμή λίγο πάνω από 700 ευρώ. Το Mate 10 Pro θα γίνει διαθέσιμο στα μέσα Νοεμβρίου και θα κοστίζει μόλις 100 ευρώ περισσότερο (απόλυτα λογική διαφορά) ενώ η έκδοση Porsche Design αγγίζει τα 1.400 δολάρια και πιθανότατα δεν θα τη δούμε επίσημα στην Ελλάδα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights