Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M5C Review : Ένα ακόμα προσιτό Smartphone

Meizu M5C Review : Ένα ακόμα προσιτό Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Είναι πλέον δεδομένο ότι η κατηγορία των Smartphones κάτω από τα 200 ευρώ αποτελεί με διαφορά το μεγαλύτερο κομμάτι της Ελληνικής αγοράς. Σε αυτή ήδη υπάρχουν περισσότερες προτάσεις από διαφορετικές εταιρείες, σε σύγκριση με πριν 2 χρόνια, ενώ η «τάση» αυτή δεν φαίνεται να σταματάει σύντομα. Η Meizu αποτελεί έναν ήδη γνωστό κατασκευαστή από την Κίνα, που μέχρι σήμερα, δεν είχε «επίσημη» παρουσία στη χώρα μας. Αυτό πρόκειται να αλλάξει όμως, και η Meizu ξεκινά την διάθεση των συσκευών της και επίσημα με 3 διαφορετικές προτάσεις, όλες κάτω από τα 200 ευρώ.

Το M5c είναι η οικονομικότερη από αυτές, με τιμή 129 ευρώ τουλάχιστον αρχικά, στο στάδιο της «προώθησης» της παρουσίας της Meizu στη χώρα μας. Στα χρήματα αυτά, το M5c προσφέρει όλα όσα η αγορά επιβάλει πλέον ώστε να θεωρηθεί ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον. Η αρκετά όμορφη και προσεγμένη κατασκευή, η αποδεκτή σε απόδοση και μέγεθος οθόνη και οι απλά λογικές επιδόσεις «συνθέτουν» ένα σύνολο που απευθύνεται (και αυτό με τη σειρά του) σε όλους όσους θέλουν απλά ένα Smartphone για να καλύπτουν τις καθημερινές τους ανάγκες.

Σχεδιασμός.

Το M5c δανείζεται την σχεδιαστική γραμμή των ακριβότερων συσκευών της ίδιας σειράς, με τις απαραίτητες αλλαγές προκειμένου να μειωθεί το κόστος κατασκευής του.

Έτσι λοιπόν το πίσω μέρος είναι πλέον πλαστικό αντί για κατασκευασμένο από αλουμίνιο, παρόλα αυτά δεν αφαιρείται από την υπόλοιπη συσκευή. Η επιλογή αυτή είναι συνηθισμένη πλέον, και τουλάχιστον προσφέρει το πλεονέκτημα της αυξημένης «Στιβαρότητας» και ποιοτικής συναρμολόγησης.

Η κάμερα βρίσκεται στο κέντρο και όχι στην αριστερή γωνία, ενώ θετικό είναι το ότι δεν προεξέχει καθόλου από την υπόλοιπη συσκευή. Ακριβώς από κάτω βρίσκεται το τυπικά απαραίτητο LED Flash και το λογότυπο της εταιρείας, με μια αρκετά μεγάλη και έντονη γραμματοσειρά.

Στο μπροστινό μέρος τώρα, η 5 ιντσών οθόνη έχει γύρω της ένα σχετικά μεγάλο πλαίσιο, που παρόλα αυτά διατηρεί το M5c στις συσκευές με αρκετά λογικές συνολικές διαστάσεις.

Κάτω από την οθόνη, βρίσκεται το πλήκτρο χειρισμού, που φιλοξενεί και τον αισθητήρα αποτυπωμάτων. Ακουμπώντας απλά το δάχτυλο πάνω σε αυτό, το πλήκτρο λειτουργεί σαν πλήκτρο επιστροφής, ενώ με πίεση του το M5c επιστρέφει στην αρχική οθόνη. Το «αρνητικό» είναι ότι αυτή η έστω και πρωτότυπη διάταξη είναι και η μοναδική διαθέσιμη, αφού ο χρήστης δεν μπορεί να επιλέξει να εμφανίζονται πλήκτρα χειρισμού στην οθόνη της συσκευής.

Σαν συσκευή με κόστος κάτω από 150 ευρώ, το M5c προσφέρει σίγουρα περισσότερα από ότι περιμένει κανείς, τουλάχιστον στον τομέα του σχεδιασμού και της κατασκευής του. Είναι αλήθεια ότι αρχικά δεν περιμένει κάποιος μια τόσο όμορφη και προσεγμένη κατασκευή, και με δεδομένο το ότι στους υπόλοιπους τομείς δεν ξεχωρίζει σε κάτι, τουλάχιστον σε εμφάνιση το M5c θα ικανοποιήσει τον χρήστη του.

Οθόνη

Σε αυτά τα χρήματα, η οθόνη πρέπει απλά να προσφέρει τα απαραίτητα για την άνετη χρήση ενός Smartphone. Έτσι αυτή του M5c συνδυάζει την διαγώνιο των 5 ιντσών, με την παρόλα αυτά λογική, ανάλυση των 1280 x 720 pixels ή 720p.

Η χρωματική της απόδοση τώρα, είναι μάλλον περιορισμένη, αφού συνολικά αφήνει μια «φτωχή» εικόνα στον χρήστη της συσκευής. Χωρίς να υπάρχει κάποιο ουσιαστικό πρόβλημα σε καθημερινή χρήση, η οθόνη του M5c δεν προσφέρεται για την προβολή αρχείων εικόνας και βίντεο, τουλάχιστον όχι περισσότερο από ότι είναι αναμενόμενο και λογικό στην κατηγορία του.

Σε πλήρη αντίθεση με πολλές συσκευές του ανταγωνισμού, ακόμα και σε αυτά τα χρήματα, το M5c έχει αισθητήρα προσαρμογής του φωτισμού στις εξωτερικές συνθήκες. Μοναδικό μειονέκτημα είναι ότι στην αυτόματη ρύθμιση, πολλές φορές επιλέγεται ρύθμιση χαμηλότερη από αυτή που θα έπρεπε για άνετη ανάγνωση της οθόνης.

Στις διαθέσιμες ρυθμίσεις περιλαμβάνεται και ένα απλό μενού για την αλλαγή της θερμοκρασίας του χρώματος ανάλογα με τις προτιμήσεις του χρήστη.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights