Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M5C Review : Ένα ακόμα προσιτό Smartphone

Meizu M5C Review : Ένα ακόμα προσιτό Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Η Meizu τηρεί την παράδοση που θέλει τις Κινέζικές εταιρείες να επεμβαίνουν σημαντικά στην εμφάνιση και την λειτουργικότητα του Android της Google. Το γραφικό περιβάλλον της εταιρείας έχει την ονομασία Flyme OS και στο M5c «τρέχει» στην 6.0.2 έκδοση του, πάνω από την επίσης 6.0 έκδοση Marshmallow του Android.

Θα μπορούσε να πει κανείς ότι το Flyme OS θυμίζει έντονα το MIUI της Xiaomi, σε μεγαλο μάλιστα βαθμό. Παρόλα αυτά, τουλάχιστον για την παγκόσμια εκτός Κίνας αγορά, το γραφικό περιβάλλον της Meizu είναι δεδομένο ότι χρειάζεται ακόμα πολλή δουλειά.

Αρχικά, η εμφάνιση και η λογική δομή του είναι πολύ πιο κοντά σε αυτό που έχει συνηθίσει ίσως ο μέσος χρήστης στην Κίνα, όχι όμως και στην Ευρώπη. Μικρές λεπτομέρειες στην διάταξη των εφαρμογών, αλλά και των διαθέσιμων ρυθμίσεων, δείχνουν ότι τουλάχιστον σε εργονομία και ευκολία, το Flyme OS έχει ακόμα μέλλον.

Για την χώρα μας τώρα, υπάρχουν μερικές πολύ συγκεκριμένες διαφορές. Αρχικά, το M5c έρχεται με μια έκδοση του Flyme OS που δεν υποστηρίζει το σύνολο των υπηρεσιών και εφαρμογών της Google. Αυτό σημαίνει ότι όταν ο χρήστης το βγάλει από το κουτί του, δεν θα έχει καμία από αυτές τις εφαρμογές. Αντί του Play Store, υπάρχει ένα κατάστημα εφαρμογών από το οποίο και μπορεί να κατεβάσει μια «εφαρμογή» που θα αναλάβει να διορθώσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Η εγκατάσταση περιλαμβάνει τα απαραίτητα Google Services, το Play Store και το Google Maps, ενώ στην συνέχεια αφού τουλάχιστον θα υπάρχει το Play Store, ο χρήστης θα πρέπει να εγκαταστήσει χειροκίνητα το Gmail, το Youtube κλπ.

Η δεύτερη σημαντική διαφορά έχει να κάνει με το επίπεδο και την λεπτομέρεια που έχει δοθεί στην μετάφραση του Flyme OS στα Ελληνικά. Σε πολλά σημεία του γραφικού περιβάλλοντος είναι εμφανές ότι έχει γίνει χρήση «μηχανής μετάφρασης» (Ειρωνικά ακόμα και της Google…), με αποτέλεσμα οι μεταφράσεις να είναι σωστά λεκτικά, χωρίς όμως να βγάζουν νόημα.

Αν τώρα κάποιος απλά… ξεπεράσει αυτά τα όχι ασήμαντα θέματα, τουλάχιστον θα ανακαλύψει ότι το Flyme OS είναι αρκετά ενδιαφέρον. Το προ-επιλεγμένο Theme είναι αρκετά σοβαρό σε εμφάνιση και σχεδιασμό, αν και το κατάστημα θεμάτων της Meizu περιλαμβάνει αρκετές ακόμα προτάσεις.

Η εταιρεία έχει αντικαταστήσει σχεδόν το σύνολο των εφαρμογών της Google με τις δικές της εκδόσεις, και τουλάχιστον αυτές για την Συλλογή φωτογραφιών και της μουσικής, έχουν αυξημένη λειτουργικότητα σε ένα όχι και τόσο προσεγμένο γραφικό περιβάλλον.

Το Flyme OS καλώς ή κακώς δεν είναι ακόμα στο επίπεδο που πρέπει, και που περιμένουν όλοι οι χρήστες εκτός Κίνας. Ακόμα και στα χρήματα που κοστίζει το M5c μπορεί εύκολα να βρει κανείς προτάσεις του ανταγωνισμού με καλύτερο γραφικό περιβάλλον, ακόμα και κάποιες που προσφέρουν την Stock έκδοση όπως την έχει σχεδιάσει η Google.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights