Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M5 Note Review : Ανταγωνιστικό υπό προϋποθέσεις

Meizu M5 Note Review : Ανταγωνιστικό υπό προϋποθέσεις

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η είσοδος της Meizu επίσημα στην Ελληνική αγορά ξεκινά με 3 συσκευές ουσιαστικά, που έρχονται να καλύψουν διαφορετικές κατηγορίες τιμής, και μεγέθους οθόνης. Το ακριβότερο από αυτά, είναι το M5 Note που παρόλα αυτά διατηρείται κάτω από το «ψυχολογικό» όριο των 200 ευρώ.

Σε αυτά τα χρήματα, και πιο συγκεκριμένα στα… 199 ευρώ, το M5 Note προσφέρει μια μεγάλη οθόνη 5.5 ιντσών με 1080p ανάλυση, κατασκευή από αλουμίνιο και σχετικά καλές επιδόσεις. Όλα αυτά όμως προσφέρονται ήδη από αρκετές συσκευές του ανταγωνισμού, στα ίδια περίπου χρήματα, και το ερώτημα είναι τι κάνει το M5 Note να «ξεχωρίζει» ή γιατί έστω αξίζει μια θέση σε αυτή την ιδιαίτερα ανταγωνιστική κατηγορία τιμής.

Σχεδιασμός.

Το αλουμινένιο πλαίσιο του M5 Note ακολουθεί την σχεδιαστική γραμμή που μπορεί να βρει κανείς και σε άλλες συσκευές της εταιρείας, αλλά και… του ανταγωνισμού. Η εταιρεία έχει προσθέσει το λογότυπο της στο πίσω μέρος του M5 Note με μεγάλα γράμματα, ίσως και για να «θυμίζει» σε όποιον το βλέπει, την προέλευση του.

Οι δύο λωρίδες στο άνω και κάτω άκρο της πίσω επιφάνειας, χωρίζουν τις απαραίτητες κεραίες για την λειτουργία της συσκευής, παρόλα αυτά καταφέρνουν να προσθέτουν κάτι διαφορετικό στην εμφάνιση του M5 Note και ουσιαστικά δεν «αλλοιώνουν» το σύνολο.

Τα πλήκτρα χειρισμού βρίσκονται στην δεξιά πλευρά, τοποθετημένα αρκετά κοντά μεταξύ τους για σχετικά εύκολη χρήση, ενώ στην αριστερή πλευρά βρίσκεται μόνο η υποδοχή για τις κάρτες SIM ή/και την κάρτα MicroSD. Ο τρόπος που οι γωνίες του αλουμινένιου πλαισίου έχουν ξεχωριστή γυαλιστερή εμφάνιση ώστε να τονίζονται, είναι μια σχεδιαστική λεπτομέρεια που τουλάχιστον για εμάς είναι καλοδεχούμενη και κάνει το M5 Note να μοιάζει λιγότερο… συνηθισμένο.

Στην μπροστινή πλευρά τώρα, ξεχωρίζει προφανώς η 5.5 ιντσών οθόνη, αλλά και το αποδεκτού μεγέθους πλαίσιο γύρω από αυτή. Στην κατηγορία τιμής του M5 Note δεν περιμένει κανείς εντυπωσιακά μικρό πλαίσιο, ενώ κάτω από την οθόνη, ο χώρος αυτός φιλοξενεί και το πλήκτρο χειρισμού.

Πάνω σε αυτό υπάρχει και ο αισθητήρας αποτυπωμάτων, ενώ είναι και μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια. Το M5 Note δεν έχει πλήκτρα χειρισμού στην οθόνη του, και το μοναδικό αυτό πλήκτρο καλύπτει όλες τις ανάγκες του χρήστη. Με ένα απλό άγγιγμα, λειτουργεί σαν πλήκτρο επιστροφής, ενώ αν το πατήσει, επιστρέφει στην αρχική οθόνη.

Στην Silver/Gray έκδοση του M5 Note, η επιφάνεια γύρω από την οθόνη είναι άσπρη σε χρώμα, ένας αρκετά πετυχημένος συνδυασμός που το κάνει να δείχνει ταυτόχρονα όμορφο αλλά και σοβαρό.

 

Τέλος, στο κάτω μέρος βρίσκεται το μοναδικό ηχείο, αλλά και το βύσμα των ακουστικών, μαζί με το MicroUSB βύσμα επικοινωνίας και φόρτισης. Μέχρι και σήμερα (και ελπίζουμε όχι για πολύ ακόμα…) το Type-C USB πρότυπο δεν έχει υιοθετηθεί σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Οθόνη.

Η 5.5 ιντσών οθόνη του M5 Note είναι ο λόγος που έχει αυτή την ονομασία, αλλά οφείλει και την ύπαρξη του. Η κατηγορία μεγέθους οθόνης αυτή είναι ιδιαίτερα δημοφιλής πλέον, και στα 199 ευρώ που κοστίζει (επίσημα πάντα….) το M5 Note προσφέρει ένα LCD Panel ανάλυσης 1080p με μάλλον μέτρια όμως απόδοση.

Χρωματικά, η οθόνη του είναι λίγο πιο «φτωχή» από ότι θα θέλαμε, αλλά και σε σύγκριση με συσκευές του ανταγωνισμού του. Πρακτικά τα πάντα εμφανίζονται με μειωμένη αντίθεση και ένταση, ειδικά σε πιο ζωντανά χρώματα.

Παρόλα αυτά, οι γωνίες θέασης είναι αρκετα καλές, και ο φωτισμός στην μέγιστη ένταση του είναι τουλάχιστον αρκετός για άνετη χρήση σε εξωτερικούς χώρους. Προφανώς και υπάρχει αισθητήρας για την αυτόματη ρύθμιση του, ενώ υπάρχει και ένα μενού για την προσαρμογή της «θερμοκρασίας» του χρώματος στις προτιμήσεις του χρήστη του M5 Note.

Συνολικά η οθόνη καλύπτει τις ανάγκες που μπορεί να έχει κάποιος σε αυτά τα χρήματα, σχεδόν με πλήρη επιτυχία. Η διαγώνιος και η ανάλυση της είναι ιδανικές για άνετη χρήση, και ακόμα και η χρωματική της απόδοση δεν ενοχλεί σε καθημερινή χρήση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights