Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M5 Note Review : Ανταγωνιστικό υπό προϋποθέσεις

Meizu M5 Note Review : Ανταγωνιστικό υπό προϋποθέσεις

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα.

Όπως ήδη αναφέραμε και στο Review του μικρότερου M5c, η Meizu έχει σχεδιάσει το δικό της γραφικό περιβάλλον με την ονομασία Flyme OS (ότι και αν σημαίνει αυτό…). Η έκδοση 5.2 του γραφικού περιβάλλοντος κάθεται πάνω από την 6.0 Marshmallow έκδοση του Android της Google.

Σχεδιαστικά και σε λογική δομή, το γραφικό περιβάλλον του M5 Note μοιάζει έντονα με αυτό της Xiaomi, σε μια αρκετά πιο πρώιμη και λιγότερο προσεγμένη εκδοχή.

Η απουσία του App drawer είναι κάτι το συνηθισμένο σε UI Κινέζικων εταιρειών, και πλέον δεν ενοχλεί, όμως στην περίπτωση του Flyme OS έρχεται με μερικές ατέλειες. Ο πίνακας ειδοποιήσεων για παράδειγμα εκμεταλλεύεται με λάθος τρόπο την μεγάλη οθόνη του M5 Note και προβάλει το περιεχόμενο με γραμματοσειρά που ταιριάζει σε οθόνες χαμηλότερης ανάλυσης και μεγέθους.

Αυτό που ενοχλεί περισσότερο όμως είναι οι λάθος μεταφράσεις που έχει και το M5 Note με την σειρά του. Με δεδομένο το ότι πλέον οι συσκευές της Meizu εισάγονται και επίσημα στη χώρα μας, θα περιμέναμε από την εταιρεία ή έστω τον εισαγωγέα τους να έχει «δουλέψει» την σωστή μετάφραση του UI στη γλώσσα μας.

Όπως αντίστοιχα και το M5c έτσι και εδώ, η έκδοση του M5 Note που έρχεται στη χώρα μας, δεν έχει εγκατεστημένο το σύνολο των υπηρεσιών της Google. Αυτό σημαίνει ότι το Play Store δεν είναι άμεσα διαθέσιμο (πόσο μάλλον οι υπόλοιπες εφαρμογές της Google…) και ο χρήστης θα πρέπει να κατεβάσει την εφαρμογή «Google Services» από το κατάστημα εφαρμογών που έχει η συσκευή. Αφού αφιερώσει αρκετό χρόνο για την εγκατάσταση τους ξεχωριστά για την κάθε μια, μετά από περίπου μισή ώρα, ο χρήστης του M5 Note θα έχει στα χέρια του ένα πλήρως λειτουργικό Android Smartphone.

Στα θετικά τώρα, τουλάχιστον η εμφάνιση του Flyme OS μπορεί να αλλάξει σημαντικά με την εναλλαγή του Theme. Τα εικονίδια και αρκετά στοιχεία του γραφικού περιβάλλοντος γίνονται πιο εμφανίσιμα ή/και περισσότερο ευχάριστα, ανάλογα με τις προτιμήσεις του κάθε χρήστη.

H εφαρμογή διαχείρισης του τηλεφώνου, προσφέρει όλες τις επιλογές που περιμένει κανείς πλέον από αυτή, αρκεί ο χρήστης του M5 Note να ξεπεράσει το εμπόδιο της περίεργης μετάφρασης (ή απλά να επιλέξει την Αγγλική γλώσσα..).

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights