Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Meizu M5s Review : Ενδιαφέρον με παραχωρήσεις

Meizu M5s Review : Ενδιαφέρον με παραχωρήσεις

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η Meizu είναι μια αρκετά γνωστή κινέζικη εταιρεία, η οποία στην χώρα μας μέχρι και πριν λίγο καιρό δεν είχε επίσημη παρουσία. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι συσκευές της να είναι διαθέσιμες μόνο μέσω παραεισαγωγών, κάτι όμως που πλέον έχει αλλάξει. Στα πλαίσια αυτά λοιπόν, τα 3 πρώτα μοντέλα που κυκλοφορούν επίσημα στην ελληνική αγορά είναι τα M5 Note, M5c και M5s, τα οποία κινούνται σε τιμές κάτω των 200 ευρώ. Έχοντας ήδη παρουσιάσει τα δύο πρώτα, στο παρόν κείμενο θα ασχοληθούμε με το M5s το οποίο ανήκει στα «κάτω ράφια» της μεσαίας κατηγορίας με αρχική τιμή πώλησης περί τα 170-180 ευρώ.

Περιληπτικά, πρόκειται για Dual-SIM συσκευή με οθόνη 5,2 ιντσών, 3 GB RAM, αποθηκευτικό χώρο 16/32 GB με δυνατότητα επέκτασης, βασική κάμερα 13 MP (εμπρόσθια 5 MP), αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων, ενώ βασίζεται στο Android της Google. Βάσει τιμής έχει να ανταγωνιστεί με πληθώρα συσκευών, οπότε στο κείμενο που ακολουθεί θα δούμε τα υπέρ και τα κατά του.

Σχέδιο

Ο σχεδιασμός του Meizu M5s είναι βασικά ίδιος και… απαράλλαχτος με εκείνον του M5 Note και που ο γράφων θα τον χαρακτήριζε «ουδέτερο» και «κλασσικό».

Η κατασκευή είναι μεταλλική, με εξαίρεση το πάνω και το κάτω μέρος της «πλάτης» στις οποίες επιλέχθηκαν πλαστικά υλικά, μια συνηθισμένη πρακτική από αρκετούς κατασκευαστές καθώς εκεί βρίσκονται οι κεραίες. Όπως συμβαίνει συνήθως, πρόκειται για «μονοκόμματη» κατασκευή, το οποίο με την σειρά του σημαίνει ότι δεν υπάρχει πρόσβαση στην μπαταρία. Κάτι που επικροτούμε στο σημείο αυτό, είναι ότι η βασική κάμερα δεν  προεξέχει, καθώς σε αντίθετη περίπτωση θα αύξανε ο κίνδυνος βλαβών.

Ερχόμενοι τώρα στην εμπρόσθια όψη του M5s, θα σταθούμε ιδιαίτερα στο πλήκτρο που υπάρχει κάτω από την οθόνη. Για όσους δεν έχουν εμπειρία από τις συσκευές της Meizu, θα  αναφέρουμε ότι ονομάζεται «mTouch», είναι ταυτόχρονα αφής και πιεζόμενο και, παράλληλα, δεδομένου του ότι δεν υπάρχουν άλλα πλήκτρα χειρισμού της συσκευής, αναλαμβάνει την πλοήγηση του χρήστη μέσα στο μενού.

Συγκεκριμένα, το mTouch επιτελεί τρεις λειτουργίες: πρώτον, με απλή επαφή με το δάχτυλό μας, θα γυρίσουμε «πίσω» από εκεί που βρισκόμαστε σε κάποια εφαρμογή ή θα βγούμε από ένα μενού ή λειτουργία. Δεύτερον, πιέζοντάς το προς τα μέσα θα μεταφερθούμε στην κεντρική Οθόνη που έχουμε ορίσει ή θα «ξυπνήσουμε» την συσκευή. Τέλος, η τρίτη λειτουργία αφορά το ξεκλείδωμά της μέσω δαχτυλικού αποτυπώματος.  Όπως είναι εμφανές πρόκειται για σύστημα χειρισμού το οποίο θα απαιτήσει κάποια εξοικείωση, παρόλαυτά είναι ενδιαφέρον.

Συνεχίζοντας την περιήγησή μας στην εμπρόσθια όψη του M5s, πάνω από την οθόνη θα βρούμε αφενός την δευτερεύουσα κάμερά του η οποία όπως ήδη αναφέραμε διαθέτει φακό 5 MP, ενώ δίπλα της υπάρχει αισθητήρας φωτεινότητας. Παράλληλα, δεξιά από το ακουστικό είναι τοποθετημένο το LED ειδοποιήσεων της συσκευής, μια προσθήκη που πάντοτε επικροτούμε όταν την συναντάμε.

Η αριστερή πλευρά του Meizu M5s είναι κενή από πλήκτρα και θα συναντήσουμε σε αυτήν μόνο την υποδοχή για τις SIM και την κάρτα μνήμης μας. Να σημειώσουμε για να τοποθετήσετε την κάρτα μνήμης σας θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε την δεύτερη υποδοχή για SIM, καθώς δεν υπάρχει ξεχωριστό slot. Από την άλλη, στην δεξιά πλευρά του M5s έχουν τοποθετηθεί το lock/unlock πλήκτρο καθώς και εκείνο της αυξομείωσης της έντασης.

Κλείνοντας, στην βάση της συσκευής θα βρούμε την microUSB θύρα για τον φορτιστή  μας καθώς και το ηχείο δεξιά αυτής (όχι, οι αριστερές γρίλιες είναι το μικρόφωνο), ενώ στην κορυφή την κλασσική 3.5mm υποδοχή για τα ακουστικά μας.

Γενικά μιλώντας, για τα χρήματα που κοστίζει το Meizu M5s δύσκολα θα αφήσει παραπονεμένο τον αγοραστή. Η μεταλλική του κατασκευή και το «σοβαρό» design του μπορούν εύκολα να το κάνουν να προτιμηθεί από τον οποιονδήποτε, ενώ δεν πρέπει να ξεχάσουμε να αναφέρουμε την φορητότητά του η οποία κρίνεται ως αποδεκτή με τις διαστάσεις και το βάρος του να ανέρχονται στα 148,2 x 72,5 x 8,4 χιλιοστά και 143 γραμμάρια, αντίστοιχα.

Οθόνη

Η LCD οθόνη του Meizu M5s ανήκει στην κατηγορία των 5,2 ιντσών και η ανάλυσή της φτάνει τα 1280 x 720 pixels (720p), επιδόσεις λογικές βάσει των χρημάτων που κοστίζει. Η πυκνότητα των pixels ανά ίντσα αγγίζει τα 282, επίδοση επίσης λογική για τα δεδομένα της συσκευής, καθώς τα γραφικά απεικονίζονται ικανοποιητικά.

Τα χρώματα αποδίδονται αρκετά «φυσικά» χωρίς να κουράζουν το μάτι του χρήστη και παράλληλα δεν υπάρχουν αλλοιώσεις. Όσον αφορά την ευκρίνεια ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού, κινείται σε ικανοποιητικά επίπεδα καθώς ο σχετικός αισθητήρας λειτουργεί χωρίς προβλήματα.

Επίσης, στις Ρυθμίσεις υπάρχουν κάποιες βασικές επιλογές για όσους θέλουν να… πειραματιστούν.

Σε γενικές γραμμές, η οθόνη του Meizu M5s κρίνεται ικανοποιητική για τα δεδομένα της κατηγορίας στην οποία ανήκει η συσκευή και ο μέσος χρήστης θα κάνει την δουλειά του με αρκετή άνεση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

2 σχολια

anastasios-δεν θελω διαφημεισης στο e-mail μου 21/03/2018 - 16:19

καλο μου ακουγετε αλλα και ενα βιντεο θα ηταν ακομα καλυτερα λεω εγω τωρα.Παντος Ευχαριστουμε!!!
ΥΓ. παρακαλω δεν θελω ποστ στο email

Reply
Kostas Gliatiotis 21/03/2018 - 20:21

Καλησπέρα !

Δεν έχουμε κανένα λόγο και κίνητρο να στείλουμε οτιδήποτε στο email σου, εκτός αν έχεις μόνος σου εγγραφεί στην αυτόματη ενημέρωση για νέες απαντήσεις, όπου και θα σου έρθει απλά ένα αυτοματοποιημένο μήνυμα για αυτή μας εδώ την απάντηση.
Έχουμε μεταξύ μας κάνει αρκετές φορές τη συζήτηση για το αν ένα βίντεο είναι προτιμότερο από το γραπτό κείμενο. Η δική μου άποψη (που προς το παρόν επικρατεί…) είναι ότι το κείμενο είναι πιο “εύκολο” στο να το ακολουθήσει και να το διαβάσει ο καθένας με τον ρυθμό που θέλει και δώσει μεγαλύτερη σημασία στο κομμάτι που τον ενδιαφέρει περισσότερο. Το βίντεο από την πλευρά του, έχει έναν συγκεκριμένο ρυθμό και τόνο, αυτόν που επιλέγει ο δημιουργός του, και κατά τη γνώμη μου δεν αναδικνύει με τον ίδιο τρόπο και την εμφάνιση κάθε συσκευής.
Παρόλα αυτά, δεν αποκλείεται σύντομα να προσθέσουμε βίντεο συνοδευτικά για να δείχνει και αυτό με τη σειρά του ότι δεν μπορείς έυκολα να αποτυπώσεις σε κείμενο.

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights