Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Nuno Micro Review : Ένα βολικό Bluetooth ηχείο

Creative Nuno Micro Review : Ένα βολικό Bluetooth ηχείο

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Τα Bluetooth φορητά ηχεία είναι από εκείνα τα προϊόντα τεχνολογίας που μέχρι ένα βαθμό πρέπει κάποιος να έχει δοκιμάσει πρώτα για να «πειστεί» ότι του είναι χρήσιμο σε κάτι.

Ένα μικρό σε διαστάσεις ηχείο είναι χρήσιμο σε έναν επίσης μικρό χώρο όπως ένα δωμάτιο, και το να είναι φορητό κάνει εύκολη τη μεταφορά του. Η σύνδεση με Bluetooth είναι χρήσιμη για όσους θέλουν να ακούν μουσική από το Smartphone τους, χωρίς να βασίζονται στο συνήθως αρκετά χειρότερης έντασης και απόδοσης ηχείο που αυτό έχει.

Το Nuno Micro είναι το δεύτερο ηχείο που η Creative μας παραχωρεί για δοκιμή, και διαφέρει σημαντικά (όσο αυτό είναι δυνατόν ) σε σύγκριση με το Muvo 2c σε κόστος αλλά και απόδοση.

Σχέδιο.

Το Nuno Micro είναι εμφανώς σχεδιασμένο με πιο «fashion» προσανατολισμό, κάτι που εξ αρχής το κάνει πιο… ταιριαστό σε εσωτερικούς χώρους όπως ένα γραφείο. Η εξωτερική του επιφάνεια μοιάζει, και όντως είναι, κατασκευασμένη από ύφασμα που εκτός από όμορφο το κάνει και ασυνήθιστο σε υφή όταν ο χρήστης το κρατάει στα χέρια του.

Οι μικρές εξωτερικές διαστάσεις είναι αυτές που του χαρίζουν και το “micro” στην ονομασία του, αφού έχει σχεδιαστεί ώστε να είναι ευκολότερο στη μεταφορά του. Σε ένα ηχείο όμως το μέγεθος… μετράει, και οι περιορισμένες αυτές διαστάσεις αλλάζουν την ηχητική του απόδοση, χωρίς όμως να δημιουργούν πρόβλημα.

Η Creative έχει απλοποιήσει αρκετά τα πλήκτρα χειρισμού του, με το Play/Stop και τα δύο πλήκτρα έντασης να είναι και τα μοναδικά, στο πάνω μέρος του Nuno Micro. Με παρατεταμένη πίεση, το Play/Stop βάζει το Nuno Micro σε Pairing Mode ώστε να συνδεθεί με άλλες συσκευές, ενώ τα πλήκτρα έντασης με τον ίδιο τρόπο αλλάζουν στο προηγούμενο ή το επόμενο τραγούδι.

Στο πίσω μέρος του ηχείου τέλος, υπάρχει ένας μικρός διακόπτης για την ενεργοποίηση του, η MicroUSB θύρα φόρτισης του και η ευχάριστη προσθήκη ενός 3.5mm jack. Σε αυτό μπορεί να συνδέσει κανείς ενσύρματα μια συσκευή ήχου, αν θέλει να κάνει το Nuno Micro ένα «εναλλακτικό» μικρό ηχείο για υπολογιστή ή κάποια άλλη αντίστοιχη συσκευή.

Από το ηχείο απουσιάζει η υποδοχή για κάρτες μνήμης MicroSD, κάτι λογικό για το κόστος του, και έτσι δεν μπορεί να παίξει «αυτόνομα» μουσική χωρίς να είναι συνδεδεμένο κάπου αλλού.

Ηχητική απόδοση.

Το ενδιαφέρον με το Nuno Micro είναι ότι παρά τις μικρές του διαστάσεις έχει αρκετά καλή ηχητική απόδοση, πάντα για την κατηγορία και το είδος του.

Η μέγιστη ένταση είναι σίγουρα ικανοποιητική, και καλύπτει τις απαιτήσεις που έχει συνήθως κάποιος σε έναν κλειστό χώρο όπως το γραφείο ή κάποιο άλλο μέρος του σπιτιού του. Για χρήση σε εξωτερικούς χώρους είναι αρκετή όταν δεν έχει έντονη φασαρία, και σε γενικές γραμμές θα καλύψει τον χρήστη που το έχει επιλέξει σαν «βοήθημα» για το Smartphone του.

Το μπάσο τώρα, περιορίζεται σε αυτό που επιτρέπει το μικρό «αντηχείο» που δημιουργείται από το μέγεθος του Nuno Micro και είναι επίσης πολύ καλό για την κατηγορία του. Η Creative έχει επιλέξει σωστά την μέγιστη ένταση ώστε να μην επιτρέπει στο ηχείο να παράγει «αλλοιώσεις» στις χαμηλές συχνότητες του μπάσου. Απαραίτητη προϋπόθεση για αυτό είναι η καλή ποιότητα των αρχείων μουσικής που χρησιμοποιεί κάποιος. Στο Youtube για παράδειγμα που αποτελεί μια εύκολη και άμεσα προσβάσιμη πηγή μουσικής, κάποιες φορές το Nuno Micro δεν αποδίδει το καλύτερο που μπορεί, χωρίς όμως να «φταίει» αυτό, αλλά η ποιότητα των αρχείων.

Μπαταρία

Το Nuno Micro έχει μια… άγνωστης χωρητικότητας μπαταρία, αφού η Creative δεν παρέχει τόσο αναλυτικές «τεχνικές» πληροφορίες. Αυτό που έχει πάντως σημασία είναι πώς αυτή αποδίδει στην πράξη. Η ένταση στην οποία παίζει μουσική το ηχείο έχει προφανώς επίπτωση στο πόσο θα κρατήσει η μπαταρία του, όχι όμως όσο θα περίμενε κανείς, κάτι σίγουρα θετικό.

Συνδεδεμένο μέσω Bluetooth, το Nuno Micro μπορεί να «βγάλει» εύκολα 4 με 5 ώρες αναπαραγωγής μέχρι να μείνει από μπαταρία. Η Micro USB υποδοχή στο πίσω μέρος του, κάνει και ιδιαίτερα εύκολη την φόρτιση του, που πάντως θα θέλαμε να γίνεται λίγο πιο γρήγορα.

Σε αντίθεση με τα ακριβότερα ηχεία της Creative, το Nuno Micro δεν μεταφέρει την «πληροφορία» του επιπέδου της μπαταρίας του στο Smartphone, και έτσι αυτή δεν εμφανίζεται στην οθόνη του, τουλάχιστον σε συσκευές που υποστηρίζουν κάτι τέτοιο. Το LED στην μπροστινή πλευρά του ηχείου αλλάζει σε κόκκινο χρώμα όταν η μπαταρία έχει πέσει κάτω από ένα όριο, και αποτελεί την μοναδική ένδειξη ότι η μπαταρία του Nuno Micro εξαντλείται.

Συμπέρασμα.

Το Nuno Micro είναι ιδανικό για χρήση σε εσωτερικούς χώρους, και η σχεδίαση που έχει επιλέξει η Creative «δείχνει» ότι προορίζεται κυρίως για αυτούς. Το μικρό του μέγεθος το κάνει εύκολο στη μεταφορά του, πετυχαίνοντας ταυτόχρονα μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην απόδοση της μπαταρίας και την ποιότητα του ήχου.

Eπίσημα η τιμή του στη χώρα μας είναι στα 25 ευρώ, μια τιμή που το κάνει ένα από τα οικονομικότερα επώνυμα Bluetooth ηχεία που μπορεί να βρει κανείς. Σε αυτό το κόστος, αξίζει σίγουρα να το επιλέξει κάποιος, ακόμα και σαν κάτι που θα το χρησιμοποιεί αραιά , σαν μια σαφώς καλύτερη εναλλακτική του ηχείου του Smartphone του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights