Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HTC U11 Review : Ένα κορυφαίο Smartphone

HTC U11 Review : Ένα κορυφαίο Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Όσο και αν οι πωλήσεις της έχουν μειωθεί σημαντικά τα τελευταία χρόνια, η HTC δεν παύει να είναι ένας από τους πιο έμπειρους και «σοβαρούς» κατασκευαστές Smartphones. Στην προσπάθεια της να αλλάξει σημαντικά την εικόνα που έχει το αγοραστικό κοινό για τις συσκευές της, αλλά και να αλλάξει και η ίδια «νοοτροπία» σε μεγάλο βαθμό, η HTC παρουσίασε πριν από αρκετό καιρό πλέον, το U11, την νεότερη και καλύτερη συσκευή της.

Στη χώρα μας η κυκλοφορία του καθυστέρησε σημαντικά, όμως η Cosmote φρόντισε να εξασφαλίσει αρκετές συσκευές ώστε να το κάνει διαθέσιμο μέσα από το δίκτυο των καταστημάτων της. Το U11 που έχουμε στα χέρια μας ήρθε από τη Cosmote, και είχαμε για μια ακόμα φορά την τύχη να δοκιμάσουμε μαζί με την συσκευή, και το εντυπωσιακό 4G+ δίκτυο της εταιρείας.

Με ταχύτητες που εύκολα και σχεδόν παντού, ξεπερνούν τα 150 mbps, με μέγιστο θεωρητικό τα 500 mbps, είναι πρακτικά… απόλαυση.

Σχεδιασμός.

Η εξωτερική εμφάνιση του U11 δείχνει με τον καλύτερο τρόπο ότι η HTC προσπαθεί να αφήσει πίσω το παρελθόν της, και να ακολουθήσει έστω, τις τάσεις που έχει επιβάλει ο ανταγωνισμός και η αγορά.

Κατασκευασμένο πλέον από γυαλί και στο πίσω μέρος του, το U11 μοιάζει πιο «σύγχρονο» και πιο … πολυτελές, έχοντας όμως τουλάχιστον κατά τη γνώμη μας, χάσει μέρος της στιβαρότητας και της εντυπωσιακής κατασκευής του αμέσως προηγούμενου HTC 10.

Η διαφορετική ονομασία U11 δείχνει ότι η συσκευή ανήκει σε μια νέα… οικογένεια, την οποία ουσιαστικά ξεκινάει, με σημαντικές αλλαγές στην νοοτροπία και την κατασκευή. Εκτός της γυάλινης πίσω επιφάνειας, το U11 είναι και η πρώτη High End συσκευή της HTC που έρχεται με IP68 πιστοποίηση για προστασία από νερό και σκόνη. Η καλοδεχούμενη αυτή προστασία, κάνει το U11 ανταγωνιστικό σε έναν ακόμα τομέα, αφού καλώς η κακώς, η αδιαβροχοποίηση τείνει να γίνει «δεδομένη» σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Το μπροστινό μέρος τώρα, δεν έχει ιδιαίτερες σχεδιαστικές αλλαγές, και τουλάχιστον μέχρι η εταιρεία να κυκλοφορήσει ευρέως μια συσκευή με οθόνη αναλογίας 18:9, αυτό είναι αναμενόμενο και λογικό. Κάτω λοιπόν από την 16:9 οθόνη των 5.5 ιντσών του U11 υπάρχει ο αισθητήρας αποτυπωμάτων που ταυτόχρονα μπορεί να λειτουργήσει και σαν πλήκτρο πλοήγησης αλλά και να ξυπνήσει το Smartphone από την κατάσταση αναμονής. Όπως και σε πολλές άλλες συσκευές πλέον, δεν είναι ένα μηχανικό πλήκτρο, αλλά μια ευαίσθητη στην αφή επιφάνεια.

Όπως παραδοσιακά συνηθίζει η HTC, έτσι και στο U11 φρόντισε τουλάχιστον ο χώρος αυτός πάνω και κάτω από την οθόνη να μην πηγαίνει.. χαμένος, και να φιλοξενεί και τα δύο στερεοφωνικά ηχεία. Η απόδοση τους βρίσκεται στο κορυφαίο επίπεδο που μας έχει συνηθίσει η HTC, η ένταση τους όμως είναι αισθητά μικρότερη από αυτή των προηγούμενων συσκευών της εταιρείας, και ειδικά το HTC 10.

Με οθόνη 5.5 ιντσών, και μικρό αλλά υπαρκτό πλαίσιο γύρω από αυτή, το U11 δυστυχώς δεν μπορεί να ανταγωνιστεί τις συσκευές εταιρειών όπως η Samsung και η LG που στις ίδιες φυσικές διαστάσεις προσφέρουν μεγαλύτερη οθόνη. Παρόλα αυτά, το U11 δεν είναι σε καμία περίπτωση ενοχλητικά μεγάλο, και δεν δημιουργεί πρόβλημα στην μεταφορά του.

Οθόνη.

Η HTC επιμένει στην χρήση οθονών τεχνολογίας LCD για τις High End συσκευές της. Αν μη τι άλλο, αυτές είναι κορυφαίες σε απόδοση, ενώ πλέον η QHD ανάλυση τους συμβαδίζει πλήρως με αυτό που ζητάει καλώς ή κακώς η αγορά, έστω και αν δεν είναι πάντα χρήσιμη πρακτικά μια τόσο υψηλή ανάλυση.

Το U11 έχει μια από τις πιο φωτεινές και εντυπωσιακές σε απόδοση LCD οθόνες που μπορεί να βρει κανείς στην αγορά, μια αγορά πάντως που πλέον στρέφεται προς τις OLED οθόνες κάθε είδους. Τα πάντα εμφανίζονται στην οθόνη με μια εντυπωσιακή ποιότητα και χρωματική πιστότητα, που πλησιάζει κοντά στο άριστο για οθόνη αυτού του είδους.

Οι γωνίες θεάσης τέλος, πλησιάζουν και αυτές κοντά στο τι είναι τεχνικά δυνατόν για LCD οθόνη, με τον φωτισμό να μην μειώνεται αισθητά ακόμα και κάτω από υπερβολικά μεγάλη γωνία. Συνολικά, η οθόνη του U11 θα ικανοποιήσει τον χρήση του, αφού ακόμα και σε σύγκριση με πολλές OLED οθόνες, προσφέρει τουλάχιστον αντίστοιχη φωτεινότητα και στο μέτρο του δυνατού, ένταση χρωμάτων. Θα θέλαμε πάντως από την HTC να έχει κάνει την οθόνη συμβατή με κάποιο από τα διαθέσιμα HDR πρότυπα, αφού για την προβολή αρχείων βίντεο, είναι κάτι που πλέον θεωρείται δεδομένο στην High End κατηγορία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights