Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ HTC U11 Review : Ένα κορυφαίο Smartphone

HTC U11 Review : Ένα κορυφαίο Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα

Μετά τις δοκιμές και τις «αποτυχίες» του παρελθόντος, η HTC πριν ένα χρόνο σταμάτησε να προσπαθεί να ξεχωρίσει στον τομέα της φωτογραφίας, από την στιγμή που δεν μπορούσε να το κάνει με έναν αποδοτικό τρόπο.

Η κάμερα των 12 Mpixels του U11 αποτελεί βελτίωση αυτής του HTC 10, και προσθέτει στο OIS και το ιδιαίτερα βολικό και αποδοτικό Dual Pixel, την δυνατότητα χρήσης όλων των ευαίσθητων στο φως στοιχείων του αισθητήρα για την εστίαση στο αντικείμενο της φωτογραφίας. Μαζί με αυτά, το πολύ φωτεινό f/1.7 διάφραγμα του φακού, υπόσχεται και αυτό με την σειρά του, τουλάχιστον καλή απόδοση σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού.

Σε κανονικό φωτισμό, οι φωτογραφίες είναι πρακτικά άριστες, στον βαθμό που αυτό είναι δυνατόν για ένα Smartphone. Υπό συνθήκες, η κάμερα του U11 πλησιάζει την απόδοση αυτής του Galaxy S8 της Samsung, της μοναδικής συσκευής που διαθέτει κάμερα με ίδιες συνολικά δυνατότητες.

Η λεπτομέρεια που περιέχουν οι φωτογραφίες είναι υψηλή, η χρωματική τους πιστότητα είναι σχεδόν τέλεια, και σε ελάχιστες περιπτώσεις, το U11 επιλέγει ένα λιγότερο έντονο χρωματικό προφίλ που κάνει τις φωτογραφίες να δείχνουν λιγότερο εντυπωσιακές αλλά περισσότερο «αληθινές».

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα, το U11 αλλάζει σημαντικά την όχι καλή παράδοση των προηγούμενων (εξαιρουμένου του HTC 10) Smartphones της εταιρείας. Το φωτεινό διάφραγμα κάνει σωστά τη δουλειά του, και στην συνέχεια το OIS διατηρεί τον αισθητήρα σταθερό για την λήψη φωτογραφιών με πολύ καλά επίπεδα φωτεινότητας. Η καλή ποιότητα του αισθητήρα βοηθάει ώστε ο ψηφιακός θόρυβος να είναι πρακτικά ανύπαρκτός, κάτι που με την σειρά του επιτρέπει πολύ καλά επίπεδα λεπτομέρειας. Για μια ακόμα φορά πάντως, σε κάποιες περιπτώσεις, η κάμερα επέλεξε ένα λιγότερο έντονο χρωματικό προφίλ, προκειμένου οι φωτογραφίες να είναι πιο κοντά στην πραγματικότητα.

Αυτό που αφήνει στον χρήστη η κάμερα του U11 σαν συνολική εικόνα, είναι ότι μπορεί να κάνει ουσιαστικά τα πάντα. Δεν χρειάζεται να «ανησυχεί» ότι δεν θα βγάλει την καλύτερη φωτογραφία που θα μπορούσε, αλλά ούτε και ότι πρέπει να προσπαθήσει για να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα. Πρακτικά, στην κατηγορία τιμής του, αυτό που πρέπει να κάνει ένα Smartphone είναι να βγάζει πάντα και χωρίς κόπο καλές φωτογραφίες, και αυτό είναι κάτι που το U11 το πετυχαίνει.

Επεξεργαστής Μνήμη.

Όπως σχεδόν και κάθε άλλο High End Smartphone αυτή την εποχή (με προφανή εξαίρεση τις συσκευές της Samsung….) το U11 έρχεται με τον Snapdragon 835 στο εσωτερικό του. Στην έκδοση που διατίθεται στην Ευρώπη και τη χώρα μας, υπάρχουν 4 GB μνήμης RAM, που πάντως είναι υπέρ αρκετά στην πραγματικότητα για απροβλημάτιστη χρήση.

Οι συνολικά 8 πυρήνες επεξεργασίας του Snapdragon 835 έχουν την ονομασία Kryo 280 και αποτελούν κάτι το «ενδιάμεσο», αφού βασίζονται σε σχέδια της ARM, τροποποιημένα από την Qualcomm. Για τους 4 υψηλής απόδοσης πυρήνες, η βάση του σχεδιασμού τους είναι οι Α-73 της ARM και προσφέρουν αντίστοιχη απόδοση, ενώ οι υπόλοιποι 4 παρότι έχουν την ίδια ονομασία, ξεχωρίζουν από τον χαρακτηρισμό Low Power που τους δίνει η Qualcomm και βασίζονται στον Α-53 επίσης της ARM.

Η απόδοση στην πράξη είναι αυτό που μετράει όμως, και εκεί το U11 δεν έχει κάτι να «ζηλέψει» από τον ανταγωνισμό του. Ο Snapdragon 835 αποδίδει αυτό που πρέπει, και το Smartphone έχει συνολικά σε κάθε είδους χρήσης, εντυπωσιακή ταχύτητα απόκρισης. Ακόμα και αν προσπαθήσει κάποιος να το κάνει να «καθυστερήσει», αυτό δεν είναι εύκολο, και μπορεί να γίνει μόνο με ταυτόχρονη εκτελεση πολύ περισσότερων εφαρμογών από ότι θα έχει κάποιος ανοιχτές σε συνθήκες πραγματικής χρήσης.

Για τα γραφικά, η πολύ ισχυρή Adreno 540 στο εσωτερικό του 835, έχει να «οδηγήσει» την υψηλής ανάλυσης οθόνη του U11, σε αντίθεση με συσκευές που ακόμα και σήμερα περιορίζονται σε 1080p ανάλυση οθόνης. Ακόμα και έτσι όμως, η απόδοση της είναι κορυφαία και εντυπωσιακή ως συνήθως. Κάθε είδους παιχνίδι και εφαρμογή που μπορεί να βρει κανείς στο Play Store «τρέχει» με χαρακτηριστική άνεση.

Πρακτικά, ακόμα και τα πιο απαιτητικά παιχνίδια παίζουν στις καλύτερες διαθέσιμες ρυθμίσεις ποιότητα τους, αφού ο σχεδιασμός τους συνήθως γίνεται με «Στόχο» την απόδοση των καλύτερων Adreno καρτών γραφικών κάθε εποχής.

Η HTC θεωρεί και αυτή σωστά πλέον, ότι τα 64 GB ονομαστικού χώρου είναι το «ελάχιστο» απαραίτητο για ένα High End Smartphone, από τα οποία, περίπου 52 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη του U11. Φυσικά υπάρχει πάντα η δυνατότητα επέκτασης μέσω μιας MicroSD, που υποστηρίζεται κανονικά, με μέγιστη χωρητικότητα παραδόξως τα … μόλις 256 GB.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights