Συνεχίζεται η μείωση στις πωλήσεις Tablet

Συνεχίζεται η μείωση στις πωλήσεις Tablet

Σύμφωνα με την IDC, οι πωλήσεις Tablets σημείωσαν μείωση για ένα ακόμα τρίμηνο, που είναι πρακτικά το… 12 στη σειρά. Για τα 3 τελευταία χρόνια δηλαδή, οι πωλήσεις των Tablet μειώνονται συνεχώς, με τον συνολικό τους αριθμό να φτάνει πλέον μόλις τα 40 εκτομμύρια.

Αναλυτικότερα, η Apple κατέχει ακόμα την πρώτη θέση με πωλήσεις περίπου 10 εκατομμυρίων Tablets, (iPad σύμφωνα με την ίδια…) ενώ στη δεύτερη θέση έρχεται η Samsung με πωλήσεις 6 εκατομμυρίων συσκευών. Η τρίτη θέση ανήκει παραδόξως στην… Amazon, που διαθέτει τα δικά της Tablets μέσω του On-line καταστήματος της. Η Huawei και η Lenovo “μοιράζονται” την επόμενη θέση με πωλήσεις 3 εκατομμυρίων Tablets η κάθε μια.

Το σύνολο των υπολοίπων κατασκευαστών αθροιστικά διέθεσαν περίπου 13 εκατομμύρια συσκευές, για να φτάσει το σύνολο στα 40. Σε κάθε περίπτωση, οι μειωμένες πωλήσεις πηγαίνουν μαζί με σημαντικά λιγότερα μοντέλα από κάθε κατασκευαστή. Σχεδόν όλες οι εταιρείες, με τη Samsung και την Αpple να οδηγούν την αγορά, περιορίζουν τα νέα τους Tablets σε αυτά που πιθανόν να αγοράσει ένας χρήστης που έχει κάποιο παλαιότερο και θέλει απλά να το αντικαταστήσει.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.