Η Samsung παρουσίασε τον Exynos 9810

Η Samsung παρουσίασε τον Exynos 9810

Όπως σχεδόν κάθε χρόνο την ίδια εποχή, και πάντα μερικούς μήνες πριν την παρουσίαση του επόμενου Galaxy S, η Samsung έκανε γνωστό τον νεότερο και καλύτερο επεξεργαστή σχεδιασμένο από την ίδια.

Ο Exynos 9810 όπως είναι η ονομασία του, δηλώνει ξεκάθαρα ότι ανήκει σε μια νέα οικογένεια σε σύγκριση με τους αμέσως προηγούμενους Exynos 8895, του Galaxy S8 και Exynos 8890 του Galaxy S7.

Η Samsung έχει για μια ακόμα φορά χρησιμοποιήσει τους επίσης σχεδιασμένους από την ίδια custom πυρήνες επεξεργασίας, στην τρίτη γενιά τους όπως αναφέρει η ίδια. Δυστυχώς παραδοσιακά η εταιρεία δεν προσφέρει περισσότερες λεπτομέρειες, τουλάχιστον αρχικά και έτσι δεν γνωρίζουμε την ταχύτητα λειτουργίας τους και τα ακριβή χαρακτηριστικά τους. Στον Exynos 9810 οι Μ3 αυτοί πυρήνες συνδυάζονται για μια ακόμα φορά με επίσης 4 πυρήνες Α-53 που παραδοσιακά αναλαμβάνουν τις λιγότερο απαιτητικές εργασίες.

Στον τομέα των γραφικών και πάλι η Samsung δηλώνει απλά ότι υπάρχει σαφής βελτίωση σε σύγκριση με τον Exynos 8895 όμως δεν αναφέρει καν το είδος της κάρτας γραφικών που χρησιμοποιείται. Με δεδομένο το ότι η εταιρεία χρησιμοποιεί παραδοσιακά τις λύσεις της ARM, πιθανότατα πρόκειται για κάποια έκδοση της νεότερης Mali G72 (που ήδη χρησιμοποιεί η Huawei στον Kirin 970…).

Tέλος, ο Exynos 9810 υποστηρίζει δίκτυα 4G / LTE με ταχύτητες μεταφοράς έως και 1.2 Gbps, για τις λίγες χώρες και δίκτυα που προσφέρουν τόσο υψηλές ταχύτητες. Η κατασκευή του γίνεται και πάλι στα 10nm όπως και για τον Exynos 8895, με διαφορετική τεχνική όμως που προσφέρει βελτιωμένη κατανάλωση ενέργειας αλλά και μειωμένη παραγωγή θερμότητας.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.