Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P9 Lite Mini Review : Ένα ακόμα οικονομικό Smartphone

Huawei P9 Lite Mini Review : Ένα ακόμα οικονομικό Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η Huawei έχει καταφέρει να θεωρείται στην συνείδηση του καταναλωτικού κοινού ως ένας από τους σημαντικότερους και πιο ανταγωνιστικούς κατασκευαστές και όχι άδικα, μιας και οι συσκευές που κυκλοφορεί στην αγορά συνήθως χαρακτηρίζονται από υψηλό value for money. Για τον λόγο αυτό, στην χώρα μας βρίσκεται ήδη στην δεύτερη θέση όσον αφορά το μερίδιο αγοράς που κατέχει και οι προοπτικές για το μέλλον είναι τουλάχιστον… ευοίωνες.

Με αφορμή τα παραπάνω, είναι πιστεύουμε μια καλή ευκαιρία να γνωρίσουμε από κοντά έναν νέο εκπρόσωπο της εταιρείας στην μεσαία κατηγορία. Ο λόγος για το P9 lite mini, το οποίο με τιμές που ξεκινούν από τα 170 ευρώ είναι βέβαιο ότι θα κάνει αρκετούς αγοραστές να ενδιαφερθούν. Όπως συνηθίζουμε, πριν περάσουμε στα… ενδότερα, θα αναφέρουμε περιληπτικά ότι το Huawei P9 lite mini διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, 2 GB RAM / 16 GB ROM (με δυνατότητα επέκτασης), βασική κάμερα 13 MP / εμπρόσθια 5 MP, είναι Dual – SIM, ενώ «τρέχει» το δημοφιλές Android της Google.

Σχέδιο

Ο σχεδιασμός του P9 lite mini χαρακτηρίζεται από καμπύλες στις γωνίες και από αρκετά μεγάλα  bezels, πάνω και κάτω από την οθόνη. Χωρίς να πρόκειται για συσκευή που… μαγνητίζει τα βλέμματα, εν τούτοις το «ουδέτερο» ύφος που αποπνέει σημαίνει ότι μπορεί να προτιμηθεί από οποιονδήποτε αγοραστή που θέλει ένα smartphone για καθημερινή χρήση.

Η ποιότητα κατασκευής του P9 lite mini κινείται σε υψηλά επίπεδα και σε αυτό συμβάλλει σε μεγάλο βαθμό η «πλάτη» του η οποία είναι μεταλλική. Να σημειώσουμε εδώ ότι – προφανώς – δεν υπάρχει πρόσβαση στην μπαταρία, πράγμα το οποίο με την σειρά του σημαίνει ότι σε περίπτωση που χρειαστεί να την αλλάξετε θα πρέπει να απευθυνθείτε σε κάποιο εξουσιοδοτημένο service point. Σε κάθε περίπτωση, η αίσθηση που δίνει η συσκευή στο χέρι είναι στιβαρή και, για τα δεδομένα της κατηγορίας τιμής που ανήκει, θα ικανοποιήσει όσους το επιλέξουν με ευκολία.

Μένοντας λίγο ακόμα στην οπίσθια όψη του P9 lite mini, να σημειώσουμε ότι μας άρεσε αρκετά το layout της βασικής κάμερας καθώς τόσο αυτή όσο και το LED flash δεν προεξέχουν, κάτι που σημαίνει ότι προστατεύονται καλύτερα. Παράλληλα, θα βρούμε και τον αισθητήρα δαχτυλικών αποτυπωμάτων της συσκευής στην κλασσική θέση που τον τοποθετεί η Huawei, η οποία κρίνεται βολική.

Ερχόμενοι τώρα στο εμπρόσθιο τμήμα του P9 lite mini, κάτω από την οθόνη θα βρούμε… απλά το λογότυπο της εταιρείας, καθώς δεν υπάρχουν μηχανικά πλήκτρα χειρισμού. Αντιθέτως, πάνω από την οθόνη θα βρούμε – προφανώς – την εμπρόσθια κάμερά του, παράλληλα με αισθητήρα φωτισμού και LED ειδοποιήσεων, προσθήκες τις οποίες πάντοτε επικροτούμε.

Η αριστερή πλευρά της συσκευής έχει απλά το καπάκι για την (ή τις) SIM μας, όπως επίσης και για την κάρτα μνήμης που πιθανόν να θέλουμε να τοποθετήσουμε (υποστηρίζονται χωρητικότητες έως 128 GB). Να αναφέρουμε επίσης ότι σε αντίθεση με αρκετά μοντέλα που κυκλοφορούν σήμερα στην αγορά, η υποδοχή για κάρτες μνήμης είναι ξεχωριστή και δεν καταλαμβάνει εκείνη για την δεύτερη SIM.

Όπως θα ανέμενε κανείς, στην δεξιά πλευρά θα συναντήσουμε τόσο το volume rocker όσο και το πλήκτρο κλειδώματος και ξεκλειδώματος της συσκευής, ενώ στην βάση είναι τοποθετημένη η κλασσική microUSB θύρα στην οποία μπορούμε να συνδέσουμε τον φορτιστή μας ή το καλώδιο για σύνδεση με τον Η/Υ μας. Όσον αφορά τις «γρίλιες» εκατέρωθεν, δεξιά είναι το ηχείο και αριστερά το μικρόφωνο ενώ, τέλος, στην κορυφή είναι τοποθετημένη η υποδοχή για τα ακουστικά μας.

Όσον αφορά το κομμάτι της φορητότητας, οι διαστάσεις του P9 lite mini ανέρχονται στα 143,5 x 71 x 8,1 χιλιοστά, ενώ το βάρος του φτάνει τα 145 γραμμάρια. Σε συνθήκες καθημερινής… συμβίωσης, αυτά σημαίνουν ότι ο μέσος χρήστης δεν θα προβληματιστεί σε κάτι και θα κάνει την δουλειά του με αρκετή ευκολία.

Οθόνη

Η IPS LCD οθόνη του Huawei P9 lite mini έχει, όπως ήδη αναφέραμε, διαγώνιο 5 ιντσών με ανάλυση που φτάνει τα 720 x 1280 pixels (720p), κάτι συνηθισμένο για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει η συσκευή.

Η πυκνότητα των pixels ανά ίντσα βρίσκεται στα 294, με αποτέλεσμα τα γραφικά να αποδίδονται σε ικανοποιητικό βαθμό. Χωρίς να πρόκειται για οθόνη που θα εντυπωσιάσει τον απαιτητικό χρήστη, παρόλαυτά πρόκειται για μια από τις καλύτερες υλοποιήσεις που μπορεί κανείς να βρει σε συσκευή σε αυτά τα χρήματα.

Τα χρώματα είναι αρκετά «φυσικά» χωρίς να κουράζουν τα μάτια και χωρίς αλλοιώσεις, ενώ η απόδοσή της ανάλογα με τις συνθήκες φωτισμού που επικρατούν είναι ικανοποιητική, λόγω του αισθητήρα που αναλαμβάνει την αυτόματη ρύθμιση της «συμπεριφοράς» της.

Ως… είθισται, στις Ρυθμίσεις υπάρχουν ορισμένες επιλογές που επιτρέπουν στον χρήστη να ορίσει ορισμένες παραμέτρους σε περίπτωση που θέλει να «πειραματιστεί».

Συνοψίζοντας, η οθόνη του P9 lite mini δικαιολογεί τα χρήματα που κοστίζει η συσκευή και… με το παραπάνω. Ο μέσος χρήστης θα κάνει την δουλειά του εύκολα και ξεκούραστα, κάτι που άλλωστε είναι και το βασικό ζητούμενο σε αυτή την κατηγορία τιμής.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights