Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei P9 Lite Mini Review : Ένα ακόμα οικονομικό Smartphone

Huawei P9 Lite Mini Review : Ένα ακόμα οικονομικό Smartphone

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το P9 lite mini κυκλοφορεί με την έκδοση 7.0 (Nougat) του Android και, φυσικά, το Περιβάλλον Χρήστη είναι αυτό που έχει δημιουργήσει η Huawei, που στην προκειμένη περίπτωση είναι στην έκδοση 5.1.

Κάτι που μας προκάλεσε από την αρχή θετική εντύπωση, είναι ότι υπάρχει η δυνατότητα ο χρήστης να ορίσει εάν θέλει να υπάρχει App Drawer ή όχι. Εάν, λοιπόν, επιλέξουμε την επιλογή «Τυπικό», τότε όλες οι εφαρμογές θα βρίσκονται στις Αρχικές Οθόνες μας, ενώ με την επιλογή «Συρτάρι» τα πάντα εμφανίζονται με το «κλασσικό» στυλ του Android.

Οτιδήποτε από τα παραπάνω και αν έχουμε επιλέξει, ο τρόπος χειρισμού της συσκευής είναι ο ίδιος και, στα πλαίσια αυτά, μπορούμε προφανώς να διαχειριστούμε τις ταπετσαρίες μας, τα widgets, τις Αρχικές Οθόνες μας κτλ.

Όπως είναι αυτονόητο, μπορούμε να ομαδοποιήσουμε τις εφαρμογές μας δημιουργώντας φακέλους, ενώ υπάρχει και η υποστήριξη Θεμάτων.

Ο αριθμός των προεγκατεστημένων εφαρμογών είναι αρκετά μεγάλος και είναι εμφανές ότι η Huawei έχει δώσει ιδιαίτερη προσοχή στην σχεδίασή τους.

Ιδιαίτερη μνεία θα κάνουμε στην εφαρμογή «Διαχείριση Συσκευής», η οποία είναι ιδιαίτερα προσεγμένη και, προφανώς, στοχεύει στην βελτιστοποίηση της απόδοσης της συσκευής.

Ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι καλαίσθητος και λειτουργικός και, φυσικά, υπάρχει η δυνατότητα διαχείρισης των συντομεύσεών μας.

Οι Ρυθμίσεις έχουν σωστή δομή και επιτρέπουν υψηλά επίπεδα παραμετροποίησης για όσους θέλουν να… πειραματιστούν. Παράλληλα, μπορούμε να διαχειριστούμε πως θέλουμε να λειτουργεί ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, πέραν του ξεκλειδώματος της συσκευής.

Οι εφαρμογές πραγματοποίησης κλήσεων, αποστολής και λήψης SMS, διαχείρισης των επαφών μας κτλ, έχουν επανασχεδιαστεί από την Huawei, δημιουργώντας ένα όμορφο και εύχρηστο γραφικό περιβάλλον.

Φυσικά, το ίδιο ισχύει για το gallery, ενώ να αναφέρουμε επίσης ότι υπάρχει File Manager καθώς και το – πάντα καλοδεχούμενο – Ραδιόφωνο FM.

Κάνοντας έναν απολογισμό, το UI της Huawei κρίνεται ως ένα από τα καλύτερα στο οικοσύστημα του Android. Οι δυνατότητες παραμετροποίησης που δίνει θα ικανοποιήσουν τον χρήστη που αρέσκεται στο να «ψάχνει» την συσκευή του, ενώ για όσους δεν… ασχολούνται με τέτοια θέματα, ο βαθμός ευχρηστίας σε επίπεδο καθημερινής χρήσης είναι ικανοποιητικότατος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights