Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 10 Lite Review : Το απρόσμενο Mid-Range

Huawei Mate 10 Lite Review : Το απρόσμενο Mid-Range

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό σύστημα.

Μάλλον αναμενόμενα, το Mate 10 Lite δεν έρχεται στην αγορά με το νεότερο και καλύτερο EMUI 8.0 της Huawei που βασίζεται επίσης στην 8.0 Oreo έκδοση του Android. Αντί αυτής, βρίσκουμε το συνηθισμένο πλέον (όχι όμως κακό σε καμία περίπτωση) EMUI 5.1 που βασίζεται στο Android 7.0 Nougat.

Το γραφικό περιβάλλον της Huawei έχει κάνει τα τελευταία δύο χρόνια σημαντικά βήματα προς το καλύτερο, σε χρηστικότητα, αμεσότητα αλλά και την απαραίτητη πλέον «σοβαρότητα» στην εμφάνιση του.

Για το τελευταίο, υπάρχει πάντα η δυνατότητα εναλλαγής του θέματος εμφάνισης μέσω της αντίστοιχης εφαρμογής. Το κατάστημα της Huawei διαθέτει μια εντυπωσιακά μεγάλη λίστα από διαφορετικά θέματα. Μάλιστα είναι δυνατή η αλλαγή ξεχωριστά του Background ή / και των εικονιδίων για τις προ-εγκατεστημένες εφαρμογές.

Η Huawei συνεχίζει σωστά κατά τη γνώμη μας να αφιερώνει χρόνο και χρήματα, στην ανάπτυξη των δικών της εφαρμογών για πολλές από τις εργασίες που κάνει καθημερινά ο χρήστης του Mate 10 Lite. Έτσι, η εφαρμογή μουσικής έχει την γνώριμη πλέον εμφάνιση των υπόλοιπων συσκευών με το EMUI 5.1, και εκτός από λειτουργική είναι και «ευχάριστη» στη χρήση της.

Αντίστοιχα, η «Συλλογή» φωτογραφιών και βίντεο έρχεται με αυξημένες δυνατότητες διαχείρισης αλλά και επεξεργασίας των φωτογραφιών που βγάζει ο χρήστης με την κάμερα του Mate 10 Lite.

Η εντυπωσιακά μεγάλη (ή ψηλή αν θέλετε…) οθόνη, επιτρέπει την εμφάνιση 6 σειρών με εφαρμογές, και περισσότερες πληροφορίες από την κάθε μια ταυτόχρονα στην οθόνη. Η αλλαγή κάνει πολύ εύκολη την χρήση του Mate 10 Lite στην ανάγνωση κειμένου αλλά και την προβολή φωτογραφιών και video.

H πάντα εντυπωσιακή εφαρμογή συνολικής διαχείρισης του Mate 10 Lite προσφέρει τις επιλογές της σε ένα προσεκτικά οργανωμένο γραφικό περιβάλλον, και πλέον εμφανίζει τις πιο σημαντικές από αυτές, που ο χρήστης αξίζει να αφιερώσει λίγο χρόνο για να φέρει τη συσκευή στα μέτρα του.

Ξεχωριστής αναφοράς αξίζει και ο Video Player που έχει σχεδιάσει η Huawei. Υποστηρίζει κάθε είδους αρχείο βίντεο, και μάλιστα έχει και δυνατότητα προβολής υπότιτλων και στα Ελληνικά.

Όπως ήδη είπαμε, η Huawei έχει βελτιώσει σημαντικά το γραφικό περιβάλλον των συσκευών της, και το Mate 10 Lite είναι η καλύτερη απόδειξη για αυτό. Το EMUI απέχει σημαντικά από αυτό που θεωρείται ένα «κινέζικο» μενού/γραφικό περιβάλλον, και έχει σχεδιαστεί ώστε να διατηρεί την φιλοσοφία του, προσφέροντας όμως άμεση και γρήγορη χρήση του Smartphone. Το σίγουρο είναι ότι ακόμα και αν ο υποψήφιος αγοραστής του Mate 10 Lite δεν έχει χρησιμοποιήσει κάποια συσκευή της εταιρείας στο παρελθόν, θα καταφέρει σχεδόν άμεσα να βρει όλα όσα θέλει, και στην συνέχεια να κάνει καθημερινά την δουλειά του χωρίς προβλήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

17 σχολια

Tania 14/01/2018 - 16:57

Καλησπέρα!
Μ ενδιαφέρει πολύ η κάμερα στο κινητό (γι αυτό κ δεν αναφέρω τη Xiaomi)κι ένα κόστος το πολύ 300€.
Θα ήθελα να με βοηθήσετε τι να διαλέξω:
P 10 lite ή Mate 10 lite?
Κι επειδή δε ξέρω αν καταφέρω να έχω τα 300€, P 10 lite ή Honor 6X (3gb/32gb)?
Τι μου προτείνετε ως 1η, 2η και 3η επιλογή;
Σας ευχαριστώ πολύ εκ των προτέρων!

Reply
Kostas Gliatiotis 14/01/2018 - 19:29

Καλησπέρα !

Το Mate 10 Lite είναι ελάχιστα καλύτερο στον τομέα της κάμερας, και έχει και την δεύτερη για το εφέ με το βάθος πεδίου, που χωρίς να είναι τόσο σημαντικό είναι ενδιαφέρον να παίζεις με αυτό όταν έχεις χρόνο και το κατάλληλο αντικείμενο φωτογραφίας. Σαν πρώτη επιλογή θα έλεγα αυτό, με μικρή διαφορά σε σύγκριση με το δεύτερο P10 Lite που απλά έχει μικρότερη οθόνη, είναι ελάχιστα πιο “Αργό” και προσωπικά εμένα μου αρέσει πολύ περισσότερο η μεγάλη οθόνη του Mate 10 Lite.
Το Honor 6X είναι απλά μια τρίτη επιλογή με διαφορά από τα άλλα δύο, ακριβώς επειδή είναι πολύ φθηνότερο 🙂

Reply
Tania 14/01/2018 - 20:54

Ευχαριστώ πολύ για την άμεση απάντηση!

Reply
ultratyler 25/01/2018 - 11:41

Καλημερα

Αναμεσα σε MAte 10 Lite και honor8

Ποια θα ταν η επιλογη σου?Ποιο υπερεχει στα σημεια ?

και αν θεωρεις οτι το honor ειναι του 2016 ειναι σημαντικα αποτρεπτικος παραγοντας για την επιλογη του σε σχεση με κατι φρεσκο οπως το mate10 lite

Reply
Kostas Gliatiotis 25/01/2018 - 12:58

Καλησπέρα !
Δεν είναι ιδιαίτερα εύκολη επιλογή για να είμαι ειλικρινής, αλλά έχω μερικά πλεονεκτήματα για το καθένα.
Το Honor 8 είναι αισθητά πιο γρήγορο σε απόδοση, έχει αρκετά καλύτερη κατασκευή κατά τη γνώμη μου πάντα, και ίσως λίγο καλύτερη σε χρωματική απόδοση οθόνη. ΑΠό την άλλη, είναι πλέον λίγο παλαιότερο, και η Huawei έχει δεσμευθεί μόνο για την αναβάθμιση του σε Android 8.0 Oreo μετά από αυτή είναι δεδομένο ότι δεν θα δει νεότερη.

Το Mate 10 Lite τώρα, έχει μια εντυπωσιακά μεγάλη σε μέγεθος οθόνη, που είναι και ιδιαίτερα καλή χρωματικά, οπότε αν θες μια τόσο μεγάλη οθόνη αξίζει τον κόπο μόνο για αυτή. Η κάμερα είναι ελάχιστα “κατώτερη” όχι όμως σημαντικά. είναι όμως αισθητά πιο αργό συνολικά σε απόδοαη σε σύγκριση με το Honor 8.
Θα επέλεγα όμως πιθανότατα το Mate 10 lite για την οθόνη του και ίσως και τον συνολικό σχεδιασμό του.

Reply
ultratyler 26/01/2018 - 08:35

Καλημερα και σε ευχαριστω για τη αμεση απαντηση.
Λες οτι η huawei ανακοινωσε πως η συσκευη(honor8) θα παρει το adroid 8.
Ισχυει τελικα κατι τετοοιο γτ μολις προχτες νομιζω επεσα πανω σε κατι σχολια που αναφεραν το αντιθετο.
Υπαρχει κατι επισημο?

Reply
Kostas Gliatiotis 26/01/2018 - 12:18

Η Huawei όντως έχει συμπεριλάβει επίσημα το Honor 8 στις συσκευές που θα αναβαθμιστούν σε Android Oreo. 🙂
H αναβάθμιση πιθανόν θα χρειαστεί λίγο καιρό για να γίνει διαθέσιμη, αλλά θα έρθει.

Reply
Kiki 15/02/2018 - 15:38

Καλησπερα θα ηθελα να ρωτησω αν εχω την δυνατοτητα να τραβηξω βιντεο σε αργη κινηση με το mate 10 lite.

Reply
Kostas Gliatiotis 15/02/2018 - 18:25

Καλησπέρα !

Δυστυχώς η εγγραφή σε Slow Motion δεν περιλαμβανεται στα χαρακτηριστικά του Mate 10 Lite 🙂

Reply
Kiki 15/02/2018 - 19:16

Καλησπερα.μπορω με καποια εφαρμογη εστω;

Reply
Kostas Gliatiotis 16/02/2018 - 11:20

Εξαρτάται από την εφαρμογή, αλλά το αποτέλεσμα είναι συνήθως χειρότερο από ότι με την εφαρμογή της κάμερας που έχει κάθε συσκευή. Μπορείς να δοκιμάσεις το Open Camera και να δεις αν σου δίνει την δυνατότητα και με τι ποιότητα.

Reply
Kiki 16/02/2018 - 14:26

Σε ευχαριστω πολυ.

Reply
Sevi Mixalopoulou 18/03/2018 - 22:40

εχω samsung j7 2016 αξιζει να το αλλαξω για Huawei mate 10 lite ?????

Reply
Kostas Gliatiotis 19/03/2018 - 10:34

Καλημέρα και καλή εβδομάδα !

Το P10 Lite έχει σημαντικά καλύτερη κάμερα συνολικά σαν συσκευή, και υπό συνθήκες είναι και λίγο πιο γρήγορο. Όμως δεν έχει την οθόνη του J7 2016 σε ποιότητα και ζωντάνια χρωμάτων, και έχει και λίγο διαφορετική κατασκευή που προσωπικά εμένα μου αρέσει περισσότερο. Είναι καθαρά θέμα του πόσο σημαντική είναι για εσένα η κάμερα σαν χαρακτηριστικό στο κινητό.

Reply
Sevi Mixalopoulou 19/03/2018 - 15:39

το j7 χωρις να το εχω γεματο εφαρμογες ειναι
φορες που κολλαει πολυ και αυτο ειναι που με ενοχλει περισσοτερο οσο για την καμερα ενω ακριβως το ιδιο κινητο εχει και ο αντρας μου και ενω ολες οι ρυθμισεις ειναι ιδιες το δικο μου ηταν πολυ μουντα τα χρωματα ! οπως το οτι το δικο μου κολλαει ενω το αλλο οχι ! γενικα απογοητευτικα απο αυτο το κινητο και ψαχνω για κατι καλητερο χωρις να το χρυσοπληρωσω

Reply
Kostas Gliatiotis 19/03/2018 - 19:23

Σε αυτή την κατηγορία χρημάτων, όλες οι συσκευές έχουν ουσιαστικά την ίδια απόδοση με ελάχιστες και μικρές διαφορές. Το P10 Lite δεν είναι πιο ισχυρό στα χαρτιά αλλά και στην πράξη από το J7 του 2017. Υπάρχει μια πολύ καλή πιθανότητα αν βάλεις τις ίδιες εφαρμογές ακριβώς και στο P10 Lite να είναι το ίδιο αργό σε συγκεκριμένες στιγμές και είδος χρήσης.

Για την κάμερα ανέφερα ήδη ότι θεωρώ συνολικά καλύτερη αυτή του P10 Lite 🙂

Reply
Sevi Mixalopoulou 19/03/2018 - 19:43

ευχαριστω πολυ

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights