Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Oracle: “Αθόρυβη” ανάπτυξη και “αθόρυβες” επενδύσεις

Oracle: “Αθόρυβη” ανάπτυξη και “αθόρυβες” επενδύσεις

απο John Leondaris

Μια “ανασκόπηση” των δράσεων και των επενδύσεών της μέσα στο 2017 παρουσίασε η Oracle σε συνάντηση των στελεχών της με δημοσιογράφους.

Η εταιρεία έχει συνεχή και δυναμική παρουσία στην ελληνική αγορά επί 28 συνεχόμενα χρόνια, και στο διάστημα αυτό αυξάνει τόσο το μέγεθός της στην ελληνική αγορά, όσο και τις επενδύσεις της στη χώρα μας, χωρίς ωστόσο να το “διατυμπανίζει”.

Σήμερα απασχολεί 240 άτομα στην Ελλάδα (από 70 που ήταν το 2001), από τα οποία τα μισά εξυπηρετούν πελάτες της εταιρείας που βρίσκονται εκτός Ελλάδας.

Τα στελέχη της εταιρείας μίλησαν για 4 βασικές (μεταξύ άλλων) επενδύσεις στις οποίες έχει προχωρήσει η ελληνική θυγατρική στη χώρα μας.

Oracle Cloud Operations Team (SRE). Το τμήμα ιδρύθηκε τον Απρίλιο του 2015, ως μέρος ενός πολυπεριφερειακού οργανισμού σε hubs που εκτείνεται σε 5 χώρες, και έκτοτε γνωρίζει συνεχή ανάπτυξη. Σήμερα απασχολεί 15 άτομα, τα οποία αναμένεται σύντομα να φτάσουν στα 30.

Consulting Enterprise Security Competence Center. Ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2016 και λειτουργεί ως κεντρικό hub παροχής και υλοποίησης υπηρεσιών ασφάλειας σε όλο το φάσμα των Oracle τεχνολογιών, καθώς και για cloud, hybrid και on premises υλοποιήσεις, για την Ελλάδα, τη Μέση Ανατολή, τη βόρεια Αφρική και τις χώρες του Κόλπου. Σήμερα απασχολεί 20 άτομα, τα οποία αναμένεται να φτάσουν σύντομα στα 30.

Oracle Financial Services Oracle Academy Software (OFSS). Πρόκειται για τη μεγαλύτερη θυγατρική εταιρεία στην Ευρώπη που έχει ως αντικείμενο την υλοποίηση λύσεων για τον τραπεζικό και ασφαλιστικό κλάδο. Σήμερα απασχολεί περίπου 50 άτομα. Ο συγκεκριμένος τομέας απασχολεί παγκοσμίως 12.000 εργαζόμενους της εταιρείας, και έχει 1000 πελάτες σε 145 χώρες.

Oracle Academy. Μέχρι τώρα έχει 270 εκπαιδευτικά ιδρύματα ως μέλη, και έχει εκπαιδεύσει 380 εκπαιδευτικούς και 53.500 σπουδαστές. Μόνο για το 2017 η επένδυση της Oracle Ελλάδας στην Oracle Academy έφτασε στα 60 εκατ. ευρώ.

Τα στελέχη της εταιρείας σημείωσαν την ιδιαίτερα σημαντική δημιουργία τεχνογνωσίας που δημιουργεί η εταιρεία για τα στελέχη της, τα οποία μπορούν να εργάζονται στην Ελλάδα με ιδιαίτερα ικανοποιητικούς όρους εργασίας, χωρίς να χρειάζεται να φεύγουν στο εξωτερικό, με αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ιδιαίτερα καταρτισμένου εργατικού δυναμικού που μπορεί να στηρίξει αποτελεσματικά τις ελληνικές επιχειρήσεις, αλλά και που συμβάλλει σε μια ιδιαίτερα σημαντική “διάχυση” τεχνογνωσίας.

Αυτόνομη” database και machine learning στο πρόσφατο Oracle OpenWorld

Αναφορά έγινε και στις πιο σημαντικές ανακοινώσεις του πρόσφατου συνεδρίου Oracle OpenWorld που πραγματοποιήθηκε στο Σαν Φρανσίσκο των ΗΠΑ.

Στο συνέδριο ο πρόεδρος και CTO της Oracle, Larry Ellison, αποκάλυψε το όραμά του για την πρώτη στον κόσμο αυτόνομη βάση δεδομένων για το cloud.

Πρόκειται για την Oracle Database 18c, που αποτελεί την επόμενη γενιά της κορυφαίας βάσης δεδομένων Oracle Autonomous Database Cloud και χρησιμοποιεί καινοτόμο machine learning για την ενεργοποίηση των αυτοματισμών που εξαλείφουν την ανθρώπινη εργασία, το ανθρώπινο λάθος και τη χειρωνακτική ρύθμιση, προσφέροντας απαράμιλλη διαθεσιμότητα, υψηλή απόδοση και ασφάλεια σε ένα πολύ χαμηλότερο κόστος.

“Αυτό είναι ό,τι πιο σημαντικό έχουμε κάνει εδώ και πολύ, πολύ καιρό” είπε ο Ellison.“Η αυτοματοποίηση κάνει τα πάντα. Μπορούμε να εγγυηθούμε διαθεσιμότητα της τάξης του 99.995% και λιγότερο από 30 λεπτά σχεδιασμένου ή μη χρόνου μη λειτουργίας”.

H Oracle Autonomous Database Cloud εξαλείφει την ανθρώπινη εργασία που σχετίζεται με τη ρύθμιση, το patching, την ενημέρωση και τη συντήρηση της βάσης δεδομένων. Μπορεί να διαχειριστεί πολλά διαφορετικά είδη φόρτου εργασίας, συμπεριλαμβανομένων συναλλαγών, μεικτού φόρτου εργασίας, αποθηκών δεδομένων, αναλύσεων γραφικών, τμηματικών εφαρμογών και IoT. Η διάθεση της πρώτης λύσης Αυτόνομης Βάσης Δεδομένων για το Cloud, για φόρτους εργασίας αποθήκευσης δεδομένων, είναι προγραμματισμένη για το Δεκέμβριο του 2017.

Machine learning και στην ασφάλεια

Επίσης, στο Oracle OpenWorld η εταιρεία παρουσίασε και νέες δυνατότητες machine learning για την ασφάλεια στον ψηφιακό χώρο, οι οποίες μετασχηματίζουν την ασφάλεια και τη διαχείριση του IT. Οι νέες δυνατότητες ασφάλειας βασίζονται σε τεχνολογίες μηχανικής εκμάθησης και αποτελούν αναπόσπαστο μέρος των βελτιώσεων στο Oracle Management Cloud, μια πλήρη και ενοποιημένη λύση για την ασφάλεια και τη διαχείριση του IT που επιτρέπει στους οργανισμούς να παρακολουθούν και να αναλύουν δεδομένα σχετικά με τη λειτουργία και την ασφάλεια με μία λύση.

Ο Larry Ellison δήλωσε σχετικά: “Οι υπάρχουσες προσεγγίσεις όσον αφορά στην ασφάλεια και τη διαχείριση δεν είναι πια επαρκείς, και αυτή είναι η αιτία που ακούμε συνεχώς ειδήσεις για παραβιάσεις ασφαλείας και διακοπές λειτουργίας.

Το όραμά μας για την ασφάλεια και τη διαχείριση είναι πολύ απλό. Χρειαζόμαστε όλα τα δεδομένα σε ένα μέρος. Χρειαζόμαστε τεχνολογίες machine learning ειδικά σχεδιασμένες για κάθε σκοπό, οι οποίες να μπορούν να χρησιμοποιηθούν από στελέχη του τμήματος ασφαλείας και των διοικητικών λειτουργιών, όχι από επιστήμονες που εργάζονται με δεδομένα. Χρειαζόμαστε αυτοματοποιημένη διαμεσολάβηση που δεν απαιτεί ανθρώπινη προσπάθεια. Αυτό ακριβώς δημιουργήσαμε με το Oracle Management Cloud.”.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights