Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Honor 6A Review : Οικονομικό για όλους

Honor 6A Review : Οικονομικό για όλους

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η Huawei έχει επιλέξει να διαθέτει στη χώρα μας ταυτόχρονα με τις συσκευές της, και ένα μεγάλο μέρος από αυτές της οικογένειας Honor που απευθύνεται θεωρητικά και όχι μόνο, σε νεανικότερο κοινό με συνήθως μικρότερο «budget» για την αγορά ενός νέου Smartphone. Αυτό έχει μερικές ενδιαφέρουσες… επιπτώσεις, αφού πολλές φορές οι συσκευές της σειράς Honor είναι πιο ελκυστικές συνολικά στα ίδια χρήματα με τις αντίστοιχες προτάσεις της Huawei. Το Honor 6A που αποτελεί το αντικείμενο της συγκεκριμένης παρουσίασης είναι μια συσκευή ακριβώς αυτού του είδους.

Με κόστος περίπου 150 ευρώ, το Honor 6A είναι ελάχιστα πιο οικονομικό από συσκευές όπως το P9 Lite Mini (2017) αλλά και προτάσεις όπως το Y7 2017 και το Nova Smart. Η πολιτική της Honor (και της Huawei…) είναι σχετικά απλή, αφού συνήθως αφαιρεί χαρακτηριστικά που ίσως δεν ενδιαφέρουν τόσο το νεότερο σε ηλικία κοινό, προκειμένου να προσφέρει κάποια άλλα που είναι πιο σημαντικά. Σε κάθε περίπτωση, ασχέτως… ηλικίας του υποψήφιου αγοραστή, το Honor 6A έρχεται σε μια αρκετά χαμηλή τιμή, και έχει τα δικά του θετικά αλλά και αρνητικά χαρακτηριστικά.

Σχεδιασμός.

Προφανώς και λόγω κόστους αλλά και γενικότερης πολιτικής, το Honor 6A δεν μπορεί να ξεχωρίζει σχεδιαστικά, όπως το αρκετά καλύτερο και ακριβότερο Honor 9 της εταιρείας.

Η εμφάνιση του θυμίζει έντονα αυτή των περισσότερων οικονομικών συσκευών της Huawei, με ελάχιστες διαφορές όπως η προφανή προσθήκη του λογότυπου της Honor κάτω από την οθόνη του 6A. Με αυτή τη μοναδική σχεδιαστική «διαφοροποίηση», η μπροστινή όψη του Honor 6A είναι εντυπωσιακά απλή στο σύνολο της. Πάνω από την οθόνη, και δίπλα στο ακουστικό, υπάρχει απλά η μπροστινή κάμερα, αλλά σαν ευχάριστη προσθήκη και ο αισθητήρας φωτός που προσαρμόζει αυτόματα αντίστοιχα τον φωτισμό της οθόνης.

Το πίσω μέρος του Honor 6A τώρα, έχει και αυτό ελάχιστες σχεδιαστικές ιδιαιτερότητες. Η σημαντικότερη από αυτή θα μπορούσε να πει κανείς ότι είναι απλά η απουσία του αισθητήρα αποτυπωμάτων. Η αφαίρεση του έχει γίνει προφανώς για λόγους κόστους, και τουλάχιστον μέχρι και σήμερα, δεν είναι πολλές οι συσκευές σε αυτή την κατηγορία χρημάτων που προσφέρουν κάτι ανάλογο.

Το πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Honor 6A είναι πλαστικό, και στο πίσω μέρος βρίσκεται ένα κατασκευασμένο από αλουμίνιο «καπάκι» που όμως δεν μπορεί να αφαιρεθεί από τη συσκευή.

Ο συνδυασμός πάντως του χρυσού σε χρώμα πίσω μέρους και της άσπρης μπροστινής επιφάνειας είναι συνηθισμένος σε πολλές συσκευές της Huawei και όχι μόνο.

Οθόνη.

Στον τομέα της οθόνης, το Honor 6A προσφέρει ακριβώς αυτό που περιμένει κανείς από μια συσκευή της κατηγορίας του.

Η διαγώνιος των 5 ιντσών συνδυάζεται με ανάλυση 1280 x 720 pixels ή πιο συνηθισμένα 720p. Όπως και σε πολλές από τις συσκευές της, η Honor έχει επιλέξει ένα αρκετά πιο έντονο χρωματικό προφίλ σε σύγκριση με τις προτάσεις που έρχονται με το όνομα της Huawei.

Χωρίς αυτό να είναι απαραίτητα αρνητικό, η οθόνη του Honor 6A έχει μόνιμα μια αυξημένη χρωματική ένταση που παρόλα αυτά δεν μειώνει την συνολική της απόδειξη. Αυτό με την σειρά του δείχνει ότι παρά την χαμηλή του τιμή, η Huawei/Honor έχει επιλέξει ένα ποιοτικό LCD Panel.

Οι γωνίες θέασης τέλος είναι σχετικά περιορισμένες, με τον φωτισμό κυρίως να μειώνεται αισθητά κάτω από μεγάλη γωνία. Παρόλα αυτά, το Honor 6A έρχεται με την δυνατότητα ρύθμισης της «θερμοκρασίας» των χρωμάτων στην οθόνη του, μια επιλογή που ανεξήγητα απουσιάζει από αρκετές συσκευές της Huawei σε αυτά τα χρήματα.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights