Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Creative Outlier Sports Review : Bluetooth Εργονομία

Creative Outlier Sports Review : Bluetooth Εργονομία

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η ακρόαση μουσικής σε καλή ποιότητα κατά τη διάρκεια της άθλησης είναι κάτι που αφορά μεγάλο μέρος του αγοραστικού κοινού, από την στιγμή που προφανώς κάνει πιο… «ευχάριστη» την όλη προσπάθεια. Το να βρει κάποιος ένα ζευγάρι ακουστικών που να προσφέρει την άνεση που χρειάζεται προκειμένου να μην… τον ενοχλούν αλλά ταυτόχρονα να έχουν και την απαιτούμενη ηχητική απόδοση είναι κάτι αρκετά δύσκολο.

Το να είναι ταυτόχρονα και ασύρματο ένα ζευγάρι ακουστικών και να καλύπτει αυτές τις πολύ δύσκολες απαιτήσεις είναι ακόμα πιο δύσκολο. Ακριβώς σε αυτή την απαιτητική κατηγορία, η Creative έχει σχεδιάσει τα Outlier Sports, ένα Bluetooth ζευγάρι ακουστικών, που απευθύνονται σε αυτούς που θέλουν να τα χρησιμοποιούν κατά την άθληση τους (και όχι μόνο).

Σχεδιασμός.

Άσχετα με το αν προορίζονται για «αθλητικούς τύπους» ή όχι, τα Outlier sports δεν παύουν να είναι εντυπωσιακά απλά σαν ένα Bluetooth ζευγάρι ακουστικών. Πριν μερικά μόλις χρόνια, ήταν τεχνικά αδύνατον να σχεδιάσει μια εταιρεία ένα ζευγάρι ακουστικά που να έχουν ουσιαστικά μόνο… το καλώδιο που τα ενώνει μεταξύ τους.

Στην περίπτωση των Outlier Sports, η μπαταρία, και το απαραίτητο hardware για την λειτουργία τους, βρίσκεται «κρυμμένο» μέσα στο χειριστήριο ελέγχου της έντασης και τα ίδια τα ακουστικά.

Ο συγκεκριμένος σχεδιασμός έχει προφανή πλεονεκτήματα βάρους, αλλά και ευκολίας στην χρήση, αφού είναι εκτός των άλλων και πολύ δύσκολο να «μπερδέψει» κάποιος το καλώδιο. Η χρωματική επιλογή σε πορτοκαλί, δεν είναι η μοναδική διαθέσιμη, όμως θα πρέπει να παραδεχθούμε ότι ταιριάζει απόλυτα στον Sport χαρακτήρα των ακουστικών.

Η Creative έχει δώσει ακόμα μεγαλύτερη σημασία στην άνεση που πρέπει να προσφέρουν τα Outlier Sports, και στην συσκευασία έχει συμπεριλάβει τρια διαφορετικά σετ από «μαξιλαράκια», ώστε ο χρήστης να βρει αυτό που ταιριάζει στο δικό του αυτί.

Τέλος, προφανώς επειδή η εταιρεία σέβεται το αγοραστικό κοινό της, τα Outlier Sports έρχονται σε μια αρκετά εύχρηστη και προσεγμένη θήκη, που σύμφωνα με την εταιρεία τα προστατευει και από το νερό, στο μέτρο πάντα του λογικού. Τα ίδια τα Outlier Sports τώρα δεν είναι αδιάβροχα, κάτι μάλλον αδύνατον για ακουστικά, αλλά ανθεκτικά στον ιδρώτα, κάτι πιο σημαντικό για την χρήση που προορίζονται.

Εργονομία

Τα Outlier Sports έχουν σχεδιαστεί για να φοριούνται απλά και γρήγορα, ενώ το καλώδιο τους συνήθως «βολεύει» να τοποθετείται πίσω από το κεφάλι του χρήστη τους. H ένταση ρυθμίζεται από το μικρό χειριστήριο που έχουν πάνω στο καλώδιο, ενώ η MicroUSB θύρα από την οποία και φορτίζουν έχει ένα μικρό «καπάκι» προκειμένου να προστατεύεται κατά την χρήση των Outlier Sports.

Εδώ θα πρέπει να αναφέρουμε, ότι υπάρχει και ένα σχετικά καλό σε απόδοση μικρόφωνο, προκειμένου να μπορεί κάποιος να απαντήσει σε μια κλήση και να μιλήσει. Με δεδομένο το ότι οι περισσότεροι θα επιλέξουν τα Outlier Sports για χρήση σε συνδυασμό με το Smartphone τους, η Creative έχει κάνει και εδώ μια πολύ σωστή επιλογή στην τοποθέτηση του μικροφώνου.

Το μικρό βάρος των ακουστικών, αλλά και ο τρόπος που εφαρμόζουν στο αυτί τα κάνουν ιδανικά για ακρόαση κατά το τρέξιμο και κάθε είδους άσκηση. Μάλιστα, στη συσκευασία υπάρχουν και διαφορετικού μεγέθους «hooks» που πιάνουν στο αυτί προκειμένου εκτός από άνετα να είναι και πιο σταθερά.

Ηχητική απόδοση.

Τα In-ear ακουστικά έχουν δεδομένους περιορισμούς αλλά και πλεονεκτήματα στην ηχητική απόδοση λόγω του σχεδιασμού τους. Στην περίπτωση των Outlier Sports Η Creative έχει φροντίσει να υποστηρίζεται σωστά η ποιοτική μεταφορά ήχου μέσω Bluetooth. Αν και μέχρι ένα βαθμό η απόδοση αλλάζει ανάλογα με την συσκευή που είναι συνδεδεμένη, αυτό δεν οφείλεται στα ίδια τα ακουστικά, αλλά σε κάθε διαφορετικό Smartphone.

Yπάρχει μια καλή ισορροπία ανάμεσα στην μέγιστη ένταση που είναι αρκετά υψηλή για να καλύπτει όλους τους εξωτερικούς ήχους, και το μπάσο που διατηρείται σχετικά χαμηλά προκειμένου να μην «αλλοιώνεται» σε αυτή την ένταση. Συνολικά, τα Outlier Sports είναι ιδανικά για ακρόαση μουσικής ακόμα και αρκετά δυνατά, στην ένταση που συνήθως είναι απαραίτητο όταν βρίσκεται κάποιος σε εξωτερικό χώρο ή κάποιο γυμναστήριο.

Μπαταρία.

Ανάλογα με τις συνθήκες χρήσης, και την ένταση στην οποία παίζουν μουσική, τα Outlier Sports μπορούν να βγάλουν κοντά στις 10 ώρες συνολικής αναπαραγωγής.

Σε καθημερινή χρήση για περίπου μια ώρα, αυτό σημαίνει ότι τα ακουστικά λειτουργούν για περισσότερο (αρκετά…) από μια εβδομάδα μέχρι να χρειαστούν και πάλι φόρτιση. Το διάστημα αυτό είναι ιδανικό προκειμένου ο χρήστης να μην ασχολείται συνέχεια μαζί τους, και απλά να τα βγάζει και να ακούει μουσική όταν το θέλει. Σαν «μπόνους» η στάθμη της μπαταρίας δηλώνεται στο Smartphone του χρήστη, αν αυτό το υποστηρίζει, και εμφανίζεται στην οθόνη του.

Συμπέρασμα.

Τα Outlier Sports είναι ένα αρκετά εντυπωσιακό Bluetooth σετ ακουστικών. Δύο «ψείρες» που απλά ενώνονται με ένα καλώδιο και μπορούν να παίζουν ασύρματα μουσική για ώρες, είναι κάτι από μόνο του αρκετά εντυπωσιακό.

Σε αυτό η creative έχει προσθέσει τον πολύ καλό σχεδιασμό προκειμένου να είναι και πραγματικά άνετα και εύκολα στο να τα φοράει κάποιος στο κεφάλι του για μεγάλο χρονικό διάστημα. Η προστασία από τον ιδρώτα τα κάνει ιδανικά για όσους αθλούνται ακούγοντας μουσική, και τα διαφορετικά σετ από hooks και μαξιλαράκια επιτρέπουν σε όλους να βρουν το μέγεθος που τα κάνει άνετα για αυτούς.

Το κόστος των περίπου 60 ευρώ ανάλογα το κατάστημα είναι λογικό και μάλλον χαμηλό για ένα σετ Bluetooth ακουστικών που προσφέρει τόση ευκολία στη χρήση. Ακόμα και για όσους δεν είναι απαραίτητα φίλοι της άθλησης, τα Outlier Sports παραμένουν το ίδιο εύχρηστα και ιδανικά για την ακρόαση μουσικής με χαρακτηριστική άνεση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights