Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 8 Review : Η προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή

Nokia 8 Review : Η προσπάθεια επιστροφής στην κορυφή

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η… μεγάλη επιστροφή της Nokia στην αγορά των smartphones συνεχίζεται και ήδη γνωρίσαμε τις πρώτες προτάσεις της στην χαμηλή και στην μεσαία κατηγορία τιμής. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις η αντίδραση της αγοράς είναι θετική, κάτι λογικό μιας και το brandname της φινλανδικής εταιρείας εξακολουθεί να είναι ισχυρό στην συνείδηση του κοινού.

Στα πλαίσια αυτά, ένας κατασκευαστής που επιθυμεί να στερεωθεί σε μια απαιτητική αγορά όπως αυτή των smartphones δεν θα μπορούσε να μην έχει παρουσία και στην high end κατηγορία. Τον ρόλο αυτό λοιπόν, αναλαμβάνει να φέρει εις πέρας το Nokia 8, το οποίο και θα αποτελέσει το αντικείμενο της παρουσίασης που ήδη διαβάζετε.

Όπως κάνουμε συχνά, πριν περάσουμε στο κυρίως κείμενο θα κάνουμε μια συνοπτική περιγραφή της συσκευής και θα αναφέρουμε ότι διαθέτει οθόνη 5,3 ιντσών, 4 GB RAM / 64 GB ROM με δυνατότητα επέκτασης, διπλή βασική κάμερα 13 MP και εμπρόσθια επίσης 13 MP, ενώ ο επεξεργαστής είναι ο MSM8998 Snapdragon 835 της Qualcomm. Παράλληλα, ακολουθεί το πρότυπο IP54 το οποίο εξασφαλίζει μια μικρή προστασία στην περίπτωση που πιτσιλιστεί από νερό και, ταυτόχρονα, βασίζεται – όπως είναι αναμενόμενο – στο Android της Google. Με αρχική τιμή πώλησης που κυμαίνεται στα 600 ευρώ, το Nokia 8 φιλοδοξεί να αποτελέσει μια ανταγωνιστική πρόταση στην high end κατηγορία, οπότε ας… ανακαλύψουμε μαζί πόσο καλά επιτυγχάνει τον στόχο του.

Σχέδιο

Όπως είναι ευνόητο, κάθε κατασκευαστής στις μέρες μας προσπαθεί στην high end κατηγορία να προσφέρει ό,τι καλύτερο μπορεί όσον αφορά την ποιότητα κατασκευής των συσκευών του. Το Nokia 8 λοιπόν δεν θα μπορούσε να αποτελέσει εξαίρεση και, πράγματι, η εξολοκλήρου μεταλλική κατασκευή του θα ικανοποιήσει με ευκολία τον αγοραστή που θα το επιλέξει.

Ουσιαστικά, το Nokia 8 αποτελεί κατασκευή δύο κομματιών, καθώς η πλάτη «αγκαλιάζει» το εμπρόσθιο τμήμα, δημιουργώντας έτσι την εντύπωση μιας ιδιαίτερα στιβαρής υλοποίησης η οποία, με την σειρά της, δίνει καλή αίσθηση στο κράτημα. Παράλληλα, όπως συνηθίζεται πλέον, η πλάτη είναι μη – αφαιρούμενη και κατ’επέκταση δεν είναι δυνατή η πρόσβαση στην μπαταρία από τον χρήστη.

Μένοντας λίγο ακόμα στην οπίσθια όψη του Nokia 8, θα επισημάνουμε ότι λόγω της μεταλλικής κατασκευής είναι αρκετά εύκολο να γλιστρήσει από τα χέρια του χρήστη, οπότε χρειάζεται λίγη προσοχή στην αρχή. Επίσης, το δεύτερο στο οποίο θέλουμε να αναφερθούμε είναι ότι το προστατευτικό τζαμάκι που περικλείει την διπλή κάμερα και το flash προεξέχει από την υπόλοιπη επιφάνεια, συνεπώς και πάλι θα συστήσουμε να έχετε το νου σας που το αφήνετε ώστε να αποφευχθούν τυχόν… ανεπιθύμητες γρατζουνιές.

Ερχόμενοι τώρα στο  μπροστινό μέρος του Nokia 8, κάτω από την οθόνη θα βρούμε τα πλήκτρα αφής χειρισμού της συσκευής τα οποία – όπως είναι αναμενόμενο – διαθέτουν εσωτερικό φωτισμό. Το κεντρικό λειτουργεί επίσης μόνο με την αφή και έχει διπλή χρηστικότητα, καθώς πέραν από Home Key επιτελεί και χρέη σαρωτή δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Πηγαίνοντας πάνω από την οθόνη, αυτό που… δεσπόζει, είναι η εμπρόσθια κάμερα της συσκευής, η οποία θυμίζουμε ότι διαθέτει φακό 13 MP. Ταυτόχρονα, υπάρχει – προφανώς – αισθητήρας φωτισμού ενώ δεν έχει τοποθετηθεί κάποιο LED ειδοποιήσεων, απόφαση που έχει να κάνει με το ότι υπάρχει σύστημα ειδοποιήσεων που χρησιμοποιεί την ίδια την οθόνη (περισσότερα για αυτό στο σχετικό τμήμα της παρουσίασης).

Ακολουθώντας την τάση της εποχής, το Nokia 8 διαθέτει Type-C θύρα για φόρτιση και επικοινωνία με τον υπολογιστή μας. Παράλληλα, δεξιά από αυτήν θα βρούμε το ηχείο της συσκευής, ενώ στην κορυφή την… all time classic 3.5mm υποδοχή στην οποία μπορούμε να συνδέσουμε τα ακουστικά μας.

Σε γενικές γραμμές, το design του Nokia 8 θύμισε στον γράφοντα συσκευές όπως τα παλιά high-end Lumia (π.χ. το 920) και κατά τη γνώμη μας μπορεί να χαρακτηριστεί «κλασσικό» ή «business». Το ότι δεν υπάρχει κάποια σχεδιαστική ιδιαιτερότητα στερεί από το Nokia 8 την δυνατότητα να ξεχωρίσει έναντι του ανταγωνισμού, από την άλλη όμως αποτελεί μια «ασφαλή» επιλογή καθώς μπορεί να προτιμηθεί από τον καθένα.

Όσον αφορά το θέμα της φορητότητας, τα bezels της συσκευής δεν είναι από τα μικρότερα που έχουμε δει, ιδιαίτερα πάνω και κάτω από την οθόνη.

Σε μια εποχή κατά την οποία όλο και περισσότερα bezel-less μοντέλα κυκλοφορούν στην αγορά στην high-end κατηγορία, το Nokia 8 αποτελεί εκπρόσωπο της… παράδοσης και έτσι οι διαστάσεις του φτάνουν τα 151,5 x 73,7 x 7,9 χιλιοστά, ενώ το βάρος του αγγίζει τα 160 γραμμάρια. Παρόλαυτά, σε καθημερινή χρήση τα παραπάνω δεν αποτελούν πρόβλημα και ο μέσος χρήστης θα κάνει την δουλειά του με αρκετή άνεση.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights