Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 10 Pro Review : Το νέο μέτρο σύγκρισης

Huawei Mate 10 Pro Review : Το νέο μέτρο σύγκρισης

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Το Mate 10 Pro συνεχίζει την εντυπωσιακή σε αποτελέσματα, συνεργασία της Huawei με την Leica. Αναμενόμενα, σαν το νεότερο μέλος αυτής της συνεργασίας, έρχεται με μερικές πολύ ενδιαφέρουσες αλλά και χρήσιμες βελτιώσεις.

Οι δύο κάμερες διατηρούν την ανάλυση των 12 Mpixels για την βασική έγχρωμη και των 20 Mpixels για την δεύτερη ασπρόμαυρη, όμως και οι δύο βρίσκονται πίσω από έναν σημαντικά πιο φωτεινό φακό με διάφραγμα F/1.6. H οικογένεια φακών SUMMILUX-H της Leica θεωρείται από τους καλύτερους της εταιρείας, και αντίστοιχα οι δύο φακοί της κάμερας του Mate 10 Pro είναι ότι καλύτερο έχει να προσφέρει η συνεργασία των δύο εταιρειών.

Το συνηθισμένο Mode λειτουργίας της κάμερας, χρησιμοποιεί τον έγχρωμο αισθητήρα και συνδυάζει τα δεδομένα αντίθεσης και φωτισμού από την δεύτερη ασπρόμαυρη κάμερα προκειμένου να βγάλει καλύτερες και με περισσότερη λεπτομέρεια φωτογραφίες. Πιθανότατα λόγω των διαφορετικών φακών αλλά και τεχνικών βελτιώσεων, οι φωτογραφίες που βγάζει στην πράξη το Mate 10 Pro είναι αισθητά καλύτερες ακόμα και από αυτές των ήδη κορυφαίων P10 και P10 Plus. Το χρωματικό εύρος είναι εντυπωσιακά μεγάλο, ενώ η λεπτομέρεια διατηρείται σε κορυφαία επίπεδα χάρη στον πολύ καλό φακό και την ισχύ του Hardware στο εσωτερικό του Smartphone.

Η Leica όμως προσφέρει και δύο διαφορετικά Modes φωτογράφισης με πιο έντονα (Vivid) ή πιο … απαλά (Smooth) χρώματα. Ανάλογα με τις συνθήκες λήψης και το αντικείμενο της φωτογραφίας, ο χρήστης μπορεί με την επιλογή ενός από τα δύο να βγάλει πραγματικά εντυπωσιακές αλλά και πολύ όμορφες φωτογραφίες. Το Smooth Mode τονίζει “απαλά” τα πιο έντονα χρώματα ώστε οι φωτογραφίες να είναι συνολικά πιο… καλλιτεχνικές

Το Vivid Mode συγκεκριμένα σε μεγαλύτερο βαθμό, παράγει φωτογραφίες που είναι αδύνατον να τις … μπερδέψει κανείς με κάτι άλλο εκτός από αποτέλεσμα μιας Leica Branded κάμερας. Η Leica και η Huawei έχουν πετύχει έναν συνδυασμό αρκετά έντονων χρωμάτων, που διατηρεί όμως την “ομορφιά” της φωτογραφίας χωρίς να την κάνει να φαίνεται υπερβολική

Αυτό που θα θέλαμε πάντως, είναι το HDR Mode να είναι προσβάσιμο άμεσα από την εφαρμογή της κάμερας και να μην αποτελεί ξεχωριστό Mode στην λίστα με τις επιλογές. Ιδανικά, θα μπορούσε η λειτουργία του να ενεργοποιείται και αυτόματα, κάτι που δυστυχώς επίσης δεν υπάρχει σαν επιλογή. Προφανώς η Huawei και η Leica θεωρούν ότι ο χρήστης του Mate 10 Pro θέλει να ελέγχει αυτός το τι θα κάνει η κάμερα του, όμως σαν επιλογή θα ήταν ευπρόσδεκτη.

Όπως και σε κάθε άλλη συσκευή της Huawei με ασπρόμαυρη κάμερα, έτσι και εδώ, είναι δυνατή η χρήση μόνο αυτής για την λήψη εντυπωσιακών και «καλλιτεχνικών» ασπρόμαυρων φωτογραφιών. Η αυξημένη ανάλυση του αισθητήρα στα 20 Mpixels παράγει άριστα αποτελέσματα, και ειδικά αν ο χρήστης έχει την διάθεση και το κατάλληλο αντικείμενο φωτογράφισης μπορεί να δημιουργήσει ξεχωριστές φωτογραφίες.

Το Wide Aperture Mode και η λειτουργία «Πορτρέτου» όπως τα ονομάζει η Huawei, χρησιμοποιούν τις δύο κάμερες για να δημιουργήσουν ένα τεχνητό βάθος πεδίου στο φόντο πίσω από το αντικείμενο της φωτογραφίας. Το αποτέλεσμα εξαρτάται σημαντικά από την … εξοικείωση του χρήστη με το Mode αυτό, προφανώς από το αντικείμενο της φωτογραφίας αλλά και από τον διαθέσιμο φωτισμό. Σε κάθε περίπτωση, η Leica και η Huawei έχουν αρκετά μεγαλύτερη εμπειρία χρονικά με την δημιουργία των συγκεκριμένων Modes και το Mate 10 Pro αποδίδει καλύτερα από σχεδόν κάθε άλλο Smartphone της αγοράς που προσφέρει ανάλογες δυνατότητες.

Η φωτογράφιση σε χαμηλό φωτισμό τώρα είναι κάτι αρκετά ενδιαφέρον με το Mate 10 Pro για αρκετούς λόγους. Το φωτεινότερο διάφραγμα f/1.6 και για τις δύο κάμερες του συνδυάζεται αρμονικά με το Optical Image Stabilization που διαθέτει μόνο η έγχρωμη κάμερα, και τα δεδομένα των δύο αισθητήρων δημιουργούν και εδώ την τελική φωτογραφία.

Ο φωτισμός είναι αυξημένος σημαντικά σε σύγκριση με τις προηγούμενες συσκευές της εταιρείας, και σε όλες τις περιπτώσεις ο χρήστης μπορεί να πετύχει αυτό που βλέπει και ο ίδιος με τα μάτια του σε φως. Η λεπτομέρεια που περιέχουν είναι κορυφαία, αφού η πολύ καλή ποιότητα αισθητήρα και φακού παράγουν πολύ χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου. Το Vivid και το Smooth Mode είναι διαθέσιμα και εδώ προφανώς, με την χρήση τους να «προσφέρεται» και πάλι για την δημιουργία εντυπωσιακών φωτογραφιών.

Για την λήψη βίντεο, το Mate 10 Pro μπορεί προφανώς να καταγράψει αρχεία ανάλυσης 4k. Για μια ακόμα φορά όμως, η Huawei δεν προσφέρει την δυνατότητα επιλογής του Codec για την κωδικοποίηση τους, και επιλέγεται αυτόματα το νεότερο (και προφανώς καλύτερο) H265/HEVC. Παρότι κάθε αρχείο video έχει με αυτόν τον τρόπο μικρότερο μεγεθος για την ίδια ποιότητα εικόνας, μέχρι και σήμερα είναι σχετικά περιορισμένη η υποστήριξη του Codec, ειδικά σε παλαιότερους υπολογιστές χωρίς Windows 10. Το Youtube προσφέρει πλέον υποστήριξη για την χρήση του, ενώ κατά την αποστολή τους μέσω άλλων εφαρμογών όπως το WhatsApp και το Viber, το Mate 10 Pro και οι ίδιες οι εφαρμογές προσπαθούν να τα μετατρέψουν σε μια πιο «συμβατή» μορφή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights