Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 10 Pro Review : Το νέο μέτρο σύγκρισης

Huawei Mate 10 Pro Review : Το νέο μέτρο σύγκρισης

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Το Mate 10 Pro είναι η πρώτη συσκευή της Huawei που εκμεταλλεύεται τις δυνατότητες του νεότερου Kirin 970 επεξεργαστή που έχει σχεδιάσει η ίδια.

Στο εσωτερικό αυτού βρίσκονται τέσσερις κορυφαίας απόδοσης Α-73 πυρήνες επεξεργασίας της ARM χρονισμένοι μάλιστα αρκετά υψηλά στα 2.36 GHz αλλά και τέσσερις πιο «οικονομικοί» σε κατανάλωση ενέργειας Α-53 επίσης αρκετά… γρήγοροι στο 1.84GHz. Στην έκδοση που θα έρχεται επίσημα στη χώρα μας, το Mate 10 Pro έχει 6 GB Μνήμης RAM στην βασική έκδοση των 128 GB αποθηκευτικού χώρου.

Σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Kirin 960 της Huawei με την ίδια αρχιτεκτονική, υπάρχουν αρκετές και σημαντικές διαφορές. Μια από αυτές είναι η κατασκευή του νεότερου Kirin 970 στα 10nm, με σημαντικά πλεονεκτήματα και βελτιώσεις στην κατανάλωση ενέργειας αλλά και την παραγωγή θερμότητας.

Η δεύτερη σημαντική προσθήκη είναι η Neural Processing Unit (NPU) μονάδα «Τεχνητής Νοημοσύνης» που έχει δημιουργήσει η εταιρεία. Αυτή αναλαμβάνει να βελτιώσει σημαντικά πολλές από τις εργασίες και τις απαιτητικές σε επεξεργαστική ισχύ δυνατότητες ενός Smartphone. Εκτός από την χρήση της NPU στην αναγνώριση του αντικείμενου κάθε φωτογραφίας, η Huawei έχει προς το παρόν «περιορισμένη» εκμετάλλευση της, τουλάχιστον σε τομείς που είναι άμεσα εμφανείς στον ίδιο το χρήστη.

Όμως στο εσωτερικό του Mate 10 Pro η NPU αναλαμβάνει να μαθαίνει τις καθημερινές συνήθειες του χρήστη του και να προσαρμόζει την απόδοση και την ταχύτητα ολόκληρου του Smartphone με βάση αυτές. Θεωρητικά αλλά και πρακτικά, η ταχύτητα λειτουργίας του Mate 10 Pro όχι απλά δεν μειώνεται με την πάροδο του χρόνου αλλά… αυξάνεται όταν αυτό μάθει ακριβώς το τι κάνει ο χρήστης του και τι ζητάει πιο συχνά. Η εκκίνηση εφαρμογών γίνεται πιο γρήγορα αφού το Mate 10 Pro έχει «μάθει» ποιες από αυτές χρησιμοποιεί πιο συχνά ο ιδιοκτήτης του και διαθέτει τους πόρους σε ισχύ και μνήμη προκειμένου αυτές να εκκινήσουν άμεσα και να λειτουργούν ταχύτητα. Το όλο Concept είναι η εξελιγμένη έκδοση των δυνατοτήτων που έτσι και αλλιώς είχε το EMUI 5.1 της Huawei στα P10 και P10 Plus και πλέον εκμεταλλεύεται και τις ξεχωριστές δυνατότητες του Hardware στο Mate 10 Pro.

Για τα γραφικά, η Huawei βελτίωσε ακόμα περισσότερο τον Kirin 970 και πλέον αυτός «κρύβει» στο εσωτερικό του την ακόμα νεότερη και ακόμα καλύτερη Mali G72 κάρτα γραφικών της ARM. Η έκδοση που χρησιμοποιείται έχει 12 «πυρήνες» παραγωγής γραφικών, και προσφέρει σημαντική αύξηση των επιδόσεων σε σύγκριση με τον αμέσως προηγούμενο Kirin 960.

Με δεδομένη και την χαμηλότερη ανάλυση της οθόνης του Mate 10 Pro, η Mali G72 έχει αρκετά «εύκολο» έργο στην παραγωγή του γραφικού περιβάλλοντος, αλλά και σε κάθε είδους εφαρμογή που είναι απαιτητική σε γραφικά. Όλα τα διαθέσιμα στο Play Store παιχνίδια τρέχουν στις καλύτερες δυνατές ρυθμίσεις γραφικών, και ο χρήστης του Mate 10 Pro δεν πρόκειται να «νιώσει» ότι το Smartphone του είναι κάτι λιγότερο από κορυφαίο και σε αυτόν τον τομέα.

Η Huawei σέβεται εμφανώς τον αγοραστή του Mate 10 Pro που θα διαθέσει σχεδόν 800 ευρώ για την αγορά του, και στην βασική (και μοναδική) έκδοση του προσφέρεται με 128 GB διαθέσιμου χώρου ονομαστικά. Από αυτά, περίπου 110 είναι πραγματικά διαθέσιμα στον χρήστη, και είναι θεωρητικά αρκετά για σχεδόν όλες τις απαιτήσεις του. Παραδόξως, το Mate 10 Pro δεν δέχεται κάρτες μνήμης microSD κάτι που η εταιρεία δεν συνηθίζει.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights