Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Huawei Mate 10 Pro Review : Το νέο μέτρο σύγκρισης

Huawei Mate 10 Pro Review : Το νέο μέτρο σύγκρισης

απο Kostas Gliatiotis

Μπορεί η σειρά Pxx να είναι αυτή που φέρνει στην Huawei τις περισσότερες πωλήσεις στην High End κατηγορία, και αυτή που και η ίδια προωθεί περισσότερο, συνήθως όμως δεν είναι και οι καλύτερες συνολικά συσκευές της. Ο τίτλος αυτός ανήκει δικαιωματικά στην σειρά Mate, με την οποία κάθε χρόνο η Huawei δείχνει ότι καλύτερο έχει να προσφέρει σε νέες τεχνολογίες, σχεδιασμό και όχι μόνο. Σε πλήρη αντίθεση με τα προηγούμενα χρόνια, φέτος το Mate 10 έρχεται σε περισσότερες από μια εκδόσεις, για αρκετούς διαφορετικούς λόγους.

Το Mate 10 Lite που ήδη έχουμε παρουσιάσει, καλύπτει την «ανάγκη» της Huawei να μεταφέρει την οικογένεια των Mate και σε χαμηλότερη κατηγορία τιμής, ενώ το … κανονικό Mate 10 έρχεται σε δύο διαφορετικές εκδόσεις. Στη χώρα μας εισάγεται επίσημα το Mate 10 Pro που όπως μάλλον δηλώνει η ονομασία του, έχει τις περισσότερες και σημαντικότερες αλλαγές σε σύγκριση με τον προκάτοχο του. Οι διαφορές τώρα με το Mate 10 χωρίς… Pro αφορούν κυρίως τον τομέα της οθόνης, και την διαφορά στον σχεδιασμό και τις διαστάσεις που η αλλαγή αυτή έχει σαν αποτέλεσμα.

Η Huawei έχει επιλέξει να φέρει στην Ελλάδα μόνο το Mate 10 Pro και από ότι φαίνεται καμία χώρα στον κόσμο δεν έχει ταυτόχρονα διαθέσιμες και τις δύο εκδόσεις. Προφανώς και αυτό έχει γίνει ώστε ο υποψήφιος αγοραστής να έχει διαθέσιμη σαν επιλογή την έκδοση που «ταιριάζει» καλύτερα στις απαιτήσεις και τις συνήθειες που η Huawei θεωρεί ότι υπάρχουν σε κάθε ξεχωριστή αγορά. Στην πράξη πάντως, έτσι και αλλιώς η επιλογή είναι σωστή, αφού σε αυτή την τόσο υψηλή κατηγορία τιμής είναι δύσκολο να «χωρέσουν» δύο Smartphones με παραπλήσια έστω και κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά.

Σχεδιασμός.

Το Mate 10 Pro είναι η πρώτη κορυφαία συσκευή της εταιρείας που αλλάζει σημαντικά τον εξωτερικό σχεδιασμό με την αλλαγή των υλικών που έχουν χρησιμοποιηθεί στην κατασκευή του. Σε πλήρη αντίθεση με τις μεταλλικές κατασκευές των προηγούμενων Mate 9 αλλά και των δύο P10, το Mate 10 Pro είναι κατασκευασμένο από γυαλί στο πίσω μέρος του.

Η αλλαγή αυτή δίνει έναν εντελώς νέο χαρακτήρα στο Smartphone, που η αλήθεια είναι ότι απουσίαζε μέχρι και σήμερα από τις συσκευές της Huawei. Σαν επιπλέον “bonus”, το Mate 10 Pro είναι πλέον και ανθεκτικό στο νερό και την σκόνη, με πιστοποίηση IP67, ένα χαρακτηριστικό που απουσιάζει από το «απλό» Mate 10 (και την Lite έκδοση του…)

Η γυάλινη αυτή επιφάνεια τώρα, έχει σχεδιαστεί με μια πολύ μικρή καμπύλη την οποία αγκαλιάζει ο χρήστης με το χέρι του, κάνοντας το κράτημα του Mate 10 Pro ιδιαίτερα ευχάριστο και άνετο. Σε αυτό συμβάλει ιδιαίτερα και το μεταλλικό πλαίσιο της συσκευής, που πλέον για λόγους στιβαρότητας αλλά και ποιότητας σε εμφάνιση και αίσθηση, είναι κατασκευασμένο από ανοξείδωτο ατσάλι.

Οι δύο κάμερες στο πίσω μέρος, αποτέλεσμα συνεργασίας με την Leica για μια ακόμα φορά, έχουν και ένα χαρακτηριστικό Strip με διαφορετική απόχρωση από το υπόλοιπο πίσω τζάμι, μια σχεδιαστική λεπτομέρεια που από κοντά είναι πολύ πιο «πετυχημένη» από ότι δείχνει σε φωτογραφίες.

Στην μπροστινή όψη του Mate 10 Pro συναντάμε και την σημαντικότερη διαφορά του σε σύγκριση με το Mate 10 αλλά και τις όλες τα υπόλοιπα Smartphones της Huawei μέχρι και σήμερα. Η 6 ιντσών οθόνη του είναι πλέον αναλογίας 18:9 όπως και στις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού.

Η διαφορετική αυτή αναλογία επιτρέπει στο Mate 10 Pro να είναι πιο «βολικό» στο χέρι αφού για την ίδια διαγώνιο, απαιτείται μικρότερο πλάτος της συσκευής αλλά και αντίστοιχα μεγαλύτερο ύψος. Παρόλα αυτά, οι συνολικές διαστάσεις παραμένουν σε πολύ καλά επίπεδα, ειδικά για ένα Smartphone με οθόνη 6 ιντσών. Αυτό οφείλεται φυσικά στο πολύ μικρό πλαίσιο γύρω από την οθόνη, ειδικά στο πάνω και κάτω μέρος.

Το μικρό αυτό πλαίσιο έχει «επιβάλει» και μια σχεδιαστική αλλαγή, στην τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων. Αυτός πλέον βρίσκεται στο πίσω μέρος του Mate 10 Pro, κάτω από τις δύο leica κάμερες. Η τοποθέτηση του έχει γίνει σχεδόν ιδανικά, ακριβώς στο ύψος που φτάνει ο δείκτης του χρήστη, ειδικά σε ένα μεγάλο σε διαστάσεις Smartphone.

Όπως δικαίως αναφέρει η Huawei, η λειτουργία του αισθητήρα αυτού είναι απλά υποδειγματική σε ταχύτητα και ακρίβεια. Το Mate 10 Pro ξεκλειδώνει τόσο γρήγορα αφού αναγνωρίσει το αποτύπωμα του χρήστη του, που πολλές φορές νομίζεις ότι… σου κάνει πλάκα.

Η Huawei αναγνώρισε πολύ σωστά τις προτιμήσεις του αγοραστικού κοινού, και όσο και αν προσωπικά προτιμούμε τις πλήρως μεταλλικές κατασκευές, το Mate 10 Pro ταιριάζει απόλυτα και ανήκει στην εποχή του σχεδιαστικά. Ταυτόχρονα, η εταιρεία έχει πετύχει απόλυτα το να προσφέρει και έναν μοναδικό και πολυτελή χαρακτήρα όταν το κρατάει κάποιος στα χέρια του, κάτι σχεδόν απαραίτητο σε ένα Smartphone με αυτό το κόστος.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights