Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vodafone Smart V8 Review

Vodafone Smart V8 Review

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Όπως έχουμε επισημάνει αρκετές φορές στα κείμενά μας, τα «πρώτα σκαλοπάτια» της μεσαίας κατηγορίας στον κόσμο των smartphones είναι ένα ιδιαίτερο και συχνά απαιτητικό τμήμα της αγοράς. Ένας βασικός λόγος για αυτό, είναι ότι ένα smartphone που κυμαίνεται κάπου στα 200 ευρώ, για αρκετούς καταναλωτές θεωρείται ως μια ακριβή συσκευή και, κατά συνέπεια, υπάρχουν περισσότερες απαιτήσεις.

Τα παραπάνω, προφανώς και τα έχουν αντιληφθεί οι κατασκευαστές, οι οποίοι συχνά προσπαθούν στην εν λόγω κατηγορία τιμής να παρουσιάσουν συσκευές που θα πείσουν τον υποψήφιο αγοραστή ότι θα είναι σε θέση να επιτελέσουν τις βασικές λειτουργίες με μια… σχετική άνεση. Με άλλα λόγια, ο όρος «value for money» συχνά παίζει σημαντικό ρόλο και είναι γεγονός ότι έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που με αυτά τα χρήματα μπορεί ο καθένας να αποκτήσει αρκετά αξιόλογες υλοποιήσεις.

Κάπου εδώ λοιπόν, έρχεται το Vodafone Smart V8, το οποίο αποτελεί έναν νέο «παίχτη» στην εν λόγω κατηγορία. Με αρχική τιμή στα 230 ευρώ, το V8 προσφέρει οθόνη 5,5 ιντσών, 3 GB RAM / 32 GB ROM (επεκτάσιμη), βασική κάμερα 16 MP / εμπρόσθια 8 MP και, όσον αφορά το λειτουργικό σύστημα, το γνωστό Android της Google.

Πριν προχωρήσουμε στο κυρίως κείμενο γνωρίζοντας το V8 από κοντά, θα ευχαριστήσουμε την Vodafone για την ευγενική παραχώρηση της συσκευής για τις ανάγκες του review.

Σχέδιο

Η εποχή που η μεταλλική επένδυση ήταν «προνόμιο» των high end συσκευών φαίνεται να έχει περάσει για τα καλά και, πλέον, τείνει να γίνει κάτι συνηθισμένο στην μεσαία κατηγορία. Στα πλαίσια αυτά, το V8 ακολουθεί την εν λόγω τάση – με εξαίρεση κάποια τμήματα του πλαισίου και τις άκρες της «πλάτης» – προσφέροντας premium και στιβαρή αίσθηση στο χέρι, η οποία θα ικανοποιήσει με ευκολία τον αγοραστή.

Κάτω από την κάμερα έχει τοποθετηθεί ο αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων, μια θέση που θεωρείται αρκετά βολική για τον περισσότερο κόσμο. Ο δείκτης του χεριού μας «κάθεται» άνετα και θέλουμε να αναφέρουμε ότι στην πράξη δεν διαπιστώσαμε κάποιο πρόβλημα κατά την χρήση του. Κάτι άλλο που θέλουμε να επισημάνουμε, είναι ότι η κάμερα προεξέχει αρκετά από την επιφάνεια, συνεπώς άποψή μας είναι πως καλό θα ήταν όσοι επιλέξουν την συσκευή να δείξουν την δέουσα προσοχή ώστε να αποφύγουν πιθανές βλάβες.

Εξερευνώντας το V8 περιμετρικά, τα πάντα (το volume rocker, η microUSB θύρα ή εκείνη για τα ακουστικά μας) βρίσκονται σε «λογικές» θέσεις. Αυτό που βρήκαμε ιδιαίτερα άβολο είναι το πλήκτρο κλειδώματος / ξεκλειδώματος της συσκευής το οποίο έχει τοποθετηθεί στην… αριστερή πλευρά. Δεν ξέρουμε γιατί ο κατασκευαστής επέλεξε κάτι τέτοιο, θεωρούμε πάντως ότι εκτός και αν κάποιος είναι… αριστερόχειρας, θα «δυσφορήσει» κατά την χρήση του.

Επειδή γνωρίζουμε ότι αρκετοί χρήστες ενδιαφέρονται για το εάν η εκάστοτε συσκευή έχει στερεοφωνικά ηχεία ή όχι και επειδή είναι πιθανό ορισμένοι να… μπερδευτούν από τις «γρίλιες» που βρίσκονται εκατέρωθεν της microUSB θύρας (μια συνηθισμένη σχεδιαστική πρακτική από διάφορους κατασκευαστές), θα αναφέρουμε ότι το V8 διαθέτει ένα ηχείο το οποίο βρίσκεται στα δεξιά της.

Περνώντας τώρα στην εμπρόσθια όψη της συσκευής, το κομμάτι κάτω από την οθόνη είναι παντελώς κενό, καθώς δεν υπάρχουν μηχανικά πλήκτρα χειρισμού. Αντιθέτως, πάνω από την οθόνη, ως… είθισται, θα βρούμε την εμπρόσθια κάμερά της (θυμίζουμε ότι είναι της τάξεως των 8 MP) και, παράλληλα, αισθητήρα φωτεινότητας καθώς και LED ειδοποιήσεων, προσθήκες αναμενόμενες πλέον για ένα mid-range smartphone και, φυσικά, πάντοτε ευπρόσδεκτες.

Τα bezels του V8, ιδιαίτερα πάνω και κάτω από την οθόνη, σίγουρα δεν είναι τα μεγαλύτερα που έχουμε συναντήσει, παράλληλα όμως είναι αρκετά… «γενναιόδωρα». Με δεδομένο το μέγεθος της οθόνης, το αποτέλεσμα είναι ότι οι διαστάσεις της συσκευής ανέρχονται στα 155 x 76 x 7,9 χιλιοστά, ενώ το βάρος είναι 166 γραμμάρια. Η χρήση με το ένα χέρι είναι δυνατή για όσους διαθέτουν μεγάλη παλάμη, σε κάθε περίπτωση πάντως ο μέσος χρήστης δεν θα συναντήσει ιδιαίτερες δυσκολίες στην καθημερινότητά του.

Σε γενικές γραμμές, το V8 είναι μια κομψή συσκευή με καλή ποιότητα κατασκευής που δικαιολογεί την τιμή πώλησής της. Ουσιαστικά, η μοναδική – σύμφωνα με την άποψή μας – «παραφωνία», είναι η τοποθέτηση του lock key στο αριστερό μέρος, κάτι το οποίο θα μπορούσε να έχει αποφευχθεί.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights