Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η British Telecoms και η HUAWEI επενδύουν £25εκ. σε κοινό R&D, στο Πανεπιστήμιο του CAMBRIDGE
Huawei

Η British Telecoms και η HUAWEI επενδύουν £25εκ. σε κοινό R&D, στο Πανεπιστήμιο του CAMBRIDGE

απο Kostas Gliatiotis

Η British Telecom (BT) και η Huawei ανακοίνωσαν μια νέα πενταετή πρωτοβουλία κατά την οποία οι δύο εταιρείες θα δημιουργήσουν μια κοινή ομάδα Έρευνας & Ανάπτυξης (R&D) στο Πανεπιστήμιο του Cambridge.

Αυτή η νέα ομάδα, που προορίζεται να συνδυάσει τα πιο λαμπρά μυαλά δύο εκ των μεγαλύτερων παγκόσμιων εταιρειών Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), με ένα από τα κορυφαία ακαδημαϊκά ιδρύματα στον κόσμο, θα ενισχύσει περαιτέρω το Ηνωμένο Βασίλειο να καταστεί ως ένας από τους κορυφαίους κόμβους καινοτομίας, παγκοσμίως.
Η ερευνητική ομάδα, υποστηριζόμενη με £25εκ. χρηματοδοτήσεις και συνεισφορές για τα επόμενα πέντε χρόνια, αναμένεται να επικεντρωθεί σε έργα που σχετίζονται με οπτικά, ψηφιακά δίκτυα πρόσβασης και τεχνολογίες πολυμέσων, με απώτερο στόχο την ενίσχυση του κοινωνικού αντίκτυπου των τηλεπικοινωνιών.

Το ερευνητικό πρόγραμμα στοχεύει να συγκεντρώσει εξειδικευμένα στελέχη από τα εργαστήρια της BT, την ομάδα R&D της Huawei και ακαδημαϊκούς από το Πανεπιστήμιο του Cambridge για να διερευνήσει νέες τεχνολογίες που μπορούν να επιφέρουν οικονομικά οφέλη σε επιχειρήσεις και οργανισμούς του Ηνωμένου Βασιλείου, όπως μείωση του κόστους της δικτυακής υποδομής και η ενίσχυση της επιχειρησιακής τους απόδοση.

Τα έργα αναμένεται επίσης να επικεντρωθούν στον σημαντικό ρόλο των νέων τεχνολογιών στην επίτευξη θετικών επιπτώσεων στην κοινωνία, όπως αυτές που αποσκοπούν στη μείωση της ανισότητας, ιδίως στις ομάδες που εξαιρούνται από τον ψηφιακό μετασχηματισμό με τη χρήση Τεχνολογικών Λύσεων Πληροφορικής & Επικοινωνιών (ICT), ώστε να βελτιωθεί η ανθεκτικότητα των κοινωνιών στην κλιματική αλλαγή.

Το Πανεπιστήμιο του Cambridge διατηρεί ισχυρούς δεσμούς με περισσότερες από 4.700 εταιρείες υψηλής τεχνολογίας που έχουν αναπτυχθεί γύρω από την περιοχή του Cambridge. Μετά την υπογραφή Μνημονίου Συνεργασίας, η νέα ομάδα αναμένεται να ξεκινήσει την ερευνητική δραστηριότητα κατά το πρώτο εξάμηνο του 2018 με πέντε έως δέκα ερευνητές από την BT και την Huawei να εργάζονται μαζί με τους συνεργάτες του Cambridge.

Ο καθηγητής Stephen Toope, Αντιπρόεδρος του Πανεπιστημίου του Cambridge, δήλωσε: “Το Πανεπιστήμιο του Cambridge αποδεικνύει για άλλη μια φορά τη σημασία του ερευνητικού του έργου στις επιχειρήσεις και τη βιομηχανία. Ο κόσμος των τηλεπικοινωνιών έχει αναπτυχθεί ιδιαίτερα τις τελευταίες δύο δεκαετίες. Ωστόσο, χρειάζεται επιπλέον δουλειά για να βελτιωθούν οι τεχνολογίες που χρησιμοποιούμε καθημερινά και να διασφαλίσουμε ότι θα είναι εξίσου καινοτόμες και παραγωγικές σε μεγαλύτερο βάθος χρόνου. Συνεργαζόμενοι με την BT και την Huawei, θα μπορέσουμε να αποδείξουμε ότι οι γνώσεις που παρέχονται μέσω της έρευνάς μας έχουν ευρύ αντίκτυπο”.

Ο κ. Gavin Patterson, BT Group Chief Executive δήλωσε : “Η σταθερή και κινητή υποδομή της BT είναι η κινητήρια δύναμη της οικονομίας του Ηνωμένου Βασιλείου, οπότε είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να καινοτομούμε σε αυτό το χώρο για να ενισχύσουμε την ανταγωνιστικότητα του Ηνωμένου Βασιλείου στην παγκόσμια σκηνή κατά τη διάρκεια αλλά και μετά το Brexit. Η BT επενδύει σήμερα περίπου £500εκ. ετησίως σε R&D και τα τελευταία δέκα χρόνια είμαστε τρίτος μεγαλύτερος συνεργάτης στον τομέα R&D του Ηνωμένου Βασιλείου.

Πιστεύουμε ότι ο καλύτερος τρόπος να διασφαλιστεί ότι η χώρα αυτή θα παραμείνει πρωτοπόρος στον τομέα της καινοτομίας, είναι συνδυάζοντας την τεχνογνωσία και τον εμπορικό χαρακτήρα της βιομηχανίας με το πνευματικό δυναμικό που βρίσκεται στα κορυφαία πανεπιστήμια μας παγκοσμίως. Σε συνεργασία με την Huawei και το Πανεπιστήμιο του Cambridge, θα ανακαλύψουμε την επόμενη γενιά τεχνολογιών που υπόσχονται να προσφέρουν τεράστια οικονομικά, κοινωνικά και πολιτιστικά οφέλη για τους πολίτες του Ηνωμένου Βασιλείου».

Ο κ. Ken Hu, Αντιπρόεδρος & Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος της Huawei, δήλωσε: «Η τεχνολογία αλλάζει τον κόσμο γρηγορότερα από ό, τι έχουμε δει ποτέ. Θα επιφέρει πολλά οφέλη στην ανθρωπότητα και θα επηρεάσει σχεδόν κάθε πτυχή της ζωής μας. Η Huawei θα συνεχίσει να επενδύει και να συνάπτει εταιρικές σχέσεις με σκοπό τη δημιουργία μελλοντικών υποδομών. Έχουμε πάνω από 80.000 στελέχη στον τομέα R&D παγκοσμίως, τα οποία συνεργάζονται με πελάτες, πανεπιστήμια και φορείς της βιομηχανίας.

Κανένας οργανισμός δεν έχει όλες τις απαντήσεις. Η εταιρική συνεργασία είναι ο μόνος δρόμος προς τα εμπρός σε μια περίπλοκη ψηφιακή εποχή. Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με την BT και το Πανεπιστήμιο του Cambridge. Μαζί θα διερευνήσουμε τις μελλοντικές τεχνολογίες και θα συμβάλλουμε στη διασφάλιση θετικού κοινωνικού αντικτύπου».

Τόσο η BT όσο και η Huawei έχουν μακρά ιστορία συνεργασίας με το Πανεπιστήμιο του Cambridge σε ερευνητικά έργα. Πιο συγκεκριμένα, η Huawei και το Πανεπιστήμιο του Cambridge συνεργάζονται επί επτά χρόνια σε επιτυχημένα ερευνητικά προγράμματα στους τομείς των μέσων ενημέρωσης, των επικοινωνιών και άλλων τεχνολογιών.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights