Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Υποστήριξη για HDR Video στον Chrome για Android

Υποστήριξη για HDR Video στον Chrome για Android

απο Kostas Gliatiotis

Σύμφωνα με ένα μέλος του XDA, η Google ετοιμάζει να προσθέσει στον Chrome για Android συσκευές τη δυνατότητα υποστήριξης HDR Video. Πιο συγκεκριμένα στον κώδικα του Chrome φαίνεται να έχουν προστεθεί σαν δυνατότητες η ανίχνευση για HDR video και η “λήψη” των απαραίτητων δεδομένων για την αναπαραγωγή τους, χωρίς όμως η δυνατότητα να έχει προστεθεί ακόμα επίσημα.

Μέχρι στιγμής, οι συσκευές που υποστηρίζουν προβολή βίντεο με HDR είναι περιορισμένες, αφού εκτός από το Hardware πρέπει να υποστηρίζεται και από την οθόνη του κάθε Smartphone αλλά και την εφαρμογή που χρησιμοποιείται για την προβολή του βίντεο.

Στην περίπτωση του Android, το ίδιο το Youtube υποστηρίζει την προβολή HDR video σε συγκεκριμένες συσκευές, και εμφανίζει την επιλογή μόνο σε αυτές. Η λίστα προς το παρόν δεν περιλαμβάνει όλες τις συσκευές που υπάρχουν στην αγορά με HDR υποστήριξη. Αντίστοιχα και εφαρμογές όπως το Netflix και το Amazon Prime υποστηρίζουν τις πιο δημοφιλείς συσκευές όπως το Galaxy S8 και το Note 8 της Samsung, όμως και εδώ η προσθήκη νέων συσκευών είναι μια αργή διαδικασία αφού απαιτεί την δοκιμή της πρώτα από το Netflix και την Amazon.

Θεωρητικά η δυνατότητα προβολής μέσω του Chrome θα επιτρέπει σε όλες τις Android συσκευές να προβάλουν HDR Video σε συσκευές που δηλώνουν στο λειτουργικό σύστημα ότι υποστηρίζουν τη δυνατότητα αυτή. Το ίδιο το Android υποστηρίζει το HDR Video από την 7.0 Nougat έκδοση και μετά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights