Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Στις 5 Δεκεμβρίου το “2ο InfoMobility World”

Στις 5 Δεκεμβρίου το “2ο InfoMobility World”

απο John Leondaris

Το IN2MOBILE.GR είναι χορηγός επικοινωνίας στο 2ο συνέδριο “InfoMobility World” που διεξάγεται την Τρίτη 5 Δεκεμβρίου στο ξεν. Novotel Athens.

Το συνέδριο διοργανώνεται από τo μεγαλύτερο επαγγελματικό και θεσμικό συνέδριο στον χώρο των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών (ΤΠΕ), το Greek ICT Forum, με ιστορία 20 ετών στον τομέα των ΤΠΕ στην Ελλάδα, και έχει θεματολογικές κατευθύνσεις που έχουν άμεση σχέση με την αξιοποίηση των Τεχνολογιών Πληροφορικής και Τηλεπικοινωνιών στην οικονομία, το εμπόριο και τη βιομηχανία, με βασικό θεματικό άξονα: “Όλα γίνονται mobile και “e” στην Οικονομία, Εμπόριο και Επιχειρήσεις. Είμαστε έτοιμοι;”.

Το συνέδριο έχει τεθεί υπό την θεσμική αιγίδα της Εθνικής Επιτροπής Τηλεπικοινωνιών και Ταχυδρομείων (ΕΕΤΤ) και με την υποστήριξη του Συνδέσμου Επιχειρήσεων Πληροφορικής και Επικοινωνιών Ελλάδας (ΣΕΠΕ), του Ελληνικού Συνδέσμου Ηλεκτρονικού Εμπορίου (GR.EC.A), της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ), του Συνδέσμου Εταιρειών Κινητών Εφαρμογών Ελλάδος (ΣΕΚΕΕ), του Ελληνικού Δικτύου Επαγγελματιών Πληροφορικής (HePIS), του Οργανισμού Ανοιχτών Τεχνολογιών – ΕΕΛΛΑΚ και του Εργαστηρίου Ηλεκτρονικού Εμπορίου και Επιχειρείν ELTRUN του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών .

Η θεματολογική διάρθρωση του 2ου InfoMobility World έχει τις εξής συνεδριακές ενότητες:

1) “Mobilizing Everything”: Η ελληνική επιχείρηση ψηφιοποιείται. Είναι έτοιμη να καλύψει την ψηφιακή υστέρηση;

Το Εμπόριο και το κλασικό Επιχειρείν συνειδητοποιούν ότι οι ψηφιακές υπηρεσίες κατάργησαν “εν μία νυκτί” δομές και πρακτικές δεκαετιών. Στην ενότητα αυτή πρωταγωνιστές της ψηφιακής βιομηχανίας παρουσιάζουν εφαρμογές και ψηφιακές λύσεις που έχουν αλλάξει την κλασική μορφή των εμπορικών και επιχειρηματικών δομών και πρακτικών.

2) Από τις χειρόγραφες διαδικασίες στις διαδικτυακές επιχειρηματικές εφαρμογές. Ποιες είναι οι προκλήσεις και οι προοπτικές;

Στις επιχειρηματικές και εμπορικές δραστηριότητες συνυπάρχουν κλασικές και infomobility εφαρμογές, ενώ “έκρηξη” καταγράφεται στην χρήση νέων εργαλείων marketing, πωλήσεων και πληρωμών. Η τάση που φαίνεται ότι επικρατεί είναι ότι τα πάντα πρέπει να επικοινωνούν και να συν-λειτουργούν σε πλατφόρμες που διασφαλίζουν τις ψηφιακές επενδύσεις των επιχειρήσεων.

3) Προκλήσεις και επιδράσεις από τις υπηρεσίες «Infomobility» στην ελληνική οικονομία. Συζήτηση στρογγυλής τράπεζας.

Πολιτικοί και υπηρεσιακοί παράγοντες, επιχειρηματικές προσωπικότητες και τεχνοκράτες από τους τομείς του Τουρισμού και των Ψηφιακών Εφαρμογών συζητούν για την αξιοποίηση του τομέα Infomobility προς όφελος της ελληνικής επιχείρησης και εμπορίου, καθώς οι παγκόσμιες τάσεις επιβάλλουν την πλήρη αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών από το σύνολο του ελληνικού τουριστικού κόσμου.

Το 2ο ετήσιο συνέδριο InfoMobility World διοργανώνεται από την εταιρεία Teamworks με βασικό αρωγό το Greek ICT Forum, το οποίο επί δέκα εννέα χρόνια αποτελεί το σημείο αναφοράς στο χώρο της Πληροφορικής και των Ψηφιακών Επικοινωνιών. Έχει αναδειχθεί ως η θεσμική συνάντηση στελεχών τόσο από τις εταιρείες Πληροφορικής και Τεχνολογιών Πληροφορικής, όσο και από όλους τους τομείς της Οικονομίας, των Τραπεζών και των Οργανισμών αξιοποιούν εξειδικευμένες υπηρεσίες και σύγχρονα ψηφιακά “εργαλεία” για την ανάπτυξη, προώθηση και εξέλιξη του e-Επιχειρείν.

Στο 2ο Infomobility World σημαντικοί ομιλητές θα παρουσιάσουν και θα αναλύσεις και θέματα που αφορούν:

– το πλαίσιο του απαραίτητου επιχειρησιακού μετασχηματισμού για την μετάβαση στην ψηφιακή οικονομία, την δημιουργία και ανάδειξη του ψηφιακού περιεχομένου – βέλτιστες πρακτικές και υλοποιήσεις για τις επιχειρήσεις που περνάνε στην ψηφιακή πλευρά των συναλλαγών

– το ηλεκτρονικό επιχειρείν και η σχέση του με τα Μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η αξιοποίηση των big data, των smart business tools

– τις ηλεκτρονικές πληρωμές και την ασφάλειά τους

– την σημασία των “έξυπνων” μεταφορών και των logistics, η αξιοποίηση των νέων υπηρεσιών που παρέχουν τα ψηφιακά κανάλια υπηρεσιών, η προώθηση των e-shops και πολλά άλλα ενδιαφέροντα θεματικά σημεία.

Η είσοδος στο συνέδριο είναι δωρεάν, ωστόσο απαιτείται δήλωση συμμετοχής για την παρακολούθησή του.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights