Τεχνικά χαρακτηριστικά του Qualcomm Snapdragon 845

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Qualcomm Snapdragon 845

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του, η Qualcomm έδωσε περισσότερες πληροφορίες και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νεότερου και καλύτερου επεξεργαστή της, του Snapdragon 845.

Για μια ακόμα φορά, η εταιρεία έχει “αλλάξει” τον σχεδιασμό των πυρήνων που προσφέρει η ARM, και πλέον ονομάζει το δικό της σχέδιο Kryo 385. Παρότι έχουν την ίδια ονομασία και οι 8 συνολικά πυρήνες του Snapdragon 845 δεν έχουν όλοι τις ίδιες επιδόσεις. Οι τέσσερις από αυτούς αποτελούν βελτιωμένη έκδοση των νεότερων A-75 της ARM, που σύμφωνα με την Qualcomm έρχονται με βελτιωμένη κατά 20% απόδοση, και χρονισμένοι εντυπωσιακά ψηλά στα 2.8 GHz. Οι υπόλοιπο τέσσερις βασίζονται στους νεότερους επίσης “οικονομικούς” σε κατανάλωση ενέργειας Α-55 της ARM και θα τρέχουν στο 1.8 GHz.

Η κάρτα γραφικών είναι αναμενόμενα και αυτή καινούρια, έχει αλλάξει “σειρά” και έχει πλέον την ονομασία Adreno 630. Η Qualcomm συνηθίζει να μην δίνει ιδιαίτερες λέπτομέρειες για τα τεχνικά της κάρτα γραφικών, και περιορίζεται και εδώ να αναφέρει απλά ότι είναι κατα 30% ισχυρότερη από αυτη του Snapdragon 835. Μια βελτίωση που αναφέρει είναι η γρηγορότερη “επικοινωνία” με την οθόνη ενός Smartphone, που κάνει τεχνικά δυνατή την λειτουργία της στα 120 Hz ρυθμού ανανέωσης.

Η Qualcomm θα ξεκινήσει να παραδίδει τους Snapdragon 845 στους κατασκευαστές των Smartphones στις αρχές του 2018. Μένει να δούμε με ποια σειρά θα γίνει αυτό και ποια θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα βγάλει στην παραγωγή Smartphone με αυτόν στο εσωτερικό.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.