Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Τεχνικά χαρακτηριστικά του Qualcomm Snapdragon 845

Τεχνικά χαρακτηριστικά του Qualcomm Snapdragon 845

απο Kostas Gliatiotis

Μια ημέρα μετά την ανακοίνωση του, η Qualcomm έδωσε περισσότερες πληροφορίες και για τα τεχνικά χαρακτηριστικά του νεότερου και καλύτερου επεξεργαστή της, του Snapdragon 845.

Για μια ακόμα φορά, η εταιρεία έχει “αλλάξει” τον σχεδιασμό των πυρήνων που προσφέρει η ARM, και πλέον ονομάζει το δικό της σχέδιο Kryo 385. Παρότι έχουν την ίδια ονομασία και οι 8 συνολικά πυρήνες του Snapdragon 845 δεν έχουν όλοι τις ίδιες επιδόσεις. Οι τέσσερις από αυτούς αποτελούν βελτιωμένη έκδοση των νεότερων A-75 της ARM, που σύμφωνα με την Qualcomm έρχονται με βελτιωμένη κατά 20% απόδοση, και χρονισμένοι εντυπωσιακά ψηλά στα 2.8 GHz. Οι υπόλοιπο τέσσερις βασίζονται στους νεότερους επίσης “οικονομικούς” σε κατανάλωση ενέργειας Α-55 της ARM και θα τρέχουν στο 1.8 GHz.

Η κάρτα γραφικών είναι αναμενόμενα και αυτή καινούρια, έχει αλλάξει “σειρά” και έχει πλέον την ονομασία Adreno 630. Η Qualcomm συνηθίζει να μην δίνει ιδιαίτερες λέπτομέρειες για τα τεχνικά της κάρτα γραφικών, και περιορίζεται και εδώ να αναφέρει απλά ότι είναι κατα 30% ισχυρότερη από αυτη του Snapdragon 835. Μια βελτίωση που αναφέρει είναι η γρηγορότερη “επικοινωνία” με την οθόνη ενός Smartphone, που κάνει τεχνικά δυνατή την λειτουργία της στα 120 Hz ρυθμού ανανέωσης.

Η Qualcomm θα ξεκινήσει να παραδίδει τους Snapdragon 845 στους κατασκευαστές των Smartphones στις αρχές του 2018. Μένει να δούμε με ποια σειρά θα γίνει αυτό και ποια θα είναι η πρώτη εταιρεία που θα βγάλει στην παραγωγή Smartphone με αυτόν στο εσωτερικό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights