Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vodafone Smart N8 Review

Vodafone Smart N8 Review

απο Kostas Gliatiotis

Λειτουργικό Σύστημα

Το Vodafone Smart N8 ήρθε στα χέρια μας με την έκδοση 7.0 (Nougat) του Android και, φυσικά, «φοράει» το Περιβάλλον Χρήστη που έχει δημιουργήσει ο ίδιος ο κατασκευαστής.

Όπως γράψαμε και στο πρόσφατο review του V8, το εν λόγω UI είναι αρκετά κοντά στην stock έκδοση του λειτουργικού συστήματος της Google, καθώς η Vodafone έχει κάνει… απλά μικροεπεμβάσεις σε διάφορα σημεία.

Έτσι, η διαχείριση των widgets και των ταπετσαριών μας γίνεται με τον γνώριμο τρόπο του Android, ενώ την δημιουργία των Οθονών – σε αντίθεση με το V8 – την αναλαμβάνει το ίδιο το λειτουργικό, δίνοντάς όμως την δυνατότητα να ορίσουμε την διάταξή τους. Παράλληλα, υπάρχει το… παραδοσιακό App Drawer στο οποίο προφανώς θα βρούμε τις εφαρμογές μας.

Όπως είναι αναμενόμενο, σε ότι αφορά τις προεγκατεστημένες εφαρμογές τον πρώτο λόγο έχουν εκείνες της Google καθώς και ορισμένες της ίδιας της Vodafone. Γενικά πάντως, το λεγόμενο «bloatware» έχει κρατηθεί σε χαμηλά επίπεδα.

Κάτι που είναι αρκετά χρήσιμο, είναι η δυνατότητα να ορίσουμε μια «Αγαπημένη Εφαρμογή» η οποία θα ξεκινάει με σύρσιμο της Αρχικής Οθόνης προς τα δεξιά, όπως επίσης και η δυνατότητα αναδιάταξης των πλήκτρων πλοήγησης. Ταυτόχρονα, δεν πρέπει να παραλείψουμε την ύπαρξη Ραδιοφώνου.

Για την διαχείριση των φωτογραφιών μας υπάρχει ξεχωριστή εφαρμογή, ενώ θετική είναι και η ύπαρξη File Manager.

Παράλληλα, ο Πίνακας Ειδοποιήσεων είναι ο γνώριμος της stock έκδοσης του Android, ενώ μπορούμε εφόσον το επιθυμούμε να διαχειριστούμε το πλήθος και την διάταξη των συντομεύσεών μας.

Οι Ρυθμίσεις είναι αρκετά απλές και ο μέσος χρήστης δεν θα αντιμετωπίσει ιδιαίτερες δυσκολίες με την συνολική διαχείριση της συσκευής του.

Τέλος, για όσους ενδιαφέρονται και δεν θέλουν να χρησιμοποιήσουν τις κλασσικές εφαρμογές του Android για την πραγματοποίηση κλήσεων, αποστολής και λήψης SMS κτλ, υπάρχουν παράλληλα οι αντίστοιχες της Vodafone (Call+ και Message+).

Γενικά μιλώντας, η επιλογή της Vodafone να κρατηθεί κοντά στην stock έκδοση έχει ως αποτέλεσμα το λειτουργικό να είναι αρκετά «ελαφρύ» και αποδοτικό. Μπορεί να λείπουν οι επιπλέον επιλογές που συναντάμε σε UI άλλων κατασκευαστών στα ο οποία ο βαθμός επέμβασης είναι πολύ μεγαλύτερος, σε κάθε περίπτωση όμως ο μέσος χρήστης θα κάνει την δουλειά του εύκολα και αποδοτικά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights