Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Vodafone Smart N8 Review

Vodafone Smart N8 Review

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Στο σημερινό, έντονα ανταγωνιστικό, τοπίο της κινητής τηλεφωνίας, βλέπουμε συνεχώς νέες εντυπωσιακές συσκευές να ανακοινώνονται και να έρχονται στα ράφια των καταστημάτων. Οι εξελίξεις «τρέχουν» με γρήγορους ρυθμούς, με αποτέλεσμα τεχνολογίες που μέχρι πρότινος τις συναντάγαμε στα high end smartphhones, να ενσωματώνονται όλο και περισσότερο στις χαμηλές κατηγορίας της αγοράς.

Το έναυσμα να αναφερθούμε στα παραπάνω, μας έδωσε το Vodafone Smart N8, μια συσκευή με επίσημη τιμή πώλησης στα 130 ευρώ, με την οποία και θα ασχοληθούμε στο review που ήδη διαβάζετε. Είναι δεδομένο ότι θα ενδιαφερθούν γι’ αυτό αρκετοί καταναλωτές που επιθυμούν μια οικονομική συσκευή, οπότε για αρχή θα αναφέρουμε ότι διαθέτει οθόνη 5 ιντσών, 1,5 GB RAM / 16 GB ROM με δυνατότητα επέκτασης, βασική κάμερα 13 MP (εμπρόσθια 5 MP), ενώ κάτι ακόμα που το διαφοροποιεί σε σχέση με τα περισσότερα μοντέλα του ανταγωνισμού είναι ότι προσφέρει και αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων.

Προτού, όμως, περάσουμε στο κυρίως κείμενό μας, θα ευχαριστήσουμε την Vodafone η οποία και μας παραχώρησε την συσκευή ώστε να είμαστε σε θέση να την παρουσιάσουμε.

Σχέδιο

Βάσει του design του, το Ν8 είναι μια συσκευή που μπορεί να προτιμηθεί από τον καθένα, καθώς απουσιάζει οποιαδήποτε «ιδιαιτερότητα» που θα μπορούσε να κάνει κάποιον να… ενθουσιαστεί ή να δυσφορήσει.

Η εργονομία είναι ο παράγοντας που έχει τον πρώτο λόγο και οφείλουμε να ομολογήσουμε ότι παρότι τα bezels είναι αρκετά μεγάλα, εν τούτοις το οικονομικό μοντέλο της Vodafone «κάθεται» καλά στην παλάμη και δύσκολα ο αγοραστής του θα έχει οποιοδήποτε πρόβλημα κατά την χρήση του. Στα παραπάνω, συντελεί το καπάκι της μπαταρίας, το οποίο έχει «σαγρέ» αίσθηση, με αποτέλεσμα μικρά επίπεδα ολισθηρότητας, άρα και μικρές πιθανότητες… ατυχημάτων.

Όπως ακριβώς τονίσαμε κατά την πρόσφατη παρουσίαση του V8, έτσι και στο Ν8 το «τζαμάκι» της κάμερας προεξέχει σε αρκετά μεγάλο βαθμό οπότε και πάλι θα συστήσουμε μια… σχετική προσοχή ώστε να αποφευχθούν τυχόν γρατζουνιές. Ωστόσο, αυτό που είναι ενδιαφέρον και αποτελεί «ατού» της συσκευής είναι η ύπαρξη αναγνώστη δαχτυλικών αποτυπωμάτων κάτω από την κάμερα, μια προσθήκη που συνήθως συναντάμε σε ακριβότερες προτάσεις της αγοράς. Παράλληλα, θα αναφέρουμε ότι στην πράξη λειτουργεί αρκετά καλά χωρίς ιδιαίτερες καθυστερήσεις και προβλήματα.

Εξερευνώντας, τώρα, το N8 περιμετρικά, το volume rocker, το lock key, η microUSB θύρα και η υποδοχή για τα ακουστικά μας βρίσκονται στις θέσεις που… συνηθίζονται στα περισσότερα smartphones. Απλά, για λόγους… πληρότητας θα υποδείξουμε την εγκοπή που βρίσκεται στην αριστερή πλευρά η οποία χρησιμεύει ώστε να αφαιρέσουμε το καπάκι της μπαταρίας.

Περνώντας στην εμπρόσθια όψη του Ν8, κάτω από την οθόνη θα βρούμε το ηχείο της συσκευής, ενώ πάνω από αυτήν εκτός της δευτερεύουσας κάμερας είναι τοποθετημένος αισθητήρας φωτισμού καθώς και LED ειδοποιήσεων, η ύπαρξη των οποίων μας χαροποιεί δεδομένου του ότι υπάρχουν ακριβότερα μοντέλα στην αγορά από τα οποία απουσιάζουν.

Σε γενικές γραμμές, το Ν8 είναι μια εργονομική και «ευχάριστη» συσκευή με αρκετά καλή ποιότητα κατασκευής η οποία δεν «δείχνει» σε κανένα σημείο ότι έχει χαμηλή τιμή πώλησης.

Έχοντας διαστάσεις 144,5 x 71,9 x 8,6 χιλιοστά και βάρος 151 γραμμάρια, δεν θα δημιουργήσει κανένα πρόβλημα σε επίπεδο καθημερινής χρήσης και ο μέσος αγοραστής θα κάνει την δουλειά του με άνεση και ευκολία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights