Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone X Review : Μοναδικό, σε δυνατότητες αλλά και κόστος

Apple iPhone X Review : Μοναδικό, σε δυνατότητες αλλά και κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Οθόνη

Η ασυνήθιστη σε σχέδιο οθόνη του iPhone X είναι με διαφορά και το σημαντικότερο χαρακτηριστικό του. Η ονομαστική διαγώνιος των 5.8 ιντσών συνδυάζεται με υψηλή ανάλυση 2436 x 1125 pixels, που ταυτόχρονα είναι και εντελώς ανορθόδοξη και ασυνήθιστη.

Η πραγματική επιφάνεια που είναι διαθέσιμη στο χρήστη πάντως είναι μικρότερη, αφού στο πάνω μέρος, το μικρό τμήμα οθόνης αριστερά και δεξιά από το «κόψιμο» στο κέντρο της είναι διαθέσιμο μόνο για συγκεκριμένες λειτουργίες και ενδείξεις.

Πρακτικά πάντως, με δεδομένο ότι σε αυτόν τον χώρο εμφανίζεται η ποιότητα λήψης του δικτύου στο δεξί μέρος μαζί με τη χωρητικότητα της μπαταρίας, και αριστερά η ώρα, δεν καταλαμβάνουν μονίμως πάνω μέρος της εκμεταλλεύσιμης επιφάνειας της οθόνης όπως σε όλα τα υπόλοιπα iPhone.

Η οθόνη του iPhone X είναι για πρώτη φορά σε κινητό της Apple, τεχνολογίας AMOLED και μάλιστα κατασκευασμένη από την Samsung. Στην παρουσίαση του, η Apple έδωσε έμφαση στα πλεονεκτήματα των οθονών αυτού του είδους, πλεονεκτήματα που ο ανταγωνισμός των iPhone εκμεταλλεύεται πάντως εδώ και χρόνια.

Αναμενόμενα λοιπόν, η απόδοση της οθόνης του iPhone X είναι σημαντικά καλύτερη από αυτή κάθε άλλης συσκευής της εταιρείας, είτε κινητού είτε tablet (συγνώμη… iPad). Χρωματικά μάλιστα, αποτελεί και την πιο ακριβή σε απεικόνιση οθόνη που έχει τοποθετηθεί ποτέ σε κινητό τηλέφωνο. Όπως η ίδια η Apple δικαίως αναφέρει, η οθόνη μπορεί να κατασκευάζεται από τη Samsung, όμως η Αμερικάνικη εταιρεία αποφασίζει για το πώς αυτή θα ρυθμιστεί χρωματικά. Αυτό μάλιστα έχει μια καλή δόση ειρωνείας για το πως και το γιατί η Samsung επιλέγει οι οθόνες στα δικά της Smartphones να αποδίδουν διαφορετικά.

Οι γωνίες θέασης είναι αυτές που έχουν δεχθεί την επόμενη σημαντική βελτίωση, αφού όπως σε κάθε είδους AMOLED panel, έτσι και εδώ είναι εντυπωσιακές. Σε γωνία κοντά στις 90 μοίρες, υπάρχει μόνο μια μικρή αλλαγή του φωτισμού σε πιο… «μπλέ» που οφείλεται περισσότερο στο πως αυτός αντανακλά στο κρύσταλλο που βρίσκεται πάνω από την οθόνη.

Η αυξημένη ανάλυση σε σύγκριση με το παρελθόν είναι επίσης καλοδεχούμενη, αν και με τον τρόπο που είναι σχεδιασμένο το iOS δεν επιτρέπει εύκολα στον χρήστη να την αντιληφθεί. Πρακτικά, τα πάντα «σχεδιάζονται» στην οθόνη με αυξημένη λεπτομέρεια, η οποία έστω και ασυναίσθητα γίνεται αντιληπτή από τον χρήστη του iPhone X και δημιουργεί μια καλύτερη ποιότητα απεικόνισης.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights