Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Apple iPhone X Review : Μοναδικό, σε δυνατότητες αλλά και κόστος

Apple iPhone X Review : Μοναδικό, σε δυνατότητες αλλά και κόστος

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη

Δεν υπάρχει κάποιος τρόπος να περιγράψει κανείς εύκολα σε κείμενο το πόσο ισχυρό είναι το iPhone X αλλά και πως το δείχνει αυτό στην πράξη. Ο A11 Bionic όπως ονομάζει η Apple τον επεξεργαστή στο εσωτερικό του, είναι απλά ένα τεχνολογικό επίτευγμα για τον χώρο των Smartphones.

Η Apple σχεδιάζει τους δικούς της πυρήνες επεξεργασίας που απλά είναι συμβατή με το πρώτυπο της ARM, και εδώ και ένα χρόνο σχεδιάζει δύο ήδη για διαφορετικά σενάρια χρήσης. Ο A11 Bionic έχει δύο πυρηνες υψηλής απόδοσης χρονισμένους στα 2.4 GHz αλλά και 4 διαφορετικούς και μικρότερους πυρήνες για την εκτέλεση πιο απλών και λιγότερο απαιτητικών εργασιών.

Πριν ένα χρόνο ο τότε A10 Fusion δεν είχε τη δυνατότητα να χρησιμοποιήσει ταυτόχρονα και τα δύο σετ πυρήνων που διέθετε, κάτι που έχει αλλάξει ριζικά στον Α11. Πρακτικά, δεν υπάρχει κάποιο σενάριο χρήσης που να «αναγκάζει» τον A11 Bionic να τους χρησιμοποιήσει και τους 6 ταυτόχρονα, εκτός από κάθε είδους benchmark που έχει σχεδιαστεί για αυτή ακριβώς τη δουλειά.

Η απόδοση στην πράξη τώρα είναι απλά εντυπωσιακή, με το iPhone X να κάνει τα πάντα με χαρακτηριστική άνεση. Τα 3 GB της μνήμης RAM μπορεί να φαίνονται λίγα στα αρτιά, όμως το iOS είναι αντίστοιχα μοναδικό στο να διαχειρίζεται τους διαθέσιμους πόρους σημαντικά καλύτερα από το Android της Google.

Για τα γραφικά, ο A1 Bionic είναι και πάλι ο πρώτος επεξεργαστής της εταιρείας που κρύβει στο εσωτερικό του μια κάρτα γραφικών σχεδιασμένη από την ίδια την Apple. Σε διάταξη με 3 πυρήνες παραγωγης γραφικών, η απόδοση της είναι όπως αναφέρει η ίδια η Apple βελτιωμένη κατά περίπου 40% σε σύγκριση με το παρελθόν και τον Α10. Η οθόνη του iPhone X έχει σημαντικά αυξημένη ανάλυση σε σύγκριση με την «περίπου» 720p οθόνη του iPhone 8 και την FullHD οθόνη του iPhone 8 Plus όμως ακόμα και έτσι οι επιδόσεις στην παραγωγή γραφικών είναι μοναδικές.

Τέλος, για τον αποθηκευτικό χώρο, η Apple προσφέρει και εδώ δύο μόνο εκδόσεις του iPhone X. Η βασική των 64 GB είναι πρακτικά και η πιο «λογική» αφού η εκδοση των 256 GB έχει εκπληκτικά απαγορευτικό κόστος στη χώρα μας και όχι μόνο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights