Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Nokia 2 Review : Το εναλλακτικό Budget Phone

Nokia 2 Review : Το εναλλακτικό Budget Phone

απο Kostas Gliatiotis

Από την εποχή που η Nokia απολάμβανε την πρωτιά σε πωλήσεις και στην εκτίμηση του αγοραστικού κοινού έχουν περάσει πλέον αρκετά χρόνια. Στην προσπάθεια της να επιστρέψει στην κορυφή ή έστω να αποκτήσει αρχικά ένα σημαντικο μερίδιο αγοράς, η εταιρεία έχει ανάγκη από πωλήσεις σε όλες τις κατηγορίες. Στις αναπτυσσόμενες αγορές και όχι μόνο, η χαμηλότερη κατηγορία τιμής είναι προφανές ότι έχει και το μεγαλύτερο ενδιαφέρον μαζί με τους περισσότερους σε αριθμό υποψήφιους αγοραστές.

Την στιγμή που το Nokia 8 πείθει το αγοραστικό κοινό ότι η εταιρεία μπορεί να ανταγωνιστεί τους σημερινούς «πρώτους», η χαμηλή κατηγορία τιμής ζητάει αντίστοιχα ανταγωνιστικές προτάσεις από την Nokia και όχι μόνο. Με κόστος κάτω από 100 ευρώ (τυπικά στα… 99 ευρώ) το Nokia 2 είναι σχεδιασμένο να καλύψει την ζήτηση για μια οικονομική συσκευή με βασικές δυνατότητες. Για το αγοραστικό κοινό που δεν θέλει να ξοδέψει περισσότερα χρήματα, και για οσους έρχονται στην εποχή των Smartphones από κάποιο παλαιότερο τηλέφωνο, το Nokia 2 προσφέρει την βασικη λειτουργικότητα ενός σύγχρονου Android κινητού.

Σχεδιασμός.

Για την κατηγορία τιμής του Nokia 2 είναι δεδομένο ότι η εταιρεία έχει περιορισμένες δυνατότητες στα υλικά και τον τρόπο κατασκευής του. Θα μπορούσε να πει κανείς ότι η Nokia έκανε ότι καλύτερο μπορεί με αυτούς τους περιορισμούς, με την συσκευή να είναι ένα καλό σύνολο / συνδυασμός διάφορων υλικών.

Το μεταλλικό πλαίσιο στο πλαϊνό μέρος του Nokia 2 συνδυάζεται με το οικονομικότερο πλαστικό στο πίσω μέρος του, που μάλιστα μπορεί να αφαιρεθεί, κάτι ιδιαίτερα σπάνιο πλέον. Η ποιότητα του πλαστικού στο πίσω μέρος θυμίζει τις «καλές» εποχές της ς πλαστικού και σε ακριβότερες συσκευές, όταν ακόμα αυτό ήταν … αποδεκτό από το αγοραστικό κοινό. Η εφαρμογή του στο υπόλοιπο Smartphone γίνεται άριστα, και δεν υπάρχουν ενοχλητικά «κενά» και τριγμοί.

Σχεδιαστικά, υπάρχει μόνο η βασική καμερα του Nokia 2 στο πίσω μέρος του. Η μεταλλική κατασκευή στο πλαϊνό του, εκτός από αισθητή διαφορά στην αίσθηση που αφήνει στο χέρι του χρήστη του, προσθέτει και την απαιτούμενη στιβαρότητα ώστε να δείχνει και την ποιότητα στην κατασκευή του.

Για την μπροστινή επιφάνεια τώρα, η σημαντικότερη και πιο ενδιαφέρουσα διαφορά είναι πλήρης απουσία πλήκτρων κάτω από την οθόνη του Nokia 2. Σε αντίθεση με όλες τις ακριβότερες προτάσεις της εταιρείας, εδώ δεν υπάρχει πλήκτρο με αισθητήρα αποτυπωμάτων και μαζί με αυτό απουσιάζουν και τα πλήκτρα χειρισμού που πλέον βρίσκονται στην οθόνη. Η συγκεκριμένη διάταξη είναι πλέον η πιο δημοφιλής σε σχεδόν όλες τις κατηγορίες, και είναι κρίμα που η Nokia την έχει επιλέξει μόνο για την πιο οικονομική της πρόταση.

Το πλαίσιο γύρω από την οθόνη του Nokia 2 είναι αισθητά μεγάλο, κάτι μάλλον αναμενόμενο για μια συσκευή σε αυτή την κατηγορία χρημάτων. Παρόλα αυτά, οι συνολικές διαστάσεις διατηρούνται σε λογικά επίπεδα, με το βάρος να είναι μεν αισθητό, αλλά να δίνει και αυτό έναν «αέρα» ποιότητας στην συσκευή.

Οθόνη

Παρότι ακόμα και σήμερα μπορεί να βρει κανείς (δυστυχώς…) συσκευές ακόμα πιο χαμηλή ανάλυση οθόνης, αυτή του Nokia 2 έρχεται με 1280 x 720 pixels ή 720p στις 5 ίντσες της διαγωνίου της.

Η ποιότητα της είναι ελάχιστα πάνω από αυτό που περιμένει κανείς σε αυτά τα χρήματα, κάτι που υπό συνθήκες είναι υπέρ της nokia. Χρωματικά, η απόδοση είναι ικανοποιητική, και τα πάντα παρουσιάζονται σχετικά σωστά με αποδεκτή ένταση και «ζωντάνια». Οι γωνίες θέασης μαζί με τον χαμηλότερο από το συνηθισμένο φωτισμό, είναι τα δύο στοιχεία που δείχνουν περισσότερο το χαμηλό κόστος της οθόνης του Nokia 2.

Στα 99 ευρώ η οθόνη καλείται να εξυπηρετήσει τις βασικές ανάγκες ενός Smartphone και να παρέχει μια εμπειρία χρήσης που δεν δημιουργεί προβλήματα και δεν κουράζει τον χρήστη. Σε αυτόν τον «στόχο» η οθόνη του Nokia 2 κάνει ότι καλύτερο μπορεί και τον πετυχαίνει με ελάχιστες παραχωρήσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights