Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Το Facebook θα περιορίσει τα “παραπλανητικά” Post

Το Facebook θα περιορίσει τα “παραπλανητικά” Post

απο Kostas Gliatiotis

Είναι αρκετές οι φορές που όλοι μας βλέπουμε στο Facebook διάφορα ποστ που ζητάνε είτε να κάνουμε Like στα ίδια ή σε κάποια σελίδα ή μας ζητούν με κάποιον αλλο τρόπο να “αλληλεπιδράσουμε” μαζί τους.

Το Facebook ανακοίνωσε ότι γνωρίζει για την συγκεκριμένη τακτική, και ότι πρόκειται πολύ σύντομα να την περιορίσει τουλάχιστον σε όσους κάνουν κατάχρηση της. Η λογική λειτουργίας της είναι σχετικά απλή, αφού τα ποστ που έχουν δημιουργηθεί για να προσελκύσουν χρήστες με Like, ή κάποιον άλλο τρόπο, έχουν σκοπό να βελτιώσουν την “κατάταξη” / Ranking της συγκεκριμένης σελίδας στα στατιστικά που διατηρεί το Facebook και στην συνέχεια αυτόματα να προβάλλεται πιο συχνά.

Ένα πρόγραμμα τεχνητής νοημοσύνης που ανέπτυξε το Facebook έχει ήδη δείγμα από χιλιάδες ποστ αυτού του είδους, σε όλες τις γλώσσες που είναι διαθέσιμο το κοινωνικό δίκτυο, και έχει εκπαιδευτεί να τα αναγνωρίζει αυτόματα. Οι σελίδες και οι Developers που χρησιμοποιούν αυτού του είδους ποστ για να προσελκύσουν χρήστες του facebook έχουν ήδη ενημερωθεί να το σταματήσουν πριν αρχίσει η επιβολή του περιορισμού τους. Για όσους δεν “ακολουθήσουν” τις οδηγίες του Facebook, αυτά τα ποστ και κατά συνέπεια και οι σελίδες που τα δημιουργούν, θα κατατάσσονται αυτόματα χαμηλότερα στο Ranking δημοτικότητας, και ουσιαστικά αντί να κερδίζουν από αυτή την πολιτική θα τιμωρούνται.

Η νέα αυτή δυνατότητα θα τεθεί σε λειτουργία τις επόμενες εβδομάδες, με το Facebook εύλογα να μην δίνει περισσότερες λεπτομέρειες για το πότε ακριβώς και με ποιον τρόπο θα γίνει αυτό.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights