Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Η Google θα κάνει υποχρεωτητική την υποστήριξη για 64-bit Android εφαρμογές το 2019

Η Google θα κάνει υποχρεωτητική την υποστήριξη για 64-bit Android εφαρμογές το 2019

απο Kostas Gliatiotis

Παρότι η υποστήριξη για 64-bit εφαρμογές υπάρχει στο Android από την έκδοση 5.0 Lollipop, μέχρι και σήμερα είναι πολλές οι συσκευές αλλά και οι προγραμματιστές που δεν την χρησιμοποιούν.

Η Google φαίνεται ότι σκοπεύει να το αλλάξει αυτό, και να κάνει υποχρεωτική την υποστήριξη για 64-bit εφαρμογές από το 2019 και μετά. Η λογική είναι σχετικά σωστή, αφού σχεδόν όλοι οι επεξεργαστές για Android Smartphones υποστηρίζουν πλέον 64-bit mode και απλά κάποιες οικονομικές συσκευές δεν το υποστηρίζουν λόγω ευκολίας και μειωμένου κόστους στην δημιουργία του λειτουργικού τους. Οι Developers των εφαρμογών θα πρέπει επίσης να βελτιώσουν την υποστήριξη τους και να τις κάνουν όλες 64-bit συμβατές, μέχρι την υποχρεωτική επιβολή τον Αύγουστο του 2019.

Ταυτόχρονα, από τον Νοεμβρίο του 2018, σε περίπου ένα χρόνο δηλαδή, οι εφαρμογές που υπάρχουν στο Play Store θα πρέπει να υποστηρίζουν σωστά το Android 8.0 Oreo και πρακτικά η Google θα υποχρεώνει τους Developers να ακολουθούν τις αλλαγές που αυτή κάνει στο λειτουργικό σύστημα. Η λογική πίσω από την νέα πολιτική είναι και εδώ σωστή, αφού με αυτόν τον τρόπο οι εφαρμογές δεν θα “επιβαρύνουν” το λειτουργικό σύστημα με παλαιότερο τρόπο λειτουργίας και ταυτόχρονα θα εκμεταλλεύονται τις βελτιώσεις που έχει κάνει η Google σε αρκετούς τομείς. Η εταιρεία θέλει σταδιακά να μειώσει το χρονικό διάστημα που δίνει για την προσαρμογή των εφαρμογών, και έτσι η επόμενη αναγκαστική “συμβατότητα” θα έχει ακόμα μικρότερο περιθώριο προσαρμογής από την τότε νεότερη έκδοση του Android.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights