Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Note 5A Prime Review : Μικρές διαφορές με νόημα

Xiaomi Note 5A Prime Review : Μικρές διαφορές με νόημα

απο Kostas Gliatiotis

Μπαταρία.

Περισσότερο λόγω κόστους και λιγότερο λόγω …. Χώρου, το 5A Prime έχει μια μικρότερη μπαταρία από ότι μας έχει συνηθίσει η Xiaomi, με χωρητικότητα περίπου 3.080 mAh. Παρόλα αυτά, η περιορισμένη κατανάλωση του Snapdragon 435, η χαμηλής ανάλυσης οθόνη του και το σωστά σχεδιασμένο MIUI διατηρούν τους χρόνους λειτουργίας σε πολύ καλά επίπεδα. Σε «λογική» καθημερινή χρήση, η μπαταρία μπορεί να κρατήσει το Note 5A Prime ανοιχτό για δύο ημέρες με χαρακτηριστική άνεση, χρόνος που επεκτείνεται ακόμα περισσότερο με λίγο πιο… περιορισμένη χρήση.

Ακόμα όμως και για απαιτητικούς χρήστες, και με ταυτόχρονη λειτουργία και των δύο καρτών SIM, η μπαταρία πολύ δύσκολα θα αδειάσει σε λιγότερο από μια ημέρα, που είναι πλέον και το ζητούμενο προκειμένου να κάνει κάποιος τη δουλειά του άνετα και ξεκούραστα.

Το MIUI και η εφαρμογή διαχείρισης του τηλεφώνου, έχουν ένα εντυπωσιακά μεγάλο πλήθος ρυθμίσεων και επιλογών προσαρμογής του τρόπου που καταναλώνει τη μπαταρία του το Note 5A Prime αλλά και οι εφαρμογές που είναι εγκατεστημένες. Ο χρήστης που θα αφιερώσει λίγο χρόνο για να το φέρει στα μέτρα του, θα διαπιστώσει ότι μπορεί να ελέγξει τη συμπεριφορά των εφαρμογών, που πολλές φορές ευθύνονται για την κατανάλωση της μπαταρίας.

Συμπέρασμα.

Το Note 5A Prime έρχεται ακριβώς με τις διαφορές και προσθήκες που δικαιολογούν την ύπαρξη του σε σύγκριση με το «απλό» Note 5A. Το αρκετά πιο ισχυρό (για τα δεδομένα της κατηγορίας…) Hardware στο εσωτερικό του θα μπορούσε να συνδυάζεται με μια υψηλότερης ανάλυσης οθόνη, που όμως θα άλλαζε την κατηγορία στην οποία ανήκει σαν συσκευή.

Με κόστος κοντά στα 200 ευρώ τουλάχιστον αρχικά, το περίεργο είναι ότι έρχεται σε «αντιπαράθεση» με μερικές ακόμα συσκευές της Xiaomi που εισάγονται επίσημα στη χώρα μας. Η διαφορά πιθανότατα είναι ότι το Note 5A Prime θα συνεχίσει να είναι διαθέσιμο και αφού αυτές έχουν εξαντληθεί και αντικατασταθεί από νεότερες και ακριβότερες προτάσεις.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

St 27/01/2018 - 10:02

Πολύ καλό review. Να προτιμήσω αυτό ή το huawei p9 lite mini? Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κάμερα.

Reply
Kostas Gliatiotis 27/01/2018 - 15:00

Σε αυτά τα χρήματα, σχεδόν καμία συσκευή δεν έχει καλή κάμερα. Οι φωτογραφίες είναι απλά ικανοποιητικές για χρήση σε Viber, Messenger κλπ δεν είναι έτσι και αλλιώς για κάτι περισσότερο.
Με πολύ μικρή διαφορά, το P9 Lite mini 2017 έχει ελάχιστα καλύτερη κάμερα. 🙂

Reply
St 27/01/2018 - 15:31

Ευχαριστώ για την απάντηση. Συνολικά σαν συσκευή ποια από τις δύο θα πρότεινες?

Reply
Kostas Gliatiotis 28/01/2018 - 00:16

Το Note 5A για την μεγαλύτερη οθόνη του και ίσως γιατί μου αρέσει λίγο περισσότερο το MIUI της Xiaomi.

Αν θες μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει εδώ και για το P9 Lite mini 2017

https://in2mobile.gr/2017/11/12/huawei-p9-lite-mini-review/

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights