Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Note 5A Prime Review : Μικρές διαφορές με νόημα

Xiaomi Note 5A Prime Review : Μικρές διαφορές με νόημα

απο Kostas Gliatiotis

Εισαγωγή

Η επίσημη παρουσία της Xiaomi (μέσω της InfoQuest) στη χώρα μας προφανώς και συνεχίζεται, και αναμενόμενα αυτό περιλαμβάνει και την κυκλοφορία νεότερων συσκευών στις περισσότερες κατηγορίες τιμής.

Μετά το Note 5Α, που συνδυάζει μια μεγάλη οθόνη με βασικά χαρακτηριστικά και χαμηλή τιμή, με λίγο μεγαλύτερο κόστος μπορεί κανείς να βρει διαθέσιμο και το … Note 5A Prime επίσημα στη χώρα μας. Όπως δηλώνει ο χαρακτηρισμός «Prime», υπάρχουν συγκεκριμένες αλλαγές/βελτιώσεις που περιλαμβάνουν ισχυρότερες επιδόσεις και αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος.

Στα 199 ευρώ, το Note 5A Prime έρχεται αντιμέτωπο με πολλες και διαφορετικές μεταξύ τους συσκευές, κάνοντας την επιλογή του λιγότερο εύκολη αλλά και «ελκυστική» οικονομικά σε σύγκριση με πολλές άλλες συσκευές της Xiaomi.

Σχεδιασμός.

Το Note 5A Prime διατηρεί την ίδια βασική σχεδίαση με το «απλό» Note 5A με ουσιαστική εξαίρεση την προσθήκη του αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος του.

Ασυνήθιστη είναι επίσης η κατασκευή εξ’ολοκλήρου από πλαστικό, ειδικά για μια εταιρεία σαν την Xiaomi. Σε αυτά τα χρήματα, η εταιρεία έχει προσφέρει στο παρελθόν συσκευές με κατασκευή από αλουμίνιο, και συνολικά λίγο πιο «ποιοτική» έστω σε αίσθηση, εξωτερική εμφάνιση. Παρόλα αυτά, το Note 5A Prime διατηρεί την αρκετά όμορφη εξωτερική εμφάνιση όλων των συσκυεών της εταιρείας, και είναι άμεσα αναγνωρίσιμο σαν μια από αυτές. Ο συνδυασμός του χρυσού σε χρώμα πίσω μέρους και του άσπρου στο γυαλί της οθόνης παραδοσιακά χρησιμοποιείται από την Xiaomi και κάνει το Note 5A Prime τουλάχιστον… διαφορετικό.

Η μπροστινή επιφάνεια του Note 5A Prime φιλοξενεί προφανώς την 5.5 ιντσών οθόνη του, με το πλαίσιο γύρω από αυτή να διατηρείται σε απόλυτα λογικά επίπεδα. Αντίστοιχα λοιπόν και οι συνολικές διαστάσεις είναι αρκετά περιορισμένες, ενώ η χρήση του πλαστικού στην κατασκευή διατηρεί και το βάρος εντυπωσιακά χαμηλά.

Δίπλά στο ακουστικό υπάρχει και ένα καλά “κρυμμένο” LED ειδοποιήσεων που μάλιστα είναι αρκετά… φωτεινό, ενώ η μπροστινή κάμερα έχει το δικό της FLash για την λήψη Selfies

Παραδόξως, τα πλήκτρα χειρισμού κάτω από την οθόνη, δεν φωτίζονται, κάτι που επίσης δεν συνηθίζει η Xiaomi σε συσκευές αυτής της κατηγορίας τιμής. Η χρήση τους παντως είναι αρκετά εύκολη, ειδικά για κάποιον που έχει χρησιμοποιήσει στο παρελθόν συσκευή με αντίστοιχα πλήκτρα που είναι ευαίσθητα στην αφή. Η διάταξη τους προφανώς και δεν μπορεί να αλλάξει, όμως είναι αρκετά άμεσα στην απόκριση τους και συνολικά ευχάριστα.

Συνολικά. Το Note 5A Prime συνεχίζει την πολύ καλή παράδοση της Xiaomi στον σχεδιασμό εντυπωσιακών συσκευών. Ακόμα και με την αποκλειστική χρήση πλαστικού, το σχέδιο και η συναρμολόγηση της συσκευής είναι στα κορυφαία επίπεδα που μας έχει συνηθίσει η εταιρεία και σίγουρα δεν πρόκειται να ενοχλήσει τον υποψήφιο αγοραστή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

4 σχολια

St 27/01/2018 - 10:02

Πολύ καλό review. Να προτιμήσω αυτό ή το huawei p9 lite mini? Με ενδιαφέρει ιδιαίτερα η κάμερα.

Reply
Kostas Gliatiotis 27/01/2018 - 15:00

Σε αυτά τα χρήματα, σχεδόν καμία συσκευή δεν έχει καλή κάμερα. Οι φωτογραφίες είναι απλά ικανοποιητικές για χρήση σε Viber, Messenger κλπ δεν είναι έτσι και αλλιώς για κάτι περισσότερο.
Με πολύ μικρή διαφορά, το P9 Lite mini 2017 έχει ελάχιστα καλύτερη κάμερα. 🙂

Reply
St 27/01/2018 - 15:31

Ευχαριστώ για την απάντηση. Συνολικά σαν συσκευή ποια από τις δύο θα πρότεινες?

Reply
Kostas Gliatiotis 28/01/2018 - 00:16

Το Note 5A για την μεγαλύτερη οθόνη του και ίσως γιατί μου αρέσει λίγο περισσότερο το MIUI της Xiaomi.

Αν θες μπορείς να δεις και το Review που έχουμε κάνει εδώ και για το P9 Lite mini 2017

https://in2mobile.gr/2017/11/12/huawei-p9-lite-mini-review/

Reply

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights