Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Η Huawei συμφώνησε με την Nokia για την χρήση των πατεντών της.

Η Huawei συμφώνησε με την Nokia για την χρήση των πατεντών της.

απο Kostas Gliatiotis

Η πώληση του τμήματος κινητών τηλεφώνων στην Microsoft (και η δημιουργία νέου πλέον μέσω της HMD) δεν άφησαν την Nokia χωρίς “επαφή” με τον χώρο των Smartphones, αφού η εταιρεία διατηρεί στην κατοχή της πολλές και διαφορετικές πατέντες που είναι ταυτόχρονα απαραίτητες για την λειτουργία των Smartphones.

Μετά την Apple και τη Samsung, πλέον και η Huawei ήρθε σε συμφωνία με την Nokia προκειμένου να μπορεί και αυτή να χρησιμοποιεί νόμιμα τις πατέντες αυτής. Οι δύο εταιρείες δεν έχουν δώσει προς το παρόν περισσότερες λεπτομέρειες για το κόστος που είχε η συμφωνία, η Nokia όμως ενημέρωσε τους μετόχους της ότι αυτή περιλαμβάνει και μια εφ’απαξ πληρωμή για το χρονικό διάστημα που η Huawei χρησιμοποιεί ήδη τις πατέντες της.

Η Nokia και η Huawei παραμένουν ανταγωνιστές στην αγορά του εξοπλισμού δικτύων κινητής τηλεφωνίας και όχι μόνο. Η συγκεκριμένη συμφωνία δείχνει ότι οι πατέντες που κατέχει η Nokia είναι σημαντικές και απαραίτητες, αρκετά ώστε να κάνουν τις δύο εταιρείες να βρούν ένα “κοινό έδαφος” για την αγορά τουλάχιστον των Smartphones.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights