Αρχικη ΕΛΛΑΔΑ Huawei Mate 10 Pro: Η αισθητική συναντά τη χρηστικότητα

Huawei Mate 10 Pro: Η αισθητική συναντά τη χρηστικότητα

απο Kostas Gliatiotis

Όταν το δείτε, θα εκπλαγείτε. Θα σας γοητεύσει από την πρώτη κιόλας επαφή. Θα γίνει προέκτασή σας σε τέτοιο βαθμό που δεν θα θέλετε με τίποτα να το αποχωριστείτε. Το Mate 10 Pro είναι ένα σχεδιαστικό κομψοτέχνημα που κρύβει μέσα του εντυπωσιακή ισχύ.

Το smartphone δεν είναι απλά μία χρήσιμη συσκευή. Είναι αναπόσπαστο κομμάτι του στυλ, ένας τρόπος έκφρασης της προσωπικότητάς μας, ένα κόσμημα που το απολαμβάνεις με τα μάτια και με τα χέρια. Η εμφάνιση ωστόσο είναι η μία όψη του νομίσματος. Το τηλέφωνο οφείλει να έχει τα χαρακτηριστικά και τις λειτουργίες που θα κάνουν τη χρήση του απόλαυση. Αυτόν τον συνδυασμό αισθητικής και ισχύος, ελάχιστοι μπορούν να επιτύχουν και το καλύτερο παράδειγμα είναι το  Huawei Mate 10 Pro.

Κλείστε τα μάτια και σκεφτείτε ένα smartphone, Ποια είναι η πρώτη εικόνα που σας έρχεται στο μυαλό; Μα  η οθόνη του φυσικά. Το Huawei Mate 10 Pro είναι εξοπλισμένο με OLED οθόνη εξαιρετικά υψηλής ανάλυσης 1080 x 2160 που αποδίδει τις εικόνες πεντακάθαρα με ασύγκριτη φωτεινότητα και αντίθεση. Η πιστή αναπαραγωγή των χρωμάτων ενισχύεται από την τεχνολογία HDR10 η οποία επιτρέπει ένα φάσμα τονικότητας απλησίαστο για άλλες συσκευές. Αυτό πρακτικά σημαίνει πως, παρακολουθώντας μία ταινία με σκοτεινά πλάνα  θα διακρίνετε περισσότερες λεπτομέρειες, χωρίς να χάνεται η ποιότητα στα φωτεινότερα. Η οθόνη του Mate 10 Pro όμως θα σας εντυπωσιάσει πριν καν την χρησιμοποιήσετε για προβολή εικόνων και ταινιών με αναλογία διαστάσεων 18:9, τα σχεδόν ανύπαρκτα πλαίσια και το μεγάλο της μέγεθός. Το γεγονός ότι η οθόνη 6’’ χωράει στο βολικό μέγεθος του Mate 10 Pro καταλαμβάνοντας το 86% της συνολικής επιφάνειας της πρόσοψης, συνιστά  ένα τεχνικό και  σχεδιαστικό επίτευγμα καθώς κάνει το πανίσχυρο Mate 10 Pro να μοιάζει με ένα άρτια λαξευμένο κόσμημα.

Θεωρητικά , το κομψό σώμα του Mate 10 Pro είναι το  τέλειο κάδρο για την οθόνη του. Στην πράξη όμως, το σμιλεμένο στους 700 βαθμούς γυαλί, δεν οριοθετεί την οθόνη αλλά της προσδίδει μία εξαιρετική ελαφρότητα, κάνοντας τις γεμάτες χρώματα εικόνες  να μοιάζουν να αιωρούνται. Το λεπτεπίλεπτο κυρτό γυάλινο πλαίσιο θυμίζει καταρράκτη που ρέει προς τις πλευρές της συσκευής, με την τέλεια αντανάκλασή του να σχηματίζεται στο πίσω μέρος της. Κατασκευασμένες από εξαιρετικά ανθεκτικό γυαλί υψηλής αισθητικής, η πρόσοψη και η πίσω όψη του smartphone ενώνονται με ένα πλαίσιο από κράμα μετάλλου σε αποχρώσεις που το φέρνουν σε πλήρη συμφωνία μαζί τους σαν μία γέφυρα που συνδέει τις δύο όχθες ενός ποταμού.

Ο σχεδιασμός του Huawei Mate 10 αποτελεί ωδή στη μαθηματική και καλλιτεχνική τελειότητα της συμμετρίας. Η νοητή διαίρεση του σώματος της συσκευής στη μέση, από όποια πλευρά κι αν το δει κανείς, έχει πάντα το ίδιο αποτέλεσμα: ένα ζευγάρι τέλειων αντανακλάσεων, καθώς η κάθε λεπτομέρεια αναπαράγεται και στις δύο πλευρές. Η ίδια συνοχή χαρακτηρίζει και το κυκλικό μοτίβο που επαναλαμβάνεται στο σώμα της συσκευής (αναγνώστης δακτυλικού αποτυπώματος, φακός κάμερας) και συνάδει με τις απαλές, φυσικές γραμμές του γενικότερου σχεδιασμού. Κρατώντας το Mate 10 Pro, ο κάτοχός του έχει την αίσθηση ότι αλληλεπιδρά με ένα πραγματικό έργο τέχνης που δεν αριστεύει μόνο λειτουργικά, αλλά αγγίζει την τελειότητα σαγηνεύοντας τις αισθήσεις –όραση και αφή.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights