Η HMD παρουσίασε το νέο Nokia 6 2018

Η HMD παρουσίασε το νέο Nokia 6 2018

Η HMD Global, η εταιρέια που έχει πλέον το δικαίωμα κατασκευής Smartphones με την ονομασία της Nokia, παρουσίασε χθες την δεύτερη έκδοση του δημοφιλούς Nokia 6. Το Smartphone διατηρεί την ίδια ονομασία, σαν η έκδοση του 2018 ή απλά Second Edition.

Το νέο Nokia 6 2018 λοιπόν, έρχεται με μερικές αναμενόμενες αλλαγές που παρόλα αυτά είναι περιορισμένες συνολικά. Η οθόνη διατηρεί την 16:9 αναλογία, και την ανάλυση των 1920 x 1080 pixels (fullHD) ενώ παραμένει και τεχνολογίας LCD. Αυτό που έχει αλλάξει σημαντικά όμως είναι το πλαίσιο γύρω από αυτή, που με την τοποθέτηση του αισθητήρα αποτυπωμάτων στο πίσω μέρος του Nokia 6, έχει πλέον μειωθεί αισθητά.

 

Στο εσωτερικό βρίσκεται πλέον ο Snapdragon 630 της Qualcomm, μια σημαντική αναβάθμιση σε επεξεργαστική ισχύ, για την μεσαία πάντα κατηγορία όπου θα ανήκει και το νέο Nokia 6 2018. Η μνήμη RAM θα είναι στα 4 GB για όλες τις διαθέσιμες εκδόσεις αποθηκευτικού χώρου, ενώ (επιτέλους) στο κάτω μέρος του θα βρίσκεται μια type-C USB θύρα επικοινωνίας.

Το μάλλον δυσάρεστο, είναι η διατήρηση της ίδιας κάμερας σε σύγκριση με το προηγούμενο μοντέλο. Η ανάλυση των 16 Mpixels συνδυάζεται και πάλι με ένα όχι φωτεινό διάφραγμα f/2.0 ενώ δεν υπάρχει Optical Image Stabilization. Η μπροστινή έχει και αυτή παραμείνει στα 8 Mpixels ενώ διατηρεί έστω το Auto-focus.

Στην Κίνα, το νέο Nokia 6 2018 θα ξεκινήσει να πωλείται στις 10 Ιανουαρίου, ενώ ακόμα είναι άγνωστο πότε θα εμφανιστεί η Global έκδοση του για τον υπόλοιπο κόσμο. Παραδόξως, θα ξεκινήσει να πωλείται με Android Nougat 7.1 και θα αναβαθμιστεί σύντομα σε Android 8.0 Oreo σύμφωνα με την HMD.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.