Αρχικη ΚΟΣΜΟΣ Microsoft: Παρουσίασε Laptop με κόστος 190 δολαρίων

Microsoft: Παρουσίασε Laptop με κόστος 190 δολαρίων

απο Kostas Gliatiotis

Στην προσπάθεια της να ανταγωνιστεί τις οικονομικές λύσεις των ChromeBooks, η Microsoft ανακοίνωσε σήμερα μια λίστα από Laptops με εντυπωσιακά χαμηλό κόστος, για αναπτυσσώμενες αγορές αλλά και χρήση σε σχολεία από μαθητές.

Το πιο ενδιαφέρον και γνωστό από αυτά είναι κατασκευασμένο από την Lenovo, με την κωδική ονομασία 100e. Τα τεχνικά του χαρακτηριστικά είναι ανάλογα της τιμής πώλησης του, χωρίς όμως να είναι… απογοητευτικά. Αρχικά, βασίζεται σε έναν Intel Celeron επεξεργαστή (γενιάς Apollo Lake) και έρχεται σε δύο εκδόσεις, με 2 ή 4 GB μνήμης RAM που είναι θεωρητικά αρκετή για την απλή βασική χρήση που έχει σχεδιαστεί το laptop της Lenovo. Η οθόνη έχει διαγώνιο μόλις 11.6 ίντσες, που πιθανότατα κάνει το Lenovo 100e ιδανικό για μεταφορά σε σχολική τσάντα, και η ανάλυση της είναι επίσης αποδεκτή στα 1366 x 768 pixels. Το πιο ενδιαφέρον όμως είναι η ύπαρξη των Windows 10 σαν λειτουργικό σύστημα που είναι σαφώς ανώτερο σε δυνατότητες και χρηστικότητα σε σύγκριση με το ChromeOS της Google. Παρόλα αυτά, ο αποθηκευτικός χώρος είναι σχετικά περιορισμένος σε 32 ή 64 GB eMMC μνήμης.

Η διαθεσιμότητα του Lenovo 100e δυστυχώς δεν είναι ακόμα γνωστή σε παγκόσμιο επίπεδο, με την Microsoft να φαίνεται ότι ενδιαφέρεται κυρίως για την εγχώρια για αυτή αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών και την χρήση του σε σχολεία.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights