MWC 2018: Οι συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες και τί θα παρουσιάσουν

MWC 2018: Οι συμμετέχουσες ελληνικές εταιρείες και τί θα παρουσιάσουν

Στις 33 φτάνουν οι εταιρείες που θα συμμετέχουν στην ελληνική αποστολή στο MWC 2018 που θα λάβει χώρα στη Βαρκελώνη, όπως κάθε χρόνο.

Παρακάτω μπορείτε να διαβάσετε για τις συγκεκριμένες εταιρείες και τα προϊόντα τους.

Η Apifon είναι μια εταιρεία επικοινωνίας υπολογιστικού νέφους (cloud), η οποία παρέχει λύσεις digital messaging σε επιχειρήσεις που θέλουν να αυξήσουν τα έσοδά τους, αλλά και να βελτιώσουν την εμπειρία εξυπηρέτησης του πελάτη. Οι δυνατότητές της περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, πλατφόρμα πολυκαναλικής αποστολής μηνυμάτων μέσω cloud, η οποία επιτρέπει σε εταιρείες να επικοινωνούν με SMS, viber instant messaging, email newsletter, landing messaging, landin page και IWA (Instant Web Application).

Μια ευρεία γκάμα από υπηρεσίες, οι οποίες βελτιώνουν την επικοινωνία και ενσωματώνονται σε εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας και λογισμικού, ενισχύοντας τη συμμετοχή. Όλες αυτές οι υπηρεσίες παρέχονται μέσω της Mookee, μιας καινοτόμας και ασφαλούς πολυκαναλικής πλατφόρμας της. Η πλατφόρμα Mookee είναι ένα φιλικό προς τον χρήστη διαδικτυακό εργαλείο, που συνδυάζει πολλαπλούς διαύλους επικοινωνίας σε μια ποικιλία από διεπαφές, και βοηθά τις επιχειρήσεις στην αποστολή των μηνυμάτων τους.

Η Baggagement είναι η πρώτη υπηρεσία αυθημερόν παράδοσης και παραλαβής αποσκευών στην Ελλάδα, που σας δίνει τη δυνατότητα να απολαύσετε την Αθήνα χωρίς περιττό βάρος. Η εταιρεία αντιλαμβάνεται πόσο κουραστικό και χρονοβόρο είναι για το επιβάτη να κουβαλά παντού την βαλίτσα του, ιδίως στην πρώτη και στην τελευταία μέρα του ταξιδιού του, τόσο όταν η πτήση του είναι προγραμματισμένη αργά, όσο και όταν πρέπει να κάνει αργά check in ή νωρίς check out. Έτσι αποφάσισε να δημιουργήσει την ιδανική υπηρεσία που θα παρείχε ακριβώς αυτό που αναζητά όταν πάει διακοπές. Περισσότερο χρόνο για να διασκεδάζει και λιγότερο χρόνο για έγνοιες.

Η Βaggagement παραλαμβάνει, αποθηκεύει και παραδίδει τις αποσκευές του από και σε οποιαδήποτε περιοχή στην Αθήνα, το αεροδρόμιο, το Λιμάνι του Πειραιά, ξενοδοχεία και AirBnB. Ο επιβάτης απλώς κάνει κράτηση online και ορίζει την ημερομηνία, τον χρόνο και την τοποθεσία της παραλαβής και της παράδοσης. Η αποστολή της εταιρείας είναι να μεταφέρει τις αποσκευές του με ασφάλεια.

Η Centaur Analytics είναι ο κορυφαίος πάροχος full-stack λύσεων στον τομέα του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), οι οποίες εξασφαλίζουν ποιοτικά αγροτικά προϊόντα σε μεγάλες ποσότητες. Αποστολή της είναι ο περιορισμός της ετήσιας απώλειας που υφίσταται η σοδειά μετά τη συγκομιδή μέχρι και από το αγρόκτημα στο ράφι, αξιοποιώντας τις γνωστικές συνδεδεμένες λύσεις μας στην παγκόσμια αλυσίδα εφοδιασμού.

Η cloud πλατφόρμα Internet-of-Crops που έχει αναπτύξει, παρέχει καταγραφή της κατάστασης των αποθηκευμένων εμπορευμάτων σε πραγματικό χρόνο, συνδυάζοντας δεδομένα από τους ασύρματους αισθητήρες μας με δελτία καιρού και άλλες πηγές. Έτσι επιτυγχάνεται προηγμένη ιχνηλασιμότητα και η καλύτερη δυνατή της διαχείριση ποιότητας των αποθηκευμένων και μεταφερόμενων αγαθών από την αρχή μέχρι το τέλος, με δυνατότητα τροφοδότησης στα συστήματα ERP των πελατών, καθώς και σε μητρώα blockchain.

Η Collectives είναι μια εταιρεία που έχει ως αρχές τη λειτουργική καινοτομία και την υγιή συνεργατική επιχειρηματικότητα. Διαθέτει πολυετή εμπειρία στην παραγωγή και υλοποίηση μεγάλης κλίμακας λύσεων πληροφορικής. Ανάμεσα στα προϊόντα που θα παρουσιάσει στο MWC18 είναι το Ticket Collaboration Management, το οποίο απευθύνεται σε οργανισμούς μεσαίου και μεγάλου μεγέθους που δέχονται, διαχειρίζονται και ανταποκρίνονται σε μεγάλο αριθμό αιτημάτων υποστήριξης. Το προϊόν αυτό είναι διαθέσιμο σε περιβάλλον δικτύου με διαφορετικά μοντέλα συνεργασίας και συμβόλαια διασφάλισης επιπέδου ποιότητας. Έχει αναπτυχθεί σε Enterprise Java και εκμεταλλεύεται λειτουργικά συστήματα και βάσεις δεδομένων ανοιχτού κώδικα.

Ακόμα ένα προϊόν η πρόταση για την αγορά Enterprise Social Networks που ακούει στο όνομα Cwork. Πρόκειται για μια πλατφόρμα λογισμικού που βοηθά μεγάλες ομάδες να συνεργάζονται ψηφιακά και να μοιράζονται πληροφορίες με δομημένο τρόπο. Όλες οι διοικητικές και λειτουργικές πληροφορίες της υπηρεσίας, που συγκεντρώνονται στο “Digital Handbook”, παρέχονται με μορφή εφαρμογής web. Το System Back Office διασφαλίζει διακριτούς ρόλους έτσι ώστε κάθε χρήστης να συντάσσει, να εγκρίνει και να δημοσιεύει το περιεχόμενο.

Η Cytech αναπτύσσει λύσεις κινητής τηλεφωνίας που μεταφράζουν τις επιχειρηματικές ανάγκες σε τεχνολογία. Παρέχει τη γνώση και την εμπειρία μας στον τομέα των τηλεπικοινωνιών έτσι ώστε να βοηθάμε τους εταίρους μας να δημιουργούν και να εκμεταλλεύονται νέες επιχειρηματικές ευκαιρίες. Είναι ένας δραστήριος φορέας παροχής υπηρεσιών μιας στάσης, που έχει αναπτύξει δικές του ολοκληρωμένες λύσεις για αποστολή μηνυμάτων, μάρκετινγκ και διενέργεια πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Δραστηριοποιείται σε παγκόσμιο επίπεδο και είναι μαθημένη να εργάζεται σε διαφορετικές χρονικές ζώνες. Είναι ο αξιόπιστος τεχνολογικός εταίρος όσων χρησιμοποιούν το mCore, το χαρακτηριστικότερο προϊόν της, σε πάνω από 25 χώρες.

Το mCore είναι ένα ολοκληρωμένο σύστημα διαχείρισης επιχειρήσεων αποστολή μηνυμάτων, μάρκετινγκ και διενέργεια πληρωμών μέσω κινητού τηλεφώνου.

Το λογισμικό αναπτύσσεται εξ’ ολοκλήρου από την εσωτερική ομάδα ανάπτυξης της Cytech και χρησιμοποιείται από πλήθος εταίρους ανά τον κόσμο. Πρόκειται για ένα λογισμικό που έχει δοκιμαστεί με επιτυχία στην αγορά και διαχειρίζεται πάνω από 1 δισεκατομμύριο SMS ετησίως, καλύπτοντας την πιο απαιτητική κυκλοφορία SMS χονδρικής, καθώς και μεγάλης κλίμακας καμπάνιες μάρκετινγκ με πάνω από 10 εκατομμύρια mobile coupons.

Η DANAOS ιδρύθηκε το 1986 στην Ελλάδα από τους Γιάννη Κούστα και Δημήτρη Θεοδοσίου, με σκοπό τη συνεχή παροχή ολοκληρωμένων και εύκολα προσβάσιμων, ασφαλών λύσεων πληροφορικής, που λαμβάνουν πλήρως υπόψη τις λειτουργικές και τεχνικές διαστάσεις του ναυτιλιακού κλάδου. Με πάνω από 30 χρόνια επιχειρηματικής δραστηριότητας παγκοσμίως, είναι πρωτοπόρος σε ότι αφορά στη συνεχή έρευνα και ανάπτυξη νέων προϊόντων λογισμικού που αποφέρουν υψηλή απόδοση επένδυσης για τους πελάτες της, καθώς προσφέρει διαίσθηση, εμπιστευτικότητα και συνεχή υποστήριξη.

Προσφέρει ένα ολοκληρωμένο σύνολο προϊόντων και υπηρεσιών στον ναυτιλιακό κλάδο και εφαρμόζει διαδικασίες πιστοποιημένες βάσει ISO, για να διασφαλίζει την επιτυχία των εφαρμογών της και τη συνέχεια της επιχειρηματικής δραστηριότητας των πελατών της. Οι εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας περιλαμβάνουν το σύστημα αποστολής εταιρικών μηνυμάτων Info@Gate on the Go, το σύστημα προγραμματισμένης συντήρησης PMS on the Go, το Inspections on the Go, την πλατφόρμα ηλεκτρονικών ναυτιλιακών υπηρεσιών DanaosONE, και την Danaos Business Analytics.

Η Direct Solutions υλοποιεί καινοτόμες εφαρμογές ηλεκτρονικών και πληροφορικής για πελάτες B2B και B2C. Μια ισχυρή ομάδα, που η εμπειρία και η γνώση κάθε μέλους της συμπληρώνει την εμπειρία και γνώση των άλλων μελών, αναλαμβάνει τον σχεδιασμό, την ανάπτυξη και την υλοποίηση έργων κυρίως με μέσα της ίδιας της εταιρείας, προκειμένου να εξασφαλίζει άριστη ποιότητα και οφέλη για τους πελάτες χάρη σε ανταγωνιστικές τιμές. Το πρώτο έργο, το Hermes-V, είναι ένα καινοτόμο προϊόν που εισάγει υπηρεσίες τηλεματικής σε οχήματα κάθε είδους και κάθε έτους κυκλοφορίας.

Το έργο έχει τιμηθεί με πολλές διακρίσεις και βραβεία για την καινοτομία του και για την προστιθέμενη αξία που προσφέρει στους πελάτες. Προς το παρόν, το όλο έργο αναπτύσσεται στο πλαίσιο της στήριξης των επιχειρήσεων που εντάσσονται στο πρόγραμμα θερμοκοιτίδων egg. Ακόμα ένα προϊόν της είναι και το GearAlyze, το οποίο παρέχει ανάλυση δεδομένων οχημάτων και υποστηρίζει τις αποφάσεις της διοίκησης για πιο ωφέλιμη χρήση του στόλου οχημάτων.

Η FASMETRICS SA ιδρύθηκε το 2005 στην Ελλάδα και δραστηριοποιείται στη διεθνή αγορά τηλεπικοινωνιών. Προσφέρει προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που προσθέτουν σαφή και μετρήσιμη αξία στα συστήματα και δίκτυα κινητών τηλεπικοινωνιών. Παράγει καινοτόμα τεχνολογία που βελτιώνει την απόδοση των ασύρματων ραδιοζεύξεων. Στα πιο πρόσφατα προϊόντα της περιλαμβάνονται τα εξής: 1. Το 3skelion, που ενισχύει την απόδοση αναμεταδότη κινητής τηλεφωνίας σε απομακρυσμένα και θορυβώδη περιβάλλοντα ραδιοπρόσβασης

2. Το Handy που καθιστά δυνατές τις γρήγορες, εύκολες και ακριβείς μακρο – και μικρο- (ανα)προσαρμογές κεραίας αζιμουθίου,

3. Το SONAR που συντονίζει αυτόματα τις κατευθύνσεις του αζιμουθίου σε πραγματικό χρόνο λαμβάνοντας υπόψη την κυκλοφορία στο δίκτυο.

Η Gemcraft Games είναι μια ανεξάρτητη ελληνική εταιρεία ανάπτυξης, αφοσιωμένη στη δημιουργία παιχνιδιών ποιότητας, με καινοτόμα μηχανική και πρωτότυπο gameplay. Οι υπηρεσίες της παρέχονται στο πλαίσιο μισθωμένης εργασίας και είναι ανοιχτή σε πιθανές συνεργασίες. Η βασική εξειδίκευσή της εστιάζεται στο σχεδιασμό παιχνιδιών. Πιστεύει ότι αποτελεί την ουσία κάθε παιχνιδιού και είναι απαραίτητη για τη δημιουργία ενός λειτουργικού παιχνιδιού που εκπληρώνει τον σκοπό του. Παράλληλα, ειδικεύεται στην ανάπτυξη παιχνιδιών και παρέχει πλήρεις υπηρεσίες και τεχνογνωσία, στο πλαίσιο μισθωμένης εργασίας, για πλατφόρμες κινητής τηλεφωνίας, web και stream. Τέλος, η ομάδα της είναι ικανή να αναπτύξει και εκπαιδευτικά παιχνίδια, μετατρέποντας κάθε μαθησιακό αντικείμενο σε ένα διασκεδαστικό, ενδιαφέρον και ταξίδι στη γνώση.

Η Happyland Entertainment είναι μια ανεξάρτητη εταιρεία ανάπτυξης παιχνιδιών που ιδρύθηκε το 2017 από τον Μαρίνο Μπόικο Πεχλιβάνοφ και τη Βασιλική Τσιφτσιάν, με έδρα την Αθήνα. Παρακινημένοι από την επιθυμία τους να δημιουργήσουν μοναδικά και δημιουργικά ταξίδια στην περιπέτεια, αναπτύσσουν τα παιχνίδια τους συνδυάζοντας την επιστήμη, την τέχνη και μύθους από όλο τον κόσμο.

Η InAccel βοηθά εταιρείες να αυξήσουν την ταχύτητα των εφαρμογών τους στο υπολογιστικό νέφος (cloud) με βάση καινοτόμους επιταχυντές. Η InAccel παρέχει επιταχυντές υψηλής απόδοσης για την εφαρμογή σας, βασισμένους σε μηχανές υλικού ως IP blocks. Οι επιταχυντές υλικού μπορούν να αναπτύσσονται στο νέφος, όπως το Amazon AWS, χρησιμοποιώντας τους επιταχυντές f1, και μπορούν να ενσωματώνονται σε ευρέως χρησιμοποιούμενα πλαίσια όπως το Spark ,χωρίς ανάγκη αγοράς οποιουδήποτε εξοπλισμού.

Η κύρια καινοτομία έγκειται στο ότι οι χρήστες δεν είναι ανάγκη να αλλάξουν τον αρχικό κώδικα, αφού οι επιταχυντές χρησιμοποιούνται ως πακέτα λογισμικού. Αξιοποιώντας τις εφαρμογές μάθησης μηχανών της InAccel (π.χ. logistic regression και K-means), με βάση το Spark, μπορεί να προκύψει επιτάχυνση 3x-20x, χάρη σε επιταχυντές υλικού που χρησιμοποιούνται στους επιταχυντές f1 του Amazon AWS, χωρίς καμία αλλαγή στον κώδικα του Spark. Η InAccel παρέχει όλες τις απαραίτητες διεπαφές προγραμματισμού εφαρμογών για την ενσωμάτωση στο Spark ή στην εφαρμογή του χρήστη, χρησιμοποιώντας Java, Python ή Scala. Η αξιοποίηση των επιταχυντών λογισμικού μπορεί επίσης να περιορίσει τα λειτουργικά έξοδα, αφού απαιτούνται λιγότερα μέσα και λιγότερος χρόνος για την επεξεργασία των δεδομένων.

Ο Industry Disruptors Game Changers (IDGC) είναι ένας μη κερδοσκοπικός οργανισμός λαϊκής βάσης που προωθεί την καινοτομία και την επιχειρηματικότητα, εστιάζοντας στις νεοφυείς επιχειρήσεις και την εξωστρέφεια. Αποστολή του είναι να άρει τα εμπόδια για όσους επιχειρηματίες μπορούν να αλλάξουν ριζικά την κατάσταση στον κλάδο τους και να αλλάξουν τους κανόνες του παιχνιδιού σε παγκόσμιο επίπεδο.

Αυτό το επιτυγχάνει μέσω μιας ανταγωνιστικής διαδικασίας που φέρνει σε επαφή επιχειρηματίες, επενδυτές, κορυφαίες επιχειρήσεις και σημαντικά ενδιαφερόμενα μέρη. Ο IDGC έχει επεκτείνει την παγκόσμια εμβέλειά του λειτουργώντας από τη βάση προς την κορυφή. Μέσα σε μόλις τρία χρόνια, η πρωτοβουλία του Future Agro Challenge (FAC), έχει αναπτυχθεί σε πάνω από 64 χώρες από 5 ηπείρους, συμβάλλοντας στη δημιουργία μιας νέας γενιάς καινοτόμων αγροτών και αγροεπιχειρηματιών.

Η FAC είναι μια κορυφαία πλατφόρμα που ανακαλύπτει, υποστηρίζει και διασυνδέει χρηματοδοτήσιμα εγχειρήματα στον τομέα της αγροδιατροφικής καινοτομίας, από το αγρόκτημα μέχρι το πιάτο, με στόχο να απελευθερώσει νέες φυσικές δυνατότητες που περιορίζουν τον δυσμενή αντίκτυπο στα εδάφη, στους ωκεανούς και στην υγεία ανθρώπων και ζώων. Το 2018 η IDGC θα θέσει σε λειτουργία δύο πλατφόρμες crowdfunding, ειδικά σχεδιασμένες για τον αγροδιατροφικό τομέα.

Με βάση την καινοτόμα και ευέλικτη πλατφόρμα INLIFE, η εταιρεία μπορεί να προσφέρει σοβαρά παιχνίδια που αξιοποιούν στο έπακρο τις δυνατότητες του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), προκειμένου να επιτυγχάνουμε τους επιθυμητούς στόχους και μια βιώσιμη μεταβολή της συμπεριφοράς των παικτών. Για να παίξει ένα παιχνίδι INLIFE, ο παίκτης πρέπει να κάνει κάποια πράγματα στην πραγματική ζωή του, σύμφωνα με τους κανόνες. Η παρακολούθηση της δραστηριότητας των παικτών γίνεται είτε αυτομάτως, π.χ. με χρήση αισθητήρων, είτε από κάποιον άνθρωπο που παίζει ρόλο επόπτη. Οι βαθμοί του παιχνιδιού μπορούν είτε να μετουσιώνονται σε βραβεύσεις στην πραγματική ζωή (στην περίπτωση ενηλίκων, π.χ. υπαλλήλων εταιρειών) είτε να χρησιμοποιούνται για να παίξουν οι χρήστες στο smartphone, το tablet ή το pc τους ένα τρισδιάστατο ελκυστικό βιντεοπαιχνίδι, με εξατομικευμένα επίπεδα δυσκολίας.

Η Invent ICT είναι μια πρωτοβουλία που ανέπτυξε η EPI.noo του Ερευνητικού Πανεπιστημιακού Ινστιτούτο Συστημάτων Επικοινωνιών και Υπολογιστών (ΕΠΙΣΕΥ/ΕΜΠ) και του οργανισμού Industry Disruptors Game Changers, ενώ ο σχεδιασμός και η υλοποίησή του έχει γίνει με τη συνδρομή της Ένωσης Εταιρειών Κινητής Τηλεφωνίας (ΕΕΚΤ). Το πρόγραμμα αποσκοπεί στην ανάπτυξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας και στον περιορισμό της φυγής ατόμων υψηλού μορφωτικού επιπέδου στο εξωτερικό (brain drain), που αποτελεί σημαντικό εμπόδιο για την οικονομική ανάπτυξη.

Η πρωτοβουλία Invent ICT απευθύνεται σε φοιτητές, ερευνητές και αποφοίτους πολυτεχνικών σχολών που έχουν μια ιδέα σχετική με το πεδίο της τεχνολογίας πληροφορικής και επικοινωνιών (Τ.Π.Ε.), καλώντας τους να δηλώσουν συμμετοχή στο πρόγραμμα, που θα τους βοηθήσει να αναπτύξουν την ιδέα τους, με στόχο τη δημιουργία βιώσιμων επιχειρήσεων. Το συγκεκριμένο πρόγραμμα ξεχωρίζει επειδή είναι αποτέλεσμα συνεργασίας μεταξύ πανεπιστημιακών, φορέων της αγοράς και του οικοσυστήματος των νεοφυών επιχειρήσεων, και φέρνει την ερευνητική εργασία στην αγορά, παρέχοντας εξατομικευμένη υποστήριξη μέσω coaching και mentoring, αξιοποιώντας τις βέλτιστες διεθνείς πρακτικές και παρέχοντας δικτύωση μέσω του διεθνούς δικτύου του και του εκτεταμένου δικτύου αποφοίτων του ΕΜΠ.

Η METIS CYBERTECHNOLOGY ειδικεύεται στους τομείς της Ηλεκτρονικής Μηχανικής, του Διαδικτύου των Πραγμάτων (ΙοΤ), της Υπολογιστικής Νέφους και της Τεχνητής Νοημοσύνης, προσαρμόζοντάς τους στις συγκεκριμένες ανάγκες της Παγκόσμιας Ναυτιλίας.

Η METIS φέρνει στη ναυτιλιακή αγορά την απόλυτη λύση διαχείρισης απόδοσης πλοίων για Ασύρματη Συλλογή Δεδομένων (Wireless Data Acquisition) και Διάγνωση και Πρόβλεψη της απόδοσης του στόλου σε πραγματικό χρόνο. Η METIS ενσωματώνει πλήρως αυτοματοποιημένη, ακριβή και αξιόπιστη Συλλογή Δεδομένων, σε συνδυασμό με εικονικούς, βασισμένους στο νέφος agents που αναλύουν λειτουργικές ή μηχανολογικές διεργασίες και παρέχουν χρήσιμα σχόλια και παρατηρήσεις με μορφή αναλυτικών συμπερασμάτων και εντοπισμού γεγονότων. Οι agents της METIS είναι ιδιαίτερα έμπειροι Virtual Personal Assistants, εργάζονται ακούραστα 24 ώρες το 24ωρο, 7 μέρες τη βδομάδα, 365 μέρες τον χρόνο και ενημερώνουν αυτομάτως τον κατάλληλο υπάλληλο με τον ενδεδειγμένο τρόπο.

Η Motivian προσφέρει προηγμένες λύσεις πληροφορικής στους τομείς του σχεδιασμού και της αυτοματοποίησης διεργασιών για μεγάλους οργανισμούς του ιδιωτικού (με έμφαση σε ιδρύματα χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, εταιρείες τηλεπικοινωνιών) και Δημόσιου τομέα. Οι λύσεις που προσφέρει η εταιρεία καλύπτουν βασικές επιχειρηματικές δραστηριότητες, όπως: Business Process Management, Document Management, Loan Origination, Enterprise Portals, Customer Lifecycle Management, Identity Management, Business Intelligence κ.λπ. Πρόκειται για μια μη εισηγμένη εταιρεία που ιδρύθηκε το 2005 και έχει παρουσία στην Ελλάδα, τη Βουλγαρία, την Ιταλία, την Κύπρο και την ευρύτερη περιφέρεια. Η εταιρεία διατηρεί μακροχρόνιες και αξιόπιστες σχέσεις με σημαντικούς πελάτες όπως η Vodafone στην Ελλάδα και την Ιταλία, o όμιλος Τράπεζας Πειραιώς, η Εθνική Τράπεζα της Ελλάδας, υπουργεία, οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, η Ευρωπαϊκή Ένωση, και πανεπιστήμια.

Η Nous4Health (NOvel and Unique Digital Solutions for Health) αξιοποιεί προηγμένες τεχνολογίες για να προάγει την υγεία και να βελτιώνει την ποιότητα ζωής μέσα από προϊόντα και υπηρεσίες που προσφέρουν δυνατότητα εξατομίκευσης και προσαρμογής στις προτιμήσεις και τις ανάγκες του συγκεκριμένου τελικού χρήστη. Σκοπός της είναι να ενδυναμώνει ασθενείς να χρόνιες ασθένειες, να υποστηρίζει τις διαδικασίες λήψης κλινικών αποφάσεων και να ευαισθητοποιεί το κοινό σε ό,τι αφορά τα οφέλη ενός υγιεινού τρόπου ζωής.

Το πρώτο εγχείρημα της εταιρείας είναι το DRAGAMIS, ένα σοβαρό παιχνίδι το οποίο, πέρα από την ψυχαγωγία, αποσκοπεί στο να: (α) εκπαιδεύσει παιδιά και εφήβους με σακχαρώδη διαβήτη τύπου 1 πώς να αυτοδιαχειρίζονται την ασθένειά τους, (β) να ευαισθητοποιήσει το κοινό σε ό,τι αφορά τον σακχαρώδη διαβήτη, και (γ) να προωθήσει έναν υγιεινό τρόπο ζωής, εστιάζοντας στη δίαιτα και τη σωματική δραστηριότητα. Το DRAGAMIS είναι μια διαδραστική αφήγηση, στο πλαίσιο της οποίας ο χρήστης βιώνει μια μοναδική ιστορία βασισμένη στις αλληλεπιδράσεις του με τον φανταστικό κόσμο της. Ενσωματώνει μηχανισμούς παρακολούθησης γλυκόζης, ινσουλίνης και τρόπου ζωής, καθώς και προηγμένες τεχνικές μάθησης μηχανών, που προσφέρουν μια εξατομικευμένη εμπειρία χρήστη.

Η Noveltech προσφέρει την SaaS Platform CityZenApp.gr, μέσα από την οποία ο χρήστης μπορεί να ενημερωθεί, να συμμετέχει, να βελτιώσει την πόλη του εύκολα, άμεσα, 24 ώρες το 24ωρο! Η CityZenApp είναι μια νέα προσέγγιση του τρόπου με τον οποίο ένας δήμος παρέχει υπηρεσίες στους πολίτες του. Επίκεντρο είναι το κινητό τηλέφωνο, ενώ αξιοποιούνται και άλλοι δίαυλοι (web, email, sms). Η CityZenApp είναι ένα βασικό συστατικό που συνεισφέρει στην υλοποίηση της “Έξυπνης Πόλης” και της ψηφιακής στρατηγικής. Σκοπός είναι: να δοθεί στους πολίτες η δυνατότητα να μετέχουν στην καθημερινή λειτουργία του δήμου, να βελτιώνονται οι υπηρεσίες, να παρέχεται ενημέρωση, να προσφέρονται χρήσιμες υπηρεσίες, να ακούγεται η άποψή τους και να γίνεται το σημείο άμεσης επαφής με τον Δήμο, εύκολα και άνετα, και αποτελεί ένα ιδιαίτερα χρήσιμο εργαλείο για εταιρείες κινητής τηλεφωνίας. Η εταιρεία αναζητεί στρατηγικούς εταίρους (καθώς προσφέρει λύσεις ιδιωτικής επωνυμίας) και μεταπωλητές.

Η Propulsion Analytics είναι μια καινοτόμος εταιρεία που δραστηριοποιείται στον τομέα της παρακολούθησης επιδόσεων και της εξοικονόμησης ενέργειας για τον ναυτιλιακό κλάδο. Το όραμά της είναι να δώσει στην ελληνική και διεθνή ναυτιλιακή κοινότητα τη δυνατότητα να παρέχει καθαρότερες, φτηνότερες και ασφαλέστερες μεταφορικές υπηρεσίες. Η Propulsion Analytics προσφέρει προϊόντα και υπηρεσίες που περιλαμβάνουν τη χρήση μοντέλων προσομοίωσης, τεχνικών μάθησης μηχανών και ανάλυσης μεγάλων συνόλων δεδομένων, παρέχοντας αξιολόγηση επιδόσεων, διάγνωση προβλημάτων και βελτιστοποίηση υπηρεσίας. Δέσμευσή μας είναι να βοηθάμε τις επιχειρήσεις εκμετάλλευσης σκαφών να περιορίζουν το λειτουργικό κόστος και να ελαχιστοποιούν τις μη προγραμματισμένες διακοπές λειτουργίας.

Η Protonyx Data Services είναι μια επιχείρηση διάθεσης λογισμικού προστιθέμενης αξίας, που ειδικεύεται στην ανάπτυξη λογισμικού εικονικοποίησης δικτύων το οποίο μπορεί να βοηθήσει οργανισμούς κάθε μεγέθους να αξιοποιήσουν με τον βέλτιστο τρόπο τους δικτυακούς και τηλεπικοινωνιακούς πόρους τους. Η Protonyx Data Services έχει αναπτύξει την τεχνολογία comBOX Virtual Leased Line (VLL), η οποία επιτρέπει την υλοποίηση επαγγελματικών WAN για πρόσβαση στο διαδίκτυο ή/και VPN μέσω του συνδυασμού πολλαπλών ευρυζωνικών συνδέσεων κάθε είδους και ISP σε μια ενιαία εικονική διαδρομή WAN. Η τεχνολογία comBOX VLL ενσωματώνεται σε μια σειρά προϊόντων SaaS υπό την εμπορική επωνυμία comBOX multi-WAN services, προσφέροντας επαγγελματικές λύσεις «με το κλειδί στο χέρι» σε επιχειρήσεις απ’ όλο τον κόσμο.

Η Purposeful χρησιμοποιεί δεδομένα για να ανακαλύπτει νέες χρήσεις δοκιμασμένων φαρμάκων. Επιθυμία της ομάδας μας είναι να αξιοποιεί την ενδελεχή γνώση της βιοπληροφορικής, της χημειοπληροφορικής και της φαρμακευτικής προκειμένου να ανακαλύπτει νέες χρήσεις υφιστάμενων φαρμάκων, επιφέροντας σημαντική μείωση του κόστους, εδραίωση προφίλ ασφάλειας φαρμάκων, και περιορισμό των πειραμάτων σε ζώα. Η κεντρική ιδέα είναι να δημιουργηθεί μια σειρά υπό ανάπτυξη προϊόντων με εφαρμογή σε όλες τις ασθένειες, εστιάζοντας κυρίως στις σπάνιες νόσους. Στόχος μας είναι να παράγουμε εμπορεύσιμα φάρμακα που θα βελτιώσουν την ανθρώπινη υγεία.

Η Regate SA κατέχει ηγετική θέση στον χώρο των λύσεων Outdoor Enterprise Mobility, που διατίθενται στο νέφος ή στους χώρους του πελάτη. Εστιάζει την προσοχή της στο δυναμικό πωλήσεων, την προώθηση πωλήσεων και την αυτοματοποίηση υπηρεσιών πεδίου, και εδώ και 12 χρόνια παρέχει ολοκληρωμένες λύσεις κινητικότητας που καλύπτουν τις ανάγκες οποιουδήποτε οργανισμού πωλήσεων ή παροχής υπηρεσιών. Προσφέρει λύσεις SFA και υπηρεσιών πεδίου ιδιωτικής επωνυμίας σε εταίρους από όλο τον κόσμο.

Η SBOING.NET είναι μια ΜμΕ υψηλής τεχνολογίας από τον τομέα της ΤΠΕ, που αναπτύσσει καινοτόμες εφαρμογές και συστήματα κινητής τηλεφωνίας για τη συλλογή, επεξεργασία και εκμετάλλευση δεδομένων τοποθεσίας και κινητικότητας. Εφαρμόζει μια διεθνώς κατοχυρωμένη από πλευράς ευρεσιτεχνίας συνεργατική τεχνολογία crowdsourcing για τη συλλογή, επεξεργασία και διανομή δεδομένων κυκλοφορίας, οδών και αισθητήρων, ώστε να προσφέρει βελτιωμένες δυνατότητες πλοήγησης και δρομολόγησης για πλοήγηση μέσω GPS παγκοσμίως. Η εφαρμογή πλοήγησης sbNavi της SBOING GPS διατίθεται για iOS και Android και το sbCarNavi για κονσόλες πολυμέσων αυτοκινήτου, μαζί με OSM χάρτες ολόκληρου του κόσμου. Η SBOING έχει επίσης αναπτύξει το sbTracker, έναν προηγμένο ιχνηλάτη multi-GNSS με δυνατότητα INS, δορυφορική επικοινωνία και υποστήριξη πολλαπλών αισθητήρων, για προηγμένες εφαρμογές παρακολούθησης στόλου.

Η SetelHellas είναι μια διεθνής επιχείρηση παροχής κορυφαίων λύσεων ΤΠΕ, ειδικά σχεδιασμένων για καθετοποιημένες ναυτιλιακές και θαλάσσιες επιχειρήσεις. Σε συνδυασμό με τη δύναμη της τεχνολογίας νέφους και Διαδικτύου των πραγμάτων, η SH-Suite της SetelHellas είναι σε θέση να στηρίζει την πλέον αποδοτική και ασφαλή λειτουργία έξυπνων πλοίων. Με ένα ευρύ σύνολο ναυτιλιακών εφαρμογών, Business Insight and Analytics, αυτοματοποίησης και προηγμένων επικοινωνιών που αποτελούν αναπόσπαστο τμήμα των προϊόντων SetelHellas, η SH-Suite προσφέρει αξιοσημείωτες νέες δυνατότητες και τελική αξία σε έναν συνδεδεμένο κόσμο. Οι βραβευμένες λύσεις μας και η εγκατεστημένη βάση της SetelHellas αποτελούν την απόλυτη απόδειξη της επιτυχίας και της αριστείας στην παροχή ολιστικών και αποδοτικών ναυτιλιακών λύσεων.

Η SoftOne είναι μία από τις πιο δυναμικές επιχειρήσεις διάθεσης λογισμικού στην Ευρώπη, εστιάζοντας στην ανάπτυξη λύσεων ERP, CRM και κινητής τηλεφωνίας, καθώς και καινοτόμων υπηρεσιών υπολογιστικού νέφους. Η SoftOne παρέχει λύσεις τόσο εντός των χώρων της επιχείρησης, όσο και λύσεις λογισμικού ως υπηρεσίας (SaaS), για αναπτυσσόμενους οργανισμούς μεσαίου και μεγάλου μεγέθους. Οι λύσεις Soft1 είναι δραστικές, διαισθητικές και απλές. Ενοποιούν τις επιχειρηματικές διαδικασίες της εταιρείας, χρησιμοποιώντας μια ενιαία ολοκληρωμένη πλατφόρμα. Με πάνω από 17,000 πελάτες σε διάφορες διεθνείς αγορές και ένα ευρύ δίκτυο Channel Partners, η SoftOne παρέχει στους πελάτες της επιχειρηματικό λογισμικό και υπηρεσίες κορυφαίας ποιότητας. Μετρώντας πάνω από 3,000 εγκαταστάσεις στο νέφος, οι προηγμένες λύσεις υπολογιστικού νέφους της SoftOne ξεχωρίζουν για την καινοτομία, την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητά τους.

Η SOFTWeb Adaptive I.T. Solutions είναι μια καινοτόμος εταιρεία που ειδικεύεται στην ανάπτυξη εφαρμογών κινητής τηλεφωνίας / ιστού και την παροχή ολοκληρωμένων τεχνολογικών υπηρεσιών. Η Pocketwarp είναι η καινοτόμος και βραβευμένη τεχνολογία επιχειρήσεων της SOFTWeb, η οποία προάγει την επιχειρηματική σας δραστηριότητα συνδέοντας το back-end σύστημά σας (Website, Eshop, CRM, ERP κ.λπ.) με μια εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας (iOS και Android) σε ό,τι αφορά το περιεχόμενο και τα χαρακτηριστικά. Η τεχνολογία Pocketwarp παρέχει μοναδικές λύσεις για πελάτες οι οποίοι διαχειρίζονται μεγάλους όγκους δεδομένων και πληροφοριών χρησιμοποιώντας ως τροφοδότες περισσότερα από ένα back-end συστήματα και οι οποίοι έχουν ανάγκη από ενοποιημένα δεδομένα στα smartphone και τα tablet τους.

Η Space Hellas είναι μια κορυφαία Value Added Solutions Integrator και Service Provider, στους τομείς των ΤΠΕ και της Ασφάλειας για τους κλάδους των τηλεπικοινωνιών, των επιχειρήσεων, του δημοσίου και των χρηματοπιστωτικών υπηρεσιών, πιστοποιημένη σύμφωνα με τα πρότυπα ISO 9001:2015 και ISO/IEC 27001:2013. Η Space Hellas έχει πάνω από 30 χρόνια παρουσίας στην αγορά ΤΠΕ και προς το παρόν απασχολεί πάνω από 300 υπαλλήλους, ενώ έχει κύκλο εργασιών 48 εκατ. ευρώ (2016). Τα κεντρικά γραφεία της βρίσκονται στην Αθήνα, ενώ διατηρεί θυγατρικές στην Κύπρο, τη Ρουμανία, τη Σερβία, τη Μάλτα και την Ιορδανία.

Η Space Hellas συμμετέχει στο Mobile World Congress με την εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας City.Risks και τις λύσεις WebIQ Open Source Intelligence και Risk Monitoring. Θα αναδείξει το πώς εφαρμογές κινητής τηλεφωνίας όπως η City.Risks αξιοποιούν τη δύναμη των μέσων κοινωνικής δικτύωσης και άλλων σημαντικών τεχνολογιών ασφαλούς δρομολόγησης, επαυξημένης πραγματικότητας και έξυπνων αισθητήρων προκειμένου να αλλάξουν τη ζωή στις πόλεις μας και να συνεισφέρουν στην ενίσχυση της προσωπικής και συλλογικής αίσθησης ασφαλείας των κατοίκων στις πόλεις.

Η Starttech Ventures είναι μια επιχείρηση με μεγάλη εμπειρία στις επενδύσεις αρχικού σταδίου, η οποία εφαρμόζει πρόγραμμα Lean Acceleration.

Παρέχει σε νεοφυείς επιχειρήσεις όλες τις απαραίτητες υποδομές που θα τις βοηθήσουν να αποκτήσουν κεκτημένη ταχύτητα και να αναπτυχθούν.

Η Syncbnb βοηθά ιδιοκτήτες και διαχειριστές ενοικιαζόμενων παραθεριστικών κατοικιών καταχωρίζοντας τα ακίνητά τους σε πολλαπλούς διαύλους (Airbnb, Homeaway, Booking.com, Tripadvisor και πάνω από 200 ακόμα) και στη συνέχεια εξασφαλίζει ότι ποτέ δεν προκύπτει διπλή κράτηση, συγχρονίζοντας όλα τα ημερολόγιά τους.

Η TELENAVIS διαθέτει μία cloud πλατφόρμα που καλύπτει όλες τις πτυχές του σχεδιασμού και της παρακολούθησης για κάθε εταιρεία και για οποιονδήποτε στόλο. Παρέχει: βελτιστοποίηση δρομολογίων, παρακολούθηση υπηρεσιών, απόδειξη παράδοσης, πληρωμές, ανάλυση δεδομένων. Η εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας καλύπτει όλες τις ανάγκες που πρέπει να καλυφθούν ώστε ο οδηγός να επιβαρυνθεί όσο το δυνατόν λιγότερο με την παράδοση, και να μπορεί να συγκεντρωθεί στην ασφαλή οδήγηση. Προχωρά πολύ πιο πέρα σε ό,τι αφορά την ανάλυση και αναφορά κάθε πράξης παράδοσης ή παραλαβής οπουδήποτε στον κόσμο. Και όλα αυτά με πολύ ανταγωνιστική τιμολόγηση, με μηδενικό κόστος επένδυσης και με ένα μηδαμινό λειτουργικό κόστος, ανάλογα με τον αριθμό χρηστών ανά χρονική περίοδο. Αυτό συνεπάγεται ευελιξία και επεκτασιμότητα.

Η Tourismart είναι μια ολοκληρωμένη εφαρμογή κινητής τηλεφωνίας και λύση Διαδικτύου των Πραγμάτων, που βοηθά τους ξενοδόχους να παρέχουν ξενοδοχειακές υπηρεσίες στα smartphone των πελατών κατά τη διάρκεια της διαμονής τους.

Οι πελάτες καταφθάνουν στο ξενοδοχείο, κατεβάζουν την εφαρμογή και αποκτούν πρόσβαση σε όλες τις ξενοδοχειακές υπηρεσίες – όπως το room service, οι παραγγελίες, οι κρατήσεις, οι αιτήσεις, ο ταξιδιωτικός οδηγός, οι προσφορές και πολλά ακόμα.

Οι ξενοδόχοι κατεβάζουν την εφαρμογή διαχείρισης (tablet/PC) για να διαχειρίζονται τα αιτήματα των πελατών σε πραγματικό χρόνο και να καταλήγουν σε συμπεράσματα σχετικά με τη συμπεριφορά του καθενός. Οι ξενοδόχοι δεν γνωρίζουν μόνο τι προτιμούν οι πελάτες, αλλά είναι και σε θέση να τους στέλνουν εξατομικευμένες κοινοποιήσεις βάσει θέσης, εντός του ξενοδοχείου. Ένας καινούργιος τρόπος διαμόρφωσης εμπειριών κινητής τηλεφωνίας στο ξενοδοχείο.

Η Traptics είναι ένα μικρό στούντιο ανάπτυξης παιχνιδιών, με έδρα την Αθήνα. Συστήθηκε πριν από 5 χρόνια και έκτοτε έχει αναπτύξει διάφορα παιχνίδια για PC, Mac, Linux, Android, IOS, Windows phone, browser και Facebook. Θεωρεί πως η ομάδα της είναι πολυδιάστατη και προσαρμόσιμη, χάρη στο συμπαγές μέγεθος και τους εκπληκτικούς εταίρους της. Αναπτύσσει τόσο δικά της παιχνίδια, όσο και παιχνίδια για λογαριασμό τρίτων. Προσφέρει τις υπηρεσίες της ως συνεργαζόμενο στούντιο, καθώς και τα δικά της παιχνίδια για διάθεση.

Η Workathlon, με τη συμβολή της τεχνολογίας, προσφέρει λύσεις νέου κύματος προσανατολισμένες στη διαχείριση της πρόσληψης και σωστής κατανομής προσωπικού για ξενοδοχεία και resort. Η εταιρεία ιδρύθηκε το 2015, όταν σχεδίασε την πρώτη έκδοση της πλατφόρμας. Βλέποντας την αγορά να αντιδρά αμέσως, τον Νοέμβριο του 2016 λάνσαρε τη δεύτερη έκδοση με αναβαθμισμένα εργαλεία και πρωτοποριακές εφαρμογές, ενώ τον Ιούνιο του ίδιου έτους ήταν μεταξύ των 10 πρώτων στον δεύτερο διαγωνισμό νεοφυών επιχειρήσεων του MIT Enterprise Forum Greece.

Τον Μάιο του 2017 η Workathlon βραβεύτηκε στον 7ο διαγωνισμό “Innovation & Technology”, ενώ τον Ιούλιο του 2017 κέρδισε το πρώτο Βραβείο Κριτών του προγράμματος Reload Greece Challenge’17. Η Workathlon συμμετέχει στο πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδας. Σχεδιασμένη από ξενοδόχους για ξενοδόχους και συνδυάζοντας την τεχνογνωσία του ξενοδοχειακού κλάδου με τεχνολογία αιχμής, η Workathlon έχει ήδη κερδίσει την εμπιστοσύνη περισσότερων από 100 ξενοδόχων και εκατοντάδων αιτούντων εργασία στον ξενοδοχειακό κλάδο.

Γραψτε ενα σχολιο

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.