Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Sony: Με “κινητή” αντεπίθεση στοχεύει στον ανταγωνισμό

Sony: Με “κινητή” αντεπίθεση στοχεύει στον ανταγωνισμό

απο John Leondaris

Με μια σειρά νέων hi-end κινητών συσκευών που ενσωματώνουν καινοτομίες, αλλά και νέα σχεδιαστική προσέγγιση στοχεύει η Sony στην ανάκτηση μεριδίου αγοράς στην κινητή τηλεφωνία. Οι νέες συσκευές παρουσιάστηκαν στην έκθεση MWC 2018 που διεξάγεται αυτές τις ημέρες στη Βαρκελώνη.

Πρόκειται για τα Xperia XZ2 και το Xperia XZ2 Compact, που φιλοδοξούν να θέσουν νέα δεδομένα στη συγκεκριμένη κατηγορία συσκευών και, όπως χαρακτηριστικά δήλωσε ο Executive Vice President Sales & Marketing της Sony Mobile, Hideyuki Furumi, “αν προτεραιότητά σας είναι η ψυχαγωγία, τότε τα νέα Xperia XZ2 και XZ2 Compact είναι τα smartphones που ψάχνετε”.

Xperia XZ2

Το μοντέλο – ναυαρχίδα Xperia XZ2 της Sony διαθέτει οθόνη μεγάλων διαστάσεων, 5,7’’ HDR Full HD+ 18:91, έτσι ώστε ο χρήστης να μπορεί όχι μόνο να παρακολουθεί περιεχόμενο HDR με την τεχνολογία παρακολούθησης τηλεόρασης BRAVIA της Sony και την X-reality για κινητά, αλλά και να αναβαθμίσει το περιεχόμενο της συσκευής του σε σχεδόν High Dynamic Range (HDR), έτσι ώστε ακόμα και στην περίπτωση μετάδοσης βίντεο σε πραγματικό χρόνο (streaming), να απολαμβάνει καλύτερη ποιότητα αναπαραγωγής, όμοια με εμπειρία ταινίας, σύμφωνα με την εταιρεία.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, η νέα συσκευή “αποτελεί μια νέα εμπειρία αφής, προσφέροντας την αφή ως αντίληψη” ώστε ο χρήστης να αισθάνεται την εμπειρία θέασης. Χρησιμοποιεί το νέο Σύστημα Δυναμικής Δόνησης (Dynamic Vibration System) της Sony, το οποίο, σύμφωνα με την εταιρεία, αναλύει ακουστικά δεδομένα και επιτρέπει στον χρήστη να νιώσει στην παλάμη του την κάθε ενέργεια, ζωντανεύοντας ταινίες, παιχνίδια ή και βίντεο.

Επίσης, διαθέτει μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία με σύστημα S-Force Front Surround που, σύμφωνα με τη Sony, τα καθιστά τα πιο δυνατά ηχεία που είχε ποτέ οποιοδήποτε μοντέλο Xperia.

Σύμφωνα επίσης με την εταιρεία, ο ήχος είναι υψηλής ποιότητας λόγω της εξειδίκευσης της εταιρείας σε αυτό τον τομέα, καθώς ο ήχος έχε υψηλή ανάλυση και τεχνολογία DSEE HX για αναβάθμιση της ποιότητάς του.

Αυτή η ποιότητα, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι εγγυημένη κατά τη σύνδεση σε ασύρματα ηχεία ή ακουστικά, χάρη στη βελτιωμένη τεχνολογία Bluetooth LDAC, η οποία “προσφέρει ήχο που αγγίζει σχεδόν την ποιότητα υψηλής ανάλυσης Ήχου (High Resolution Audio)”.

Η συσκευή διαθέτει κάμερα με τεχνολογία Motion Eye που, σύμφωνα με την εταιρεία, είναι η πρώτη στον κόσμο με λειτουργία καταγραφής ταινίας 4Κ HDR σε smartphone. Επίσης, η λειτουργία λήψης βίντεο σε super slow motion αναβαθμίστηκε πλέον φτάνοντας τα 960 fps και είναι πλέον διαθέσιμη σε Full HD. Η τεχνολογία Motion Eye προσφέρει στον χρήστη όλα εκείνα τα φωτογραφικά χαρακτηριστικά σταθερής εικόνας που περιμένει κανείς από μια συσκευή Xperia, με τις λειτουργίες έξυπνου ελέγχου όπως, για παράδειγμα, τη λειτουργία Predictive Capture με ανίχνευση κίνησης και χαμόγελου, τη λειτουργία αυτόματης εστίασης και αυτόματης εστίασης με δυνατότητα πρόβλεψης (Predictive Autofocus).

Επίσης, η εφαρμογή 3D Creator διατίθεται τώρα με ακόμα μεγαλύτερη ευελιξία για 3D σάρωση. Τώρα ο χρήστης μπορεί όχι μόνο να δημιουργήσει τρισδιάστατες σαρώσεις αντικειμένων ή προσώπων σε λιγότερο από ένα λεπτό μέσω της κεντρικής κάμερας, αλλά και να δημιουργεί 3D σαρώσεις του εαυτού του μέσω της μπροστινής κάμερας, ζωντανεύοντας τη selfie φωτογραφία του σε τρεις διαστάσεις και προσφέροντας αναρίθμητες ευκαιρίες να “εισχωρήσει” στον τρισδιάστατο κόσμο των avatar.

Ακόμα, η δυνατότητα μεταγενέστερης επεξεργασίας (post-processing) είναι πλέον διαθέσιμη για ακόμα υψηλότερη ποιότητα 3D σαρώσεων, ενώ ο χρήστης μόλις τελειώσει με την τρισδιάστατη σάρωση του αντικειμένου ή του εαυτού του, θα μπορεί να τα αναρτήσει απευθείας στο χρονολόγιο της σελίδας του στο Facebook, μέσω του 3D Creator.

Σε επίπεδο σχεδιασμού, η εταιρεία υιοθέτησε μια καινούργια σχεδιαστική έκφραση, με μια γυάλινη, τρισδιάστατη, λεία επιφάνεια που δημιουργεί μια αίσθηση συνέχειας, για να ταιριάζει μέσα στο χέρι του χρήστη.

Ο σχεδιασμός της έρχεται σε αντίθεση με την σκληρή εξωτερική της επιφάνεια από γυάλινο Corning Gorilla Glass 5 και μεταλλικό πλαίσιο που προσθέτει επιπλέον αντοχή και μια όμορφη αίσθηση εκλεπτυσμένης ποιότητας. Τα τέσσερα διαφορετικά άκρα της συσκευής προσφέρουν μια όμορφη αντανάκλαση και λάμψη από κάθε οπτική γωνία χάρη στο στιλπνό γυαλί και στον φωτισμό του. Προσφέρεται στα χρώματα Liquid Silver, Liquid Black, Deep Green και Ash Pink. Βάσει της πιστοποίησης IP65/IP684, το XZ2 σχεδιάστηκε για να αντέχει μικρές ποσότητες υγρών.

Στο εσωτερικό της συσκευής συναντάμε την πλατφόρμα Qualcomm Snapdragon 845 με Χ20 LTE, με τη βοήθεια της οποία το XZ2 φιλοδοξεί να προσφέρει ταχύτητες σύνδεσης έως 1,2 Gbps με τη δυνατότητα δεύτερης γενιάς Gigabit LTE.

Σε ότι αφορά στη μπαταρία, αυτή έχει χωρητικότητα 3180 mAh και τον “πιο αποτελεσματικό έλεγχο ενέργειας που σχεδιάστηκε ποτέ, χάρη στην πλατφόρμα 845”. Η συσκευή περιλαμβάνει και άλλες χρήσιμες λειτουργίες μπαταρίας, όπως η λειτουργία Smart Stamina, η λειτουργία STAMINA Mode, και επιπλέον η λειτουργία Battery Care και η τεχνολογία Qnovo Adaptive Charging που, σύμφωνα με την εταιρεία, βοηθούν τη μπαταρία να παραμείνει υγιής, με μεγαλύτερη διάρκεια ζωής. Για εύκολη φόρτιση ο χρήστης μπορεί να χρησιμοποιήσει επίσης την ασύρματη θήκη φόρτισης (WCH207) και άλλους συμβατούς φορτιστές Qi, τοποθετώντας απλά το ΧΖ2 του πάνω στη θήκη φόρτισης, χωρίς την ανάγκη σύνδεσης με πρίζα.

Xperia XZ2 Compact

Με το ΧΖ2 Compact η Sony αναβαθμίζει την premium compact συσκευή της σε νέο επίπεδο.

Το ΧΖ2 Compact διαθέτει οθόνη 5’’ HDR Full HD+ με στερεοφωνικά ηχεία και, σύμφωνα με την εταιρεία, “σχεδιάστηκε για να αποτελέσει την απόλυτη compact συσκευή ψυχαγωγίας”.

Διαθέτει επίσης ένα πλήθος premium αναβαθμίσεων, που έχει και το ΧΖ2, όπως, για παράδειγμα, όλες τις αναβαθμίσεις Motion Eye για το 2018, συμπεριλαμβανομένου του 3D Creator για τις selfie και τη λειτουργία super slow motion Full HD, καθώς και τη δυνατότητα λήψης σταθερών εικόνων ανώτερης ποιότητας.

Προσφέρεται επίσης ήχος υψηλής ποιότητας χάρη στην τεχνολογία Hi-Res Audio και τα μπροστινά στερεοφωνικά ηχεία, ενώ ενσωματώνει πλατφόρμα με επεξεργαστή Qualcomm Snapdragon 845.

Από πλευράς σχεδιασμού ακολουθεί την ίδια φιλοσοφία design με το XZ2, με το όμορφο καμπυλωτό σχήμα του. Η αντοχή εξασφαλίζεται από το σκληρό εξωτερικό περίβλημα, συμπεριλαμβανομένου του πλαισίου Corning Gorilla Glass 5 και του αντιχαρακτικού, σκληρού, πολυκαρβουνικού IP65/IP68 και μεταλλικού πλαισίου. Κυκλοφορεί σε τέσσερα χρώματα με ένα λείο φινίρισμα: White Silver, Black, Moss Green και Coral Pink.

Αξεσουάρ

Επίσης, η Sony παρουσίασε και μια ποικιλία υποστηρικτικών αξεσουάρ, συμπεριλαμβανομένων των θηκών Style Cover Touch και Style Cover Strand σε αντίστοιχα χρώματα και για τα δύο μοντέλα.

Διατίθενται επίσης αξεσουάρ φόρτισης τύπου θήκης Wireless Charging Dock (WCH20) για γρήγορη, ταχεία φόρτιση και αξεσουάρ ταχείας φόρτισης όπως ο φορτιστής Quick Charger UCH12W, προσφέροντας επιπλέον ώρες διάρκειας της μπαταρίας σας μέσα σε λίγα μόλις λεπτά φόρτισης.

Το νέο σετ ακουστικών 2-way Style USB Audio & Bluetooth (SBH90C) επιτρέπει στο χρήστη να ακούει τη μουσική του και να μιλά ασύρματα, σε υψηλή ποιότητα, καθώς και μέσω μιας ενσύρματης επιλογής καλωδίου USB Type-C που παρέχει Hi-Res Audio με απευθείας ψηφιακή έξοδο USB.

Επίσης, θα μπορεί να φορτίζει από κάποιο Xperia ενώ ο χρήστης παράλληλα ακούει κάτι, ώστε να μπορεί να εναλλάσσεται εύκολα μεταξύ ασύρματων αξεσουάρ, εάν η μπαταρία δεν είναι φορτισμένη.

Το open-ear Stereo Headset (STH40D) προσφέρει ελαφριά και άνετη διττή δυνατότητα ακρόασης, ενώ το Xperia Ear Duo αξιοποιεί την τεχνογνωσία της Sony στον τομέα του ήχου και προσφέρει ασύρματα στερεοφωνικά ακουστικά τύπου open-ear, για να μπορείτε ο χρήστης να ακούει τη μουσική του, να έχει πρόσβαση σε διάφορες πληροφορίες και να επικοινωνεί, ενώ ταυτόχρονα ακούει τους ήχους από το περιβάλλον του.

Διατίθεται επίσης ένα καλώδιο USB Type-C 2-in-1 (EC270) για να μπορεί ο χρήστης να απολαμβάνει τον ήχο με ακουστικά τύπου non-Bluetooth και παράλληλα να φορτίζει το κινητό του τηλέφωνο.

Διαθεσιμότητα

Το Xperia XZ2 και το XZ2 Compact θα κυκλοφορήσουν στην Ευρώπη τον Απρίλιο του 2018 με λογισμικό Android 8.0 Oreo.

Sony Xperia Ear Duo: Φιλοδοξεί να επαναπροσδιορίσει τα ασύρματα ακουστικά

Το Xperia Ear Duo διαθέτει τεχνολογία Dual Listening, ώστε να μπορεί κάποιος να ακούει μουσική και να δέχεται ειδοποιήσεις, ενώ ταυτόχρονα ακούει τους ήχους ή τις συζητήσεις γύρω του. Είτε ακούτε μουσική ενώ γυμνάζεστε, είτε βρίσκεστε στον δρόμο προς τη δουλειά, πρόκειται για μια ασυναγώνιστη εμπειρία αντίληψης του περιβάλλοντος.

Όπως αναφέρει η εταιρεία, ο Χωρικός Ακουστικός Αγωγός (Spatial Acoustic Conductor), που αναπτύχθηκε χάρη στο τεχνολογικό πρόγραμμα Future Lab Program της Sony, επιτρέπει τη μεταφορά του ήχου από τον οδηγό της μονάδας απευθείας στο εσωτερικό του αυτιού. Ο ειδικά σχεδιασμένος δακτύλιος υποστήριξης περιβάλλει τον ακουστικό πόρο, ώστε η μουσική σας να περιπλέκεται ανεμπόδιστα με ήχους από το περιβάλλον σας.

Ο ήχος προσαρμόζεται έξυπνα ανάλογα με τα επίπεδα θορύβου από τον περιβάλλοντα χώρο χάρη στην ακουστική τεχνολογία Clear Phase της Sony, παρέχοντας καθαρό ήχο και εξαλείφοντας τη διασπορά του.

Έξυπνη βοήθεια ανά πάσα στιγμή

Τα ακουστικά λειτουργούν με το εξαιρετικά μικρής κατανάλωσης ενέργειας τσιπ CXD5602 της Sony και μια προηγμένη πλατφόρμα πολλαπλών αισθητήρων. Η λειτουργία Daily Assist1 αναγνωρίζει τον χρόνο, την τοποθεσία και τις δραστηριότητες, προσφέροντας σχετικές πληροφορίες καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας και υπενθυμίζοντας στον χρήστη πότε έχει την επόμενη συνάντηση, σε πόση ώρα θα φτάσει στο γραφείο του ή τον ενημερώνει για τους πιο πρόσφατους τίτλους ειδήσεων.

Το Xperia Ear Duo αντιδρά, επίσης, σε κινήσεις της κεφαλής. Οι προηγμένοι αισθητήρες του επιτρέπουν στον χρήστη να αποδεχτεί ή να απορρίψει εισερχόμενες κλήσεις με μια απλή κίνηση του κεφαλιού, καθώς και να περιηγηθεί στο μουσικό του αρχείο κουνώντας το κεφάλι του δεξιά ή αριστερά αντίστοιχα. Ακόμα, ο χρήστης μπορεί να ελέγχει την ένταση και τη μουσική του γενικότερα αγγίζοντας ελαφρά την οθόνη ή χρησιμοποιώντας τη δυνατότητα κύλισης επάνω στη συσκευή.

Ο φωνητικός έλεγχος είναι επίσης ενσωματωμένος, παρέχοντας ευέλικτη πρόσβαση στον προσωπικό ψηφιακό βοηθό που χρησιμοποιεί ως επί το πλείστον ο χρήστης, είτε πρόκειται για τον Google Assistant είτε τον Siri. Το τετραπλό μικρόφωνο δέσμης απομονώνει τον ήχο της φωνής του χρήστη, αποκλείοντας εξωτερικούς ήχους, για να τον διευκολύνει να ορίσει υπενθυμίσεις, να αποστείλει μηνύματα, να κάνει τηλεφωνικές κλήσεις ή να «τρέξει» μια εφαρμογή εύκολα και γρήγορα.

Κατασκευασμένο από ανθεκτικό, ανοξείδωτο ατσάλι και μαλακό καουτσούκ, το Xperia Ear Duo στηρίζεται στο κάτω μέρος του αυτιού για να μην εμποδίζει τη χρήση γυαλιών ή άλλων αξεσουάρ. Το στήριγμα ανοιχτού δακτυλίου διατίθεται σε τρία διαφορετικά μεγέθη και η αδιάβροχη προστασία IPX2 το καθιστούν τόσο άνετο για χρήση κάθε μέρα, όλη μέρα.

Σύμφωνα με την εταιρεία, με μία και μόνο φόρτιση θα μπορεί κανείς να απολαμβάνει έως και τέσσερις ώρες ακουστικών λειτουργιών, ενώ η μικρή καινοτόμα θήκη του λειτουργεί διπλά και ως φορτιστής, παρέχοντας έως και τρεις φορές περισσότερη ενέργεια, όποτε ο χρήστης βρίσκεται καθ’ οδόν. Επιπλέον, η θήκη προσφέρει μια λειτουργία ταχείας φόρτισης, χαρίζοντας μία ώρα ακουστικών λειτουργιών με μόλις επτά λεπτά φόρτισης.

Το Xperia Ear Duo θα κυκλοφορήσει την άνοιξη του 2018 σε μαύρο και χρυσό χρώμα, ενώ η συνοδευτική εφαρμογή υποστήριξης θα διατίθεται δωρεάν προς λήψη στο Google Play Store και το Apple App Store.

Καινοτομία στην τεχνολογία κάμερας

Τέλος, η Sony θα παρουσιάσει στην έκθεση MWC 2018 μια νέα τεχνολογία κάμερας εξαιρετικά υψηλής ευαισθησίας, με την οποία, σύμφωνα με την εταιρεία, “μπορεί κανείς να δει αυτό που δεν είναι ορατό, συμπεριλαμβανομένων και φωτογραφιών με πολύ χαμηλό φωτισμό”.

Ειδικότερα, όπως ανακοίνωσε η εταιρεία, “με την προσφάτως σχεδιασμένη διπλή κάμερα και τον επεξεργαστή σήματος εικόνας fusion της Sony, που επιτρέπει την επεξεργασία σε πραγματικό χρόνο, μπορεί κανείς να τραβήξει φωτογραφίες σε εξαιρετικά σκοτεινές συνθήκες, χάρη στην, χωρίς προηγούμενο, ευαισθησία 51200 ISO για φωτογραφίες και ISO 12800 για βίντεο, κάτι που είναι δυνατό προς το παρόν μόνο με ανταλλακτικούς φακούς. Η εξαιρετικά υψηλή ευαισθησία θα επιτρέπει στους χρήστες να βγάζουν πιο φωτεινές φωτογραφίες με λιγότερο “θόρυβο” (image noise) και λιγότερα θολά σημεία (blur). Πρόκειται για μια τεχνολογική καινοτομία, την οποία θα λατρέψει όποιος αγαπάει τις φωτογραφικές κάμερες.”.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights