Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi Mix 2 Review : Πανέμορφο, πολυτελές και ικανό

Xiaomi Mi Mix 2 Review : Πανέμορφο, πολυτελές και ικανό

απο Kostas Gliatiotis

Πριν ένα χρόνο με την παρουσίαση του πρώτου Mi Mix, η Xiaomi αναστάτωσε σχεδόν κυριολεκτικά την αγορά με το πρώτο Smartphone που δεν είχε σχεδόν καθόλου πλαίσιο γύρω από την οθόνη του.

Το πρώτο αυτό Mi Mix ήταν μια συσκευή που μέχρι και σήμερα δεν έχει έρθει επίσημα στη χώρα μας, αλλά ουσιαστικά η παραγωγή του ήταν έτσι και αλλιώς πολύ περιορισμένη, κάνοντας το ένα ιδιαίτερα ξεχωριστό και «σπάνιο» Smartphone. Ένα χρόνο αργότερα, και πριν λίγο καιρό πλέον, η Xiaomi παρουσίασε τον διάδοχο του, με την αναμενόμενη (και ίσως όχι ιδιαίτερα ξεχωριστή) ονομασία Mi Mix 2, έναν διάδοχο που έρχεται βελτιωμένος σε σχεδόν όλους τους τομείς.

Η InfoQuest που εισάγει επίσημα τις συσκευές της Xiaomi στη χώρα μας, μετά την παρουσίαση του και επίσημα επί Ελληνικού εδάφους, μας παραχώρησε όχι ένα, αλλά δύο διαφορετικά Mix 2 για τις ανάγκες αυτού εδώ του Review. Η βασική έκδοση του συνοδεύεται επίσημα και στη χώρα μας από το ακόμα πιο «ξεχωριστό» Special Edition Mix 2 που έχει περιορισμένες μεν, αλλά πολύ συγκεκριμένες διαφορές.

Σχεδιασμός.

Η εμφάνιση του Mix 2 προσπαθεί να συνδυάσει τον μοναδικό χαρακτήρα του πρώτου Mix, αυξάνοντας όμως την ευχρηστία και την ευκολία στην χρήση που πρέπει να έχει ένα Smartphone που ξεκάθαρα απευθύνεται σε ένα μεγαλύτερο αγοραστικό κοινό.

Η σημαντικότερη ίσως αλλαγή αφορά την οθόνη του Mix 2 που πλέον έχει… μικρύνει στις 5.99 ίντσες από τις 6.4 του πρώτου Mix. Η διαφορά είναι μεγαλύτερη από ότι φαίνεται αρχικά, όχι όμως προς το χειρότερο, αφού κάνει το Smartphone σημαντικά πιο εύκολο στο να το κρατάει κάποιος αλλά και να το χειρίζεται με το ένα χέρι.

Το μεγαλύτερο μέρος της μπροστινής επιφάνειας το καταλαμβάνει φυσικά η οθόνη, με το πλαίσιο ειδικά κάτω από αυτή να έχει μειωθεί ακόμα περισσότερο. Σε άμεση σύγκριση με το Mix, το νέο Smartphone φαίνεται και είναι σημαντικά μικρότερο, συνεχίζοντας όμως να εκμεταλλεύεται στο έπακρο όλο το διαθέσιμο χώρο του.

Η μπροστινή κάμερα είναι για μια ακόμα φορά τοποθετημένη στο κάτω δεξί μέρος, και για την χρήση της η Xiaomi προτείνει στον χρήστη να γυρίσει … ανάποδα το κινητό του προκειμένου αυτή να βρίσκεται στο πάνω μέρος. Στην μαύρη έκδοση του Mix 2 μάλιστα είναι και καλά «κρυμμένη» κάτω από ένα σκούρο κρύσταλλο που σχεδόν την κάνει να μην ξεχωρίζει από την υπόλοιπη επιφάνεια.

Στο Mix η Xiaomi είχε αποφύγει να τοποθετήσει παραδοσιακό ακουστικό πάνω από την οθόνη, προκειμένου να διατηρήσει όσο το δυνατόν πιο μικρό το πλαίσιο γύρω από αυτή. Στο Mix 2 η εταιρεία επέλεξε μια πιο «συμβατική» λύση που έχει ταυτόχρονα και καλύτερη απόδοση, με το ακουστικό να είναι τοποθετημένο κάτω από την οθόνη, αλλά ο ήχος  μεταφέρεται κανονικά σε μια εγκοπή πάνω από αυτή μέσω ενός «ακουστικού θαλάμου».

Ανάμεσα στην κανονική και την Special Edition του Mix 2 υπάρχει μια και πολύ συγκεκριμένη σχεδιαστική διαφορά. Η βασική έκδοση έρχεται με ένα μεταλλικο πλαίσιο στο πλαϊνό του μέρος και μόνο το πίσω «καπάκι» είναι κατασκευασμένο από κεραμικό υλικό. Ο προκάτοχος, Mi Mix ήταν κατασκευασμένο συνολικά από κεραμικά υλικά, με το πλαίσιο και το πίσω μέρος να αποτελούν δύο διαφορετικά τμήματα που ενώνονται μεταξύ τους.

Η Special Edition τώρα του Mix 2 είναι πραγματικά… Special αφού κατασκευάζεται από ένα μονοκόμματο και ενιαίο κομμάτι κεραμικού. Η παραγωγή, σχεδίαση και κατασκευή του τμήματος αυτού με την ακρίβεια που απαιτείται, και από ένα τόσο ξεχωριστό και δύσκολο στην κατεργασία του υλικό, είναι αυτή που δικαιολογεί σχεδόν πλήρως και την διαφορά στην τιμή πώλησης των δύο συσκευών.

Η εμφάνιση της πίσω όψης είναι  ταυτόχρονα τόσο απλή και όμορφη όσο προφανώς ήθελε και ο Philippe Starck που το έχει σχεδιάσει. Η κάμερα αυτή τη φορά έχει χρυσό περίγραμμά σε όλες τις εκδόσεις, και η Special Edition έχει αντίστοιχα χρυσό «κύκλο» και γύρω από τον αισθητήρα αποτυπωμάτων.

Πιθανότατα το μυστικό της εμφάνισης του Mix 2 είναι στις αναλογίες που έχει επιλέξει ο σχεδιαστής του για το μέγεθος της κάμερας, του αισθητήρα αποτυπωμάτων αλλά και του τρόπου που η οθόνη συναντά το πλαίσιο με την μικρή καμπύλη που έχει το τζάμι πάνω από αυτή.

Οι δύο εκδόσεις του Mix 2, η κάθε μια με τον δικό της τρόπο, καταφέρνει πραγματικά να ξεχωρίζει σχεδιαστικά από σχεδόν κάθε άλλη πρόταση του ανταγωνισμού και ταυτόχρονα να δείχνει και να είναι το πολυτελές και όμορφο Smartphone που προφανώς θέλει η Xiaomi.

Η μεγαλύτερη έκπληξη ίσως είναι ότι στο άσπρο χρώμα της Special Edition, η ομορφιά και ο ξεχωριστός σχεδιασμός είναι ακόμα πιο έντονα, κάτι που δυστυχώς δεν αποτυπώνεται εύκολα σε φωτογραφίες. Αν υπάρχει όμως κάτι στο οποίο η μαύρη έκδοση του Mix 2 είναι «καλύτερη» είναι στον τρόπο που η οθόνη γίνεται ένα με την υπόλοιπη συσκευή όταν δεν είναι ενεργή, δημιουργώντας ένα εντυπωσιακό σύνολο.

Πριν ένα χρόνο το Mi Mix ήταν ο τρόπος με τον οποίο η Xiaomi ήθελε να δείξει ότι είναι μια ξεχωριστή εταιρεία σε σύγκριση με αυτό που ίσως έχει ο κόσμος σαν «εικόνα» λόγω της προέλευσης από την Κίνα. Η συνεργασία με τον Philippe Starck είχε τότε σαν αποτέλεσμα ένα από τα πιο εντυπωσιακά σε εμφάνιση, σχεδιασμό και υλικά κατασκευής Smartphone που έχουμε δει ποτέ. Η δεύτερη έκδοση του Mix 2, και πάλι σε συνεργασία με τον ίδιο σχεδιαστή, έχει υποστεί μερικές αλλαγές που όμως εστιάζουν στο να γίνει το Smartphone λιγότερο Concept Phone και περισσότερο κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις καθημερινά.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights