Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Mi Mix 2 Review : Πανέμορφο, πολυτελές και ικανό

Xiaomi Mi Mix 2 Review : Πανέμορφο, πολυτελές και ικανό

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Η Xiaomi πιθανότατα σωστά κατά τη γνώμη μας, επέμενε στην χρήση μιας μόνο κάμερας στο πίσω μέρος του Mix 2. Οι φήμες θέλουν τον Philippe Starck να μην ήθελε σχεδιαστικά την αλλαγή σε δύο κάμερες, όμως και πρακτικά το Mix 2 απευθύνεται σε ένα διαφορετικό κοινό που θέλει το πολυτελές του Smartphone να μπορεί να βγάλει και αντίστοιχα κορυφαίες φωτογραφίες.

Τα Smartphones της εταιρείας δεν έχουν την καλύτερη παράδοση στον συγκεκριμένο τομέα, και το Mix 2 είναι ένα πολύ καλό βήμα προκειμένου να αλλάξει αυτό. Η κάμερα του πετυχαίνει σχεδόν άριστα σε όλα τα τεχνικά χαρακτηριστικά που θέλει ένας χρήστης σε αυτή τη κατηγορία. Χρησιμοποιώντας τον IMX386 αισθητήρα της Sony, σίγουρα έχει κορυφαία ποιότητα ή τουλάχιστον πρέπει να την έχει. Σε αντίθεση με το πρώτο Mix, εδώ υπάρχει και Optical Image Stabilization με όλα τα πλεονεκτήματα που αυτό έχει, και μόνο το f/2.0 διάφραγμα είναι ίσως λιγότερο φωτεινό από ότι θα έπρεπε.

Η απόδοση της κάμερας είναι αναμενόμενα κορυφαία σε συνθήκες κανονικού φωτισμού και ειδικά την ημέρα. Οι φωτογραφίες έχουν εντυπωσιακά επίπεδα λεπτομέρειας, κάτι που οφείλεται σε μεγάλο βαθμό και στο Hardware του Mix 2, ενώ και το χρωματικό τους εύρος είναι σίγουρα σημαντικά βελτιωμένο σε σύγκριση με τον προκάτοχο του.

Σε κάποιες περιπτώσεις, το HDR βελτιώνει αισθητά τις φωτογραφίες, αφού σε έντονες χρωματικές διαφορές η κάμερα του Mix 2 έχει λίγο περιορισμένο εύρος σε φωτισμό και χρώμα χωρίς αυτό.

Σε αρκετές περιπτώσεις η χειροκίνητη ενεργοποίηση του HDR βελτιώνει σημαντικά το τελικό αποτέλεσμα, προσθέτοντας αναμενόμενα χρωματικό εύρος αλλά και αυξημένα επίπεδα λεπτομέρειας. Σαν αρνητικό θα πρέπει να αναφέρουμε ότι η εφαρμογή της κάμερας δεν “θυμάται” την ρύθμιση στο HDR και ο χρήστης πρέπει να το ενεργοποιεί κάθε φορά που ανοίγει την κάμερα.

Στα θετικά τώρα, η κάμερα έχει τη δυνατότητα τοποθέτησης χρωματικών φίλτρων στις φωτογραφίες κατά τη λήψη τους, με μερικά από αυτά να έχουν πολύ εντυπωσιακό αποτέλεσμα έστω και αν θυσιάζεται μέρος της ποιότητας. Οι αλλαγές εμφανίζονται και στον Viewfinder της κάμερας και ο χρήστης γνωρίζει από πριν το τελικό αποτέλεσμα σε χρώμα και εφφέ.

Σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού τώρα, το Mix 2 δείχνει ότι η xiaomi πιθανότατα θέλει λίγη ακόμα εμπειρία στην δημιουργία Smartphones με Optical Image Stabilization. Η λειτουργία του είναι λιγότερο «ευαίσθητη» από ότι θα θέλαμε με αποτέλεσμα κάποιες φορές οι φωτογραφίες να έχουν… κουνηθεί λίγο και τον χρήστη να πρέπει να το κρατά πιο σταθερό από ότι θεωρεί αρχικά με δεδομένη την ύπαρξη του OIS.

Ακόμα όμως και έτσι, ο πολύ καλός αισθητήρας της κάμερας και η άνεση στην επεξεργασία των δεδομένων από το Hardware του Mix 2, παράγουν πολύ ικανοποιητικές φωτογραφίες. Η λεπτομέρεια διατηρείται αρκετά υψηλά με δεδομένη την ψηφιακή επεξεργασία, ενώ το f/2.0 διάφραγμα όντας λίγο πιο «σκοτεινό» από συσκευές του ανταγωνισμού, υπάρχουν φορές που βγάζει φωτογραφίες πιο κοντά σε αυτό που βλέπει και ο χρήστης σε φωτισμό.

Όπως συνηθίζεται, το Mix 2 μπορεί να βγάλει και πανοραμικές φωτογραφίες, με αρκετά καλή ποιότητα και τον αλγόριθμο επεξεργασίας τους να αναγνωρίζει αρκετά καλά που πρέπει να “ενώσει” τις φωτογραφίες για να δημιουργήσει την τελική πανοραμική εικόνα.

Η εγγραφή βίντεο προσφέρει φυσικά το 4k σαν μέγιστη ανάλυση, και το Mi Mix 2 είναι σημαντικά βελτιωμένο σε σύγκριση με τον προκάτοχο του και εδώ. Τα αρχεία βίντεο έχουν εντυπωσιακή ποιότητα, πολύ καλο και σταθερό Frame rate και ένα Sharpness που διαφέρει από τις περισσότερες συσκευές του ανταγωνισμού. Ευχάριστη προσθήκη αποτελέι το OIS που ακόμα και στο 4k είναι ενεργό παράγωντας πολύ πιο σταθερά βίντεο.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights