Αρχικη ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ Η Samsung ανακοίνωσε τον Exynos 9610

Η Samsung ανακοίνωσε τον Exynos 9610

απο Kostas Gliatiotis

Όπως συνηθίζει, με ελάχιστη δηλαδή επισημότητα, η Samsung έκανε γνωστη την ύπαρξη ενός ακόμα επεξεργαστή για Smartphones με την ονομασία Exynos 9610.

Η κωδική του ονομασία δηλώνει ξεκάθαρα ότι είναι “κατώτερος” από τον Exynos 9810 των Galaxy S9, όμως εκτός αυτού η εταιρεία δηλωνει ότι για κάποιο λόγο συνεχίζει να ανήκει στην οικογένεια Exynos 7 των προηγούμενων ετών. Εκτός τώρα από τις ονομαστικές διαφορές τις οποίες συνηθίζει η Samsung, ο επεξεργαστής έρχεται με αρκετές και σημαντικές βελτιώσεις.

Αρχικά πρόκειται για “8πύρηνο” σύνολο όπως απαιτεί η αγορά, οι 4 από αυτούς όμως είναι οι αρκετά ισχυρότεροι A-73 της ARM και μάλιστα στα 2.3 GHz. Οι υπόλοιποι τέσσερις τώρα είναι οι συνηθισμένοι Α-53 στο 1.6 GHz και το σύνολο είναι αρκετά ισχυρότερο από τις περισσότερες προτάσεις της μεσαίας κατηγορίας. Η κάρτα γραφικών είναι η Mali G71 της ARM με μόλις 3 μονάδες παραγωγής γραφικών όμως, που την κάνει αισθητά κατώτερη από την αντίστοιχη G71 του Exynos 8895.

Η μεγαλύτερη διαφορά όμως φαίνεται να είναι στον τομέα της φωτογραφίας, που ο Exynos 9610 έχει σημαντικές και ενδιαφέρουσες δυνατότητες. Αρχικά η Samsung δηλώνει ότι μαζί με το DSP που αναλαμβάνει τη διαχείριση των δεδομένων από την κάμερα, υπάρχει και ένα neural-network engine που εκτελεί χρέη “τεχνητής νοημοσύνης”. Συμφωνα με τη Samsung ο Exynos 9610 μπορεί να αναγνωρίσει τα πρόσωπα σε μια φωτογραφία και να θολώσει επιτυχημένα το φόντο προκειμένου να δημιουργήσει πορτραίτα, και ότι σταδιακά μαθαίνει προκειμένου να βελτιώνει την απόδοση της κάμερας.

Μεγαλύτερο ενδιαφέρον έχει όμως η δυνατότητα εγγραφής βίντεο σε αργή κίνηση. Ο Exynos 9610 μπορεί να καταγράψει βίντεο με έως και 480 καρέ το δευτερόλεπτο ακόμα και όταν στη συσκευή χρησιμοποιείται μια συνηθισμένη κάμερα και όχι κάποια σχεδιασμένη για αυτή τη δυνατότητα όπως στα Galaxy S9 και τις συσκευές της Sony. Η εταιρεία δηλώνει ότι έχει σχεδιάσει ένα βελτιωμένο ISP και η τυποποιημένη επικοινωνία με την κάμερα γίνεται μέσω ενός πολύ ταχύτερου MIPI interface.

Τέλος, ο Exynos 9610 κατασκευάζεται με την ίδια διαδικασία δεύτερης γενιάς στα 10nm όπως και ο κορυφαίος Exynos 9810, και υπόσχεται βελτιωμένη απόδοση με ακόμα μικρότερη κατανάλωση ενέργειας. Όπως συνηθίζει η Samsung, δεν αναφέρει που ακριβώς πρόκειται να χρησιμοποιηθεί ο Exynos 9610, όμως πιθανότατα θα τον δούμε σε κάποια Uper mid range συσκευή της εταιρείας στο μέλλον.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights