Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 5 Plus Review : Εντυπωσιακή βελτίωση

Xiaomi Redmi 5 Plus Review : Εντυπωσιακή βελτίωση

απο Kostas Gliatiotis

Πολλές φορές είναι προτιμότερο να μην «πειράζεις» κάτι ήδη επιτυχημένο, τουλάχιστον όχι περισσότερο από όσο πρέπει προκειμένου να συνεχίσει να είναι ανταγωνιστικό και ενδιαφέρον.

Στην περίπτωση της Xiaomi αυτό φαίνεται να ισχύει σε μεγάλο βαθμό, τουλάχιστον για την σχεδίαση και την κατασκευή Smartphones στην μεσαία κατηγορία τιμής. Τα Redmi 5 και Redmi 5 Plus με την ανακοίνωση τους έδειξαν με τον καλύτερο τρόπο ότι η εταιρεία ενδιαφέρεται να βελτιώσει αυτά που έχουν πραγματικά σημασία. Με δεδομένο το ότι σε αυτή την κατηγορία τιμής οι περισσότεροι χρήστες αναζητούν τα καλύτερα χαρακτηριστικά για τα χρήματα που διαθέτουν, η Xiaomi έκανε την πολύ σωστή επιλογή να βελτιώσει αυτά ακριβώς και να διατηρήσει πρακτικά την ίδια εξωτερική εμφάνιση με τις προηγούμενες συσκευές της.

Στο συγκεκριμένο Review θα γνωρίσουμε το μεγαλύτερο από τα δύο, το Redmi 5 Plus που θα έρθει στη χώρα μας στις 29 Μαρτίου επίσημα από την InfoQuest και μάλιστα στην πολύ ανταγωνιστική τιμή των 199 ευρώ. Με την πάροδο του χρόνου η InfoQuest πραγματοποιεί αυτά που έχει υποσχεθεί, και φέρνει όλο και πιο σύντομα μετά την παρουσίαση τους τα νεότερα Smartphones της Xiaomi.

Σχεδιασμός.

Η μεγαλύτερη και άμεσα εμφανής αλλαγή στο Redmi 5 Plus αφορά το μέγεθος του, που απαραίτητα «μεγάλωσε» προκειμένου να φιλοξενήσει την 5.99 ιντσών οθόνη του με αναλογία πλευρών 18:9. Η βασική σχεδιαστική γραμμή της εταιρείας παραμένει σταθερή από την αμέσως προηγούμενη σειρά των RedMi 4 και ειδικά σε σύγκριση με το Note 4. Οι γωνίες έχουν μια ελάχιστα πιο έντονη καμπύλη που παρότι είναι μικρή, κάνει το Redmi 5 Plus ευχάριστο στο χέρι παρά τις αυξημένες εξωτερικές του διαστάσεις.

Αυτό όμως που η Xiaomi φαίνεται να πετυχαίνει πάντα πολύ καλά είναι η ποιότητα συναρμολόγησης και τα υλικά κατασκευής που χρησιμοποιεί. Το πίσω μέρος του Redmi 5 Plus είναι κατασκευασμένο από αλουμίνιο και μόνο στο άνω και κάτω άκρο του υπάρχουν δύο πλαστικά τμήματα που καλύπτουν τις κεραίες.

Η κάμερα είναι τοποθετημένη στο κέντρο του πάνω μέρους, ενώ ο αισθητήρας αποτυπωμάτων είναι και αυτός τοποθετημένος σωστά για να μπορεί ο χρήστης να τον βρίσκει εύκολα με το δάχτυλο του, παρά το μεγάλο μέγεθος του Redmi 5 Plus.

Στο μπροστινό μέρος τώρα, η οθόνη καταλαμβάνει σχεδόν όλη την επιφάνεια, και πάνω από αυτή έχουν τοποθετηθεί όλοι οι απαραίτητοι αισθητήρες, μαζί με το ακουστικό αλλά και την μπροστινή κάμερα. Μάλιστα, για τους φίλους των Selfies το Redmi 5 Plus έχει και μπροστινό LED Flash που ενεργοποιείται αυτόματα όταν οι συνθήκες το επιβάλουν.

Το πλαίσιο πάνω και κάτω από την οθόνη είναι λίγο μεγαλύτερο από ότι περιμένει κανείς αρχικά, όχι όμως παράλογα μεγάλο για την κατηγορία τιμής στην οποία ανήκει το Redmi 5 Plus. Στα 199 ευρώ επίσημα (ή και στην ανεπίσημη τιμή του από το εξωτερικό…) είναι δύσκολο να βρει κανείς μια αντίστοιχα ανταγωνιστική πρόταση με τόσο μεγάλη οθόνη 18:9 και παρόμοια χαρακτηριστικά συνολικά.

Η Xiaomi επέλεξε να μεγαλώσει την οθόνη στο μέγιστο δυνατό, προκειμένου οι εξωτερικές διαστάσεις να παραμείνουν σε λογικά επίπεδα. Το Redmi 5 Plus είναι από τις πιο “φορητές” συσκευές με οθόνη 6 ιντσών που μπορεί να επιλέξει ο υποψήφιος αγοραστής, και μαζί με αυτή να πάρει και ένα πολύ ανταγωνιστικό σετ δυνατοτήτων.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights