Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 5 Plus Review : Εντυπωσιακή βελτίωση

Xiaomi Redmi 5 Plus Review : Εντυπωσιακή βελτίωση

απο Kostas Gliatiotis

Κάμερα.

Στο Redmi 5 Plus η Xiaomi έκανε μερικές καλοδεχούμενες αλλαγές στην βασική του κάμερα, και μια που θα μπορούσε να έχει αποφύγει. Η ανάλυση του αισθητήρα της κάμερας είναι πλέον στα 12 mpixels, το φυσικό μέγεθος του αισθητήρα όμως είναι πλέον μεγαλύτερο και κάθε ένα από τα φωτο-ευαίσθητα pixel μπορεί να δει θεωρητικά περισσότερο φως με λιγότερες αλλοιώσεις. Το «κακό» είναι ότι η Xiaomi παραδοσιακά δεν προτιμά φακούς με πιο ανοιχτό και φωτεινό διάφραγμα και η κάμερα του Redmi 5 Plus αδικείται από το f/2.2 διάφραγμα του δικού της φακού.

Σε συνθήκες κανονικού φωτισμού πάντως, η κάμερα του Redmi 5 Plus αποτελεί μια σαφή βελτίωση σε σύγκριση με τις αμέσως προηγούμενες συσκευές της εταιρείας σε αυτή τη κατηγορία τιμής. Οι φωτογραφίες έχουν αυξημένα επίπεδα λεπτομέρειας, εντυπωσιακή ποιότητα συνολικά, και ανάλογα με το περιεχόμενο το χρωματικό εύρος είναι και αυτό ικανοποιητικό.

Σε κάποιες περιπτώσεις, η κάμερα χρειάζεται λίγο περισσότερο χρόνο από το συνηθισμένο μέχρι να εστιάσει, με αποτέλεσμα να χρειάζεται ο χρήστης να περιμένει για να καταφέρει να βγάλει αυτό που θέλει.

Η λειτουργία του HDR τώρα, σε συγκεκριμένες περιπτώσεις με δύσκολα αντικείμενα φωτογράφισης, μπορεί να βελτιώσει το συνολικό αποτέλεσμα ενώ ακόμα και με αυτό ενεργό, το Redmi 5 Plus δεν βγάζει φωτογραφίες με πιο «έντονα» χρώματα. Κάποιοι χρήστες θα εκτιμήσουν την διατήρηση ενός πιο ήπιου χρωματικού προφίλ, ενώ άλλοι θα ήθελαν ειδικά με το HDR ενεργό, οι φωτογραφίες να είναι πιο… έντονες, έστω και αν η λειτουργία του δεν υπάρχει για αυτόν τον λόγο.

Σε χαμηλό φωτισμό τώρα είναι που η κάμερα αδικείται περισσότερο από το f/2.2 διάφραγμα του φακού της, με δεδομένο το ότι δεν υπάρχει και Optical Image Stabilization. Η απουσία του πάντως είναι μάλλον λογική σε αυτή την κατηγορία τιμής, θα θέλαμε όμως η Xiaomi να έχει επιλέξει έναν έστω λίγο πιο «φωτεινό» φακό για την κάμερα του Redmi 5 Plus.

Οι φωτογραφίες έχουν παρόλα αυτά πολύ χαμηλά επίπεδα ψηφιακού θορύβου, παρότι το Redmi 5 Plus «αναγκάζεται» να αυξήσει την ISO ευαισθησία του αισθητήρα σε μεγαλύτερα από το συνηθισμένο επίπεδα. Η λεπτομέρεια των φωτογραφιών μειώνεται σαν αποτέλεσμα, όμως συνολικά διατηρείται μέσα στα επίπεδα που περιμένει κανείς από ένα Smartphone των 199 ευρώ, και φωτογραφίες που συνήθως προορίζονται για προβολή στην οθόνη του κινητού ή χρήση σε Social Media. Μοναδική «ενόχληση» αποτελεί η αύξηση και του χρόνου έκθεσης του αισθητήρα στο φως, που απαιτεί από τον χρήστη να κρατάει πολύ σταθερό το Redmi 5 Plus προκειμένου οι φωτογραφίες να μην βγούν θολές.

Για το βίντεο τέλος, το Redmi 5 Plus προσφέρει εγγραφή σε ανάλυση 4k, κάτι που πολλές συσκευές του ανταγωνισμού του δεν διαθέτουν ακόμα και στα διπλάσια χρήματα από αυτό.

Η ποιότητα των αρχείων είναι απόλυτα ικανοποιητική όταν ο χρήστης έχει σαν δεδομένη την κατηγορία του Redmi 5 Plus, ενώ με απόλυτα κριτήρια και σε σύγκριση με προφανώς ακριβότερες από αυτό συσκευές, η ποιότητα τους είναι απλά μέτρια.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights