Αρχικη ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ Xiaomi Redmi 5 Plus Review : Εντυπωσιακή βελτίωση

Xiaomi Redmi 5 Plus Review : Εντυπωσιακή βελτίωση

απο Kostas Gliatiotis

Επεξεργαστής Μνήμη.

Η Xiaomi επέλεξε να χρησιμοποιήσει και στο Redmi 5 Plus τον Snapdragon 625 που τοποθετούσε στις ακριβότερες από τις συσκευές της μεσαίας κατηγορίας και για τον προηγούμενο χρόνο.

Με την απόδοση του Snapdragon 625 να είναι έτσι και αλλιώς μέχρι και σήμερα ικανοποιητική για την κατηγορία του, και με τη Xiaomi να έχει διατηρήσει σχετικά χαμηλή την τιμή του Redmi 5 Plus παρά τις βελτιώσεις του, η επιλογή της είναι μάλλον σωστή και σίγουρα όχι ενοχλητική.

Ο Snapdragon 625 μπορεί να «χρονίσει» και τους 8 συνολικά πυρήνες A-53 που διαθέτει στα 2.0 GHz μια σημαντική διαφορά σε σύγκριση με τις οικονομικότερες προτάσεις της Qualcomm αλλά και του ανταγωνισμού. Η υψηλή αυτή μέγιστη συχνότητα και για τους 8 πυρήνες επεξεργασίας του είναι αυτοί που προσφέρουν την πολύ καλή απόδοση στο Redmi 5 Plus.

Το MIUI στην 9η έκδοση του διατηρεί την σχετικά ελαφριά σε απαιτήσεις δομή και βοηθάει και αυτό με την σειρά του το Smartphone να μην δείχνει την κατηγορία του σε καθημερινή χρήση. Θα πρέπει κανείς να βρει συγκεκριμένες και πολύ απαιτητικές εφαρμογές προκειμένου να καταφέρει να δει μια αισθητή καθυστέρηση στην εκκίνηση και την εκτέλεση τους από το Redmi 5 Plus.

Τα 3 GB Μνήμης RAM στην βασική έκδοση με τα 32 GB αποθηκευτικού χώρου, ίσως είναι λιγότερα από ότι «ψυχολογικά» θα ήθελε κάποιος αυτή την εποχή, είναι όμως σίγουρα αρκετά για την λειτουργία του Redmi 5 Plus χωρίς ενοχλητικά κολλήματα. Η εναλλαγή μεταξύ εφαρμογών γίνεται χωρίς καμία καθυστέρηση στις περισσότερες περιπτώσεις, ενώ το Redmi 5 Plus μπορεί να διατηρεί ενεργές στο background εφαρμογές όπως το Viber το WhatsApp κλπ χωρίς να υπάρχει αισθητή καθυστέρηση.

Παρότι η Adreno 506 κάρτα γραφικών του Snapdragon 625 έχει ήδη αντικατασταθεί από την…. 508 στον Snapdragon 630, η απόδοση της είναι σίγουρα καλύτερη από αυτή όλων σχεδόν των λύσεων του ανταγωνισμού σε αυτή τη κατηγορία. Αντίστοιχα λοιπόν και το Redmi 5 Plus έχει την ισχύ που πρέπει να έχει προκειμένου ο χρήστης να μην αντιμετωπίζει προβλήματα ακόμα και με σχετικά απαιτητικά παιχνίδια. Απαραίτητη προϋπόθεση είναι πάντα να μην γίνεται σύγκριση με πολύ ακριβότερες συσκευές από αυτό.

Για τον αποθηκευτικό χώρο, όπως ήδη αναφέραμε η Xiaomi προσφέρει 32 GB ονομαστικά στην βασική έκδοση του Redmi 5 Plus. Στη χώρα μας θα γίνει επίσημα διαθέσιμη και η έκδοση με τα 64 GB χώρου και 4 GB μνήμης RAM, που μάλιστα θα είναι ελάχιστα ακριβότερη στα 229 ευρώ. Παραδοσιακά η υποδοχή για την κάρτα μνήμης microSD και η υποδοχή για την δεύτερη SIM είναι στο ίδιο σημείο στο SIM Tray του Redmi 5 Plus και ο χρήστης μπορεί να επιλέξει είτε την κάρτα μνήμης είτε την χρήση δεύτερης κάρτας SIM.

Nεα και αρθρα που σε ενδιαφερουν

Γραψτε ενα σχολιο

Αυτός ο ιστότοπος χρησιμοποιεί το Akismet για να μειώσει τα ανεπιθύμητα σχόλια. Μάθετε πώς υφίστανται επεξεργασία τα δεδομένα των σχολίων σας.

Στο In2mobile xρησιμοποιούμε cookies για να σας παρέχουμε την πιο σχετική εμπειρία, απομνημονεύοντας τις προτιμήσεις και τις επαναλαμβανόμενες επισκέψεις σας. Κάνοντας κλικ στο κουμπί «Αποδοχή», συμφωνείτε στη χρήση ΟΛΩΝ των cookies. Αποδοχή Διαβάσε περισσότερα

Verified by MonsterInsights